Jump to content

Prvenstvo Srbije- Sezona 2015.

42 replies to this topic

#41 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 07 July 2015 - 14:06

Pozdrav svima , konacno sam uspeo da odvojim malo vremena da napisem sta se desavalo na trci u Kraljevu . Kasnije cu napisati i detalje sa trke u Vrscu .
Dosli smo u cetvrtak na stazu da malo sredimo i da pomognemo organizatoru Sonetu , staza je bila sredjena bolje nego ikada , i vreme nas je odlicno posluzilo
Posted Image

Motori su spremni i testirani , ali opet nista dok se ne proba na stazi . Ja sam imao malo problema sa mojim cilindrom jer sam prekopao izduv posle trke u vrscu pa mi je motor slabije isao . Par slika od cilindra koji je Bata radio , zatvoren je izduvni kanal i doradjeni su prelivni i glava , nastelovana kompresija i squish
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Na red je dosao prvi slobodni trening , imao sam vreme 1.26 , Uros je imao 1.22 , Urosu je motor isao mnogo dobro , dok sam ja imao problema na uzbrdicama kojih ima na stazi , malo zbog tezine i zbog cinjenice da nemam izduvni ventil i da sam prekopao izduv , tako da nisam bio zadovoljan .
Krenuo je prvi kvalifikacioni trening ,i u drugom krugu je Uros imao ozbiljan pad na sikani posle startnog pravca , prebrzo je usao i udario je u ivicnjak i izleteo u travu pored staze , posle cega je pokusao da se zaustavi ali je upao u kanal 1.5m dubine i preleteo je preko motora . Odmah smo bacili motore sa strane i pritrcali jer se nije pomerao , bio je u nesvesti , a posle par minuta je dosla hitna i odvezla ga je u bolnicu , prosao je na svu srecu sa laksim povredama , ima posekotinu ispod oka , na usni , i nagnjecio je prsljen i dosta je ugruvan ali bice bolje , dobro je proslo sve u svemu .
Na motoru su popucale obe felne od udarca , drugih ostecenja nije bilo .
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
U medjuvremenu sam zamenio cilindar na mom motoru , probao sam drugi ali sam imao jos losije vreme tako da sam na kraju opet vratio cilindar koji sam vozio na prvom treningu . Imao sam 6 startno vreme od 7 takmicara .

U nedelju sam se dogovorio sam Urosem da sredim njegov motor i da vozim njega na trci jer je dosta jaci od mog motora . Ali nazalost nismo imali vremena da podesimo ogibljenje koje je bilo dosta mekano za moju tezinu i prenos koji vozi Uros je dosta duzi od mog prenosa . Prepakovali smo druge felne i motor je prosao tehnicki
Izasli smo u predstart i krenuli na stazu , vec onda sam primetio da se motor ne ponasa uopste isto kao moj , mnogo je meksi , drugaciji je polozaj sedenja , heblovi su dosta dalje , kocnice se drugacije ponasaju , ali sta je tu je , ne ocekujem neki rezultat vec da zavrsim trku bez problema.
Krenuli smo sa starta , startovao sam dobro , ali vec posle druge brzine su poceli da mi odlaze na pravcu , moja greska , predugacak prenos i ne moze da me nosi kako treba , nastavio sam da vozim svoju voznju i zavrsio sam trku na poslednjem mestu .
Inace se u klasi vodila velika borba izmedju Rakica i Gajica , i izmedju Pepe i Bate Popovica . Ja sam zadovoljan kako je sve proteklo , za sledecu trku cu bolje pripremiti motor.

Na slici se vidi koliko je bio mekan zadnji amortizer pa sam i gumu poprilicno odrao
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#42 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 07 July 2015 - 14:13

Jos nekoliko slika
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#43 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 07 July 2015 - 15:58

Само да наловим мало времена и пишем шта се дешавало:)

Измена: свака част Сале, лепо смо се дружили овог викенда(:

Edited by Petko131, 07 July 2015 - 16:02.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users