Jump to content

Moto skup-druženje 17.05.2015. Novi Sad

moto skup susret skuter Novi sad

203 replies to this topic

#161 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 20 May 2015 - 21:42

Heh, Pita, pa zato ste ih i pravili, za prženje. A kako se drukčije mogu voziti aždaje? Ovaj moj "eko-štediša" je za svaki dan, al sam mu dušu napušio, nema popuštanja gasa kad na sve strane zuje napucane cvaje. :D

#162 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 May 2015 - 11:17

Kako bi bilo dobro još da možemo organizovati kružnu trku, bar jedan krug, tu bi došlo do izražaja kompletno sve što se performansi tiče. Neki imaju bolji start a neki krajnju, e to bi bilo trkanje.

#163 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 21 May 2015 - 11:26

Kruzne bi bile super,pitacu sada organizaciju iz Sopota da li ce biti opet,prosle godine tamo su bile kruzne skuter klasa.

#164 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2015 - 11:28

View Postgoggyso, on 21 May 2015 - 11:17, said:

Kako bi bilo dobro još da možemo organizovati kružnu trku, bar jedan krug, tu bi došlo do izražaja kompletno sve što se performansi tiče. Neki imaju bolji start a neki krajnju, e to bi bilo trkanje.
Imam planove za ada-huju, Beogradsku karting stazu. Poznajem vlasnika i planiram da izguramo neko druzenje pred kraj sezone kada generalno postoji rupa u kalendaru koriscenja staze..
Staza poseduje pravac koji moze da se koristi za drag,a mozemo da organizujemo i neku promo kruznu trku, mada mislim da trenutno nismo spremni za to. Ja prvi ne bih dopustio borbu dva ili vise skutera po krivinama bez kombinezona sa protektorima!

Sa druge strane, open-day gde svako moze da vozi do mile volje u krug ali bez trkanja i merenja vremena je uvek bolja solucija da se probaju masine i malo izdivlja..

Ogroman parking i restoran- kafic sa suncobranima su sastavni deo kompleksa..

Planovi postoje, obecavam da cu se zaloziti da izguramo tu vrstu skupa ( drag-race ) i u Beogradu :)

#165 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 May 2015 - 11:39

Aco, jeste malo rizično, tu se slažem, al ne trkamo se za svetski kup već onako iz zabave, smatram da bi tu svako uneo veliku dozu razuma da ne rizikuje nepotrebno po krivinama, svi smo svesni do koje granice možemo da idemo, bar ja jesam, nebih nikad rizikovao da padnem i razbijem sebe i skuter zbog malo zabave. Na takvu trku sam mislio, e sad, svi smo različiti, pa razumem tvoju zabrinutost za bezbednost.

#166 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 21 May 2015 - 11:51

Gresis Gogi, nastao bi karambol. Jako veliki broj ljudi nema ni osnovnu kulturu u voznji po ulici, zamisli sta ce se desiti na trkama...
Ovom prilikom zelim da apelujem na Bojana da prestane da me obilazi sa desne strane! Par puta sam hteo desno, i u tom trenutku me on obilazi sa dosta velikom brzinom. Za kruzne trke, kombinezoni i odgovarajuca obuca moraju da budu obavezna oprema.

#167 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2015 - 12:18

Sto se tice trkanja i trka mislim da ne postoji neko ko je vise zagrizen od mene i zelja za pobedom je uvek izrazena :)

E sad, gde lezi problem?

Za amatersku trku ili neki vid druzenja, potrebna je samo dobra volja. Uzmimo primer, ne daj Boze, da se neko samo oklizne peske i rasece nogu ili razbije arkadu, mi na skupu, savesno i logicno, istog trenutka zovemo hitnu pomoc. Sa njom dolazi i mup i naravno organizator skupa ( koji nije prijavljen) mora da se proseta do istraznog sudije i ostavi izjavu.. zamislite ne daj Boze da se dogodi nesreca sa tezim telesnim povredama, slede krivicne prijave. Da li neko zeli da se prihvati organizacije??

Za pozivnu trku ili ozbiljniju organizaciju, potrebne su sledece stavke:

-Sertifikat staze - postoji

-Studija o izvodljivosti.
Izdaje sekretarijat za saobracaj, a u saradnji sa Mup-om.

- PROJEKAT ( u kome se tacno predvidja broj ucesnika (moraju se slati prijave od strane ucesnika 5 dana pred trku, kao vazeci i verodostojni dokument sa izjavom da svojevoljno pristupa takmicenju), broj clanova (imenom i prezimenom sa br licne karte) sudijske komisije koja ce biti ODGOVORNA za tehnicku ispravnost vozila i koriscenje bezbednosne opreme u skladu sa FIM i AMSS, broj lica zaduzenih za bezbednost ( redari), saglasnost opstine ili grada za prisustvo najmanje:
-1 vozila za brze intervencije (hitna pomoc) i 1 vatrogasnog vozila - drag trke
-2 vozila za hitne intervencije (rasporedjenih na suprotim delovima staze ukoliko je je staza duza od 700m) i 1 vatrogasnog vozila - kruzne, brzinske trke.
Pored projekta, potrebno je sacininti zapisnik sednice od bilo koje organizacije koja organizuje ovakav vid okupljanja, sednica mora da ima predsedavajuceg i najmanje 2 clana (sa zapisnacarom) koji ce se smatrati odgovornim za organizaciju manifestacije.
- svaki takmicar MORA da bude osiguran u toku takmicenja i to:

Za slucaj teske telesne povrede ili invalidnosti premijom od 500.000din

Za slucaj smrti premijom od 300.000din.
(Sklapa se ugovor sa nekom od osigaravjucih drustava koja na dan skupa salje svog agenta koji izdaje polise osiguranja uz lk takmicara na samoj verifikaciji- cena bude oko 1000-2000 din i vaznost joj je samo za vreme trajanja takmicenja)

Pored svih ovih zavrzlama, mislim da nisam izostavio nesto bitnije, ovako je bilo do prosle godine, mislim da novi zakon o sportu jos uvek nije usvojen...

#168 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 May 2015 - 13:10

Eh, jbg, onda smo na lutriju odradili i ove drag trke u nedelju. Komplikovano u 3....

#169 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 May 2015 - 18:37

View PostAcaPostar, on 21 May 2015 - 11:28, said:

Imam planove za ada-huju, Beogradsku karting stazu. Poznajem vlasnika i planiram da izguramo neko druzenje pred kraj sezone kada generalno postoji rupa u kalendaru koriscenja staze..
Staza poseduje pravac koji moze da se koristi za drag,a mozemo da organizujemo i neku promo kruznu trku, mada mislim da trenutno nismo spremni za to. Ja prvi ne bih dopustio borbu dva ili vise skutera po krivinama bez kombinezona sa protektorima!

Sa druge strane, open-day gde svako moze da vozi do mile volje u krug ali bez trkanja i merenja vremena je uvek bolja solucija da se probaju masine i malo izdivlja..

Ogroman parking i restoran- kafic sa suncobranima su sastavni deo kompleksa..

Planovi postoje, obecavam da cu se zaloziti da izguramo tu vrstu skupa ( drag-race ) i u Beogradu :)
Apsolutno se slazem sa Acom, to je mnogo kompleksnija organizacija od amaterskog drag-a. Rizik od povreda preveliki da se amaterski organizuje. Mozda nesto i organizujemo ali ove sezone tesko, treba sve dobro isplanirati i pripremiti.

#170 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 May 2015 - 21:17

Slažem se s Acom, kružne trke ne dolaze u obzir kroz ovaka amaterski vid koji smo imali u nedelju....Svi koji su sada vozili Drag znaju da krv nabije u glavu i adrenalin tuče tako da niti šta vidiš a kamoli čuješ oko sebe...možda sam malo preterao ali nisam daleko...

Za kružne trke je potrebno sve od reda što ste spomenuli a to je već preterano skupa zezancija...S druge strane svi bi hteli na drag da stane i daju gas, dok je kod kružnih trka potrebno nešto više umeća...

#171 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 May 2015 - 23:31

Jbg, u pravu ste, kad se sve sagleda. Šteta, bilo bi zanimljivo.

#172 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 23 May 2015 - 02:51

Ostao sam duzan da postavim slike sa skupa...pa evo sa malim kasnjenjem

- Okupljanje kod Spensa

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

i jedna za kraj gdje AcaPostar upada u kadar :)

Posted Image

#173 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 May 2015 - 10:13

aha ova je za Avatar :)

#174 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 May 2015 - 10:19

Izvinjavam se za uletanje, jurili smo da krenemo, a skroz je dobro ispalo :)

Ne vidim slike preko tapa-toka, preko kompa sljakaju.

#175 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 13:02

Evo i mojih zaostalih snimaka, već viđeno al neka je tu...

#176 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 May 2015 - 13:17

Ahaha, Pita ti si kralj!! :)

#177 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 13:20

Najbolji 7-mi snimak. :D

#178 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 May 2015 - 13:33

ovde se baš lepo vidi start, mislim da je Krsta prekršio pravilo startovanja nekolicinu puta.. .za to bi ga sledeći put trebalo diskvalifikovati

#179 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 26 May 2015 - 19:07

A Pita hteo je Mario da ti kaze za ove crtace sto gledas, al pomesao prepiske... jos ja gledam sta prica covek?!
Posted Image

#180 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 26 May 2015 - 19:15

View PostMario, on 26 May 2015 - 13:33, said:

ovde se baš lepo vidi start, mislim da je Krsta prekršio pravilo startovanja nekolicinu puta.. .za to bi ga sledeći put trebalo diskvalifikovati
To je taj pojacani takmicarski duh, pobediti po svaku cenu hahaha. Ajmo jos jednom...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users