Jump to content

Keeway Focus - Djomla

313 replies to this topic

#1 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 27 May 2015 - 01:13

Focus 2005 god. presao 17 000km. Kupio sam ga od komsije pre par dana sasvim slucajno jer je cena bila povoljna.
Nije vozen 4 god. stajao u garazi,vozio ga je njegov sin dok je bio u Srbiji. On je bio drugi vlasnik pa nisam upucen
sta se desavalo pre toga.Zamenio sam plocice i paknove,ocistio rezevoar,karburator i filter vazduha,zamenio svecicu.... treba da
uzmem akumulator (ovaj je Banditov) i novi variomat zbog vece brzine,trenutno je to oko 55km/h.
Desava mi se to da kada idem nizbrdo i pustim gas motor ostane u brzini i nece da izadje iz brzine sve dok ne stanem,sad da li to tako treba ne znam
jer nisam ranije vozio skuter.Mislim da je normalno da kad se pusti gas da motor izadje iz brzine,kakva su vasa iskustva povodom toga?

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,755 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 May 2015 - 01:19

Ocuvan Focus, na slikama se vidi da nije bilo padova. Dobro je sto si uradio osnovni servis s obzirom da je skuter duze spavao u garazi.
Mogao si jos recimo da promijenis ulje u prenosu, a ja bih ti preporucio i da zamijenis centralnu oprugu kvacila kada dodje variomat, jer je sada sigurno kao zvaka pa vjerovatno zbog toga imas problema u voznji. Trebao bi prekontrolisati i oprugice kvacila.
Koji je karburator na njemu i koja postavka? Glavna dizna, igla, pilotka?

Imao sam isti takav auspuh i na njegu nema blokada. Kod mene je Focus dosao samo sa jednom blokadom i to sa prstenom na variomatu. Ali svakako savjet je da promijenis taj oluk od auspuha i kupis neki rezonantni auspuh. Sa aftermarket variomatom i rezonom se moze bas dobro ustelovati serijala.

Ako budes imao nekih pitanja vezanih za Focus slobodno pitaj. Imas i moju temu od Focusa pa mozes koristiti kao referencu ako zapnes negdje sa radovima.
Inace dobar je skuter, ja sam prezadovoljan sa Focusom. Jedina boljka im je taj alarm koji dodje fabricki pa ubije akumulator za kratko vrijeme. Ja sam to izbacio i sada nemam problema...
Redovno odrzavaj to i neces imati problema.

#3 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 27 May 2015 - 01:44

Procitao sam celu tvoju temu i mogu ti reci svaka ti cast!Koliko si samo truda,vremena i para ulozio!
Karburator je Mikuni Japan,bar tako pise na njemu a koliko sam skontao to je kineski Mikuni :)
Glavna dizna je 57,5 a pilotka ne znam.Igla je negde na pola a usis je bio 11,5 ali sam ga razbusio sa burgijom 14.
Alarm i daljinsko paljenje funkcionise tad rade i zmigavci a ovako zmigavci ne rade.Nisam stigao da vidim da nije prekidac u pitanju.
Za pocetak bi uzeo onaj variomat i centralnu oprugu jer stvarno me nervira sto ostaje u brzini dok ne stanem,slicno kao na automaticu kad ode iglicasti pa ostane u brzini :))

#4 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,755 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 27 May 2015 - 01:58

Mikuni je odlican karburator.
E posto si mu dao sada vise vazduha na lulicu airboxa, moras da ispratis i postavku karburatora. Dakle treba da testiras odziv i boju svjecice na otklonima gasa: 1/4, 1/2 i pun gas. S obzirom da sada ima malo vise vazduha moguce je da ce traziti vecu diznu.

Buduci da je pregazio 17000km trebao bi da vidis u kakvom je stanju remen i da ga premjeris. Ukoliko se potrosio vise od 1mm (a sigurno jeste ako je originalni Bando) onda treba kupiti novi.

#5 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 27 May 2015 - 02:16

Evo ih slike iz druge teme.

View Postdjomlaxx, on 25 May 2015 - 13:36, said:

Evo snimak i nekoliko slika,zaboravio sam da napomenem da sto brze idem sve vise mi nesto vibrira kod zadnjeg tocka.Nema lufta u tocku a ni u kvacilu.Max brzina po ravnom 50 - 55km/h, kajis se ne penje do vrha i tu brzinu brzo postigne a gasa ima jos bar trecina...

Posted Image Posted Image
Posted ImagePosted Image

#6 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 30 May 2015 - 16:31

Predebela je ovo podloska na variju, mora tu dosta tanja da ide,zato ti se i ne penje kais, a to sto kazes da ti ostaje u brzini,moguce da dobija vise vazduha nego sto treba pa ti se zato cini..

#7 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 30 May 2015 - 18:38

Ma i kad skinem podlosku isto je,a u brzini ostaje dok skroz ne stanem,nesto kao da zaglavi i nece sa se vrati sad dal je kvaclo ili varomat videcemo....

#8 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 06 June 2015 - 10:57

Stigli delovi!
Posted Image
Posted Image

#9 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 06 June 2015 - 19:46

Danas sam sklapao i rasklapao x puta i dosao do zakljucka da najbolje vuce sa starim rolnicama i fabrickom oprugom.
Sada kajis izlazi do vrha a max brzinu nisam izmerio...

#10 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 07 April 2017 - 19:21

Posto sam sredio kvar sa reglerom,imam jedan drugi el. problem. Automatski sauh je pitanju.
Kada ga vezem direktno na aku, radi..izadje iglica 5,6mm ,medjutim kada je zakacen za skuter nece da mrdne.
Napon na dzeku je samo 0.5 volti.Kakvi li su sad gremlini u pitanju? :blink:

#11 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 07 April 2017 - 19:58

Da li ti se pale svetla kad se startuje motor jer je to isti napon za sauh i svetla.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#12 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,755 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 April 2017 - 20:02

View Postdjomla, on 07 April 2017 - 19:21, said:

Posto sam sredio kvar sa reglerom,imam jedan drugi el. problem. Automatski sauh je pitanju.
Kada ga vezem direktno na aku, radi..izadje iglica 5,6mm ,medjutim kada je zakacen za skuter nece da mrdne.
Napon na dzeku je samo 0.5 volti.Kakvi li su sad gremlini u pitanju? :blink:
Napon za saug je naizmenicni. Da li si to merio i testirao dok je motor radio i na koji nacin?

#13 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 13 May 2017 - 09:28

Zamenio sam bojler :D morao sam da prepravim granu
posto nije bila za kinareli,ofarbam i napravim nosace.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sa njim skuter ne ide nikako,kao da krece iz 3 brzine a max brzina je manja za oko 15 km/h.
Narucicu lakse rolnnice,sad su mi 5.5 grama i vecu diznu.
Uzeo sam led sijalice za tablu i prednju poziciju,Planiram da osvetljenje u tabli povezem na kontakt.

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 May 2017 - 09:43

I tvrđu centralnu oprugu bi dobro bilo postaviti

#15 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 13 May 2017 - 11:02

Onu belu sto sam uzeo uz Naraku variomat? Nekako mi se cini da je meksa od kineske...

#16 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 May 2017 - 12:37

Ako je meksa ne stavljaj je, mada ne bi trebalo...
Nije ti pogodjen prenos i otuda loše performanse...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#17 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 13 May 2017 - 16:06

Sa bojlerom je isao za sve pare,start bio dobar i max po gps 70.

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 May 2017 - 19:55

Vraćaj bojler :(

#19 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 14 May 2017 - 09:57

Bojler zakon :lol:
Zamenio sijalice i povezao na kontakt.
Posted ImagePosted Image

Послато са GT-I9060I уз помоћ Тапатока

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 May 2017 - 10:23

Bojler konza :)
jbg neke sledeće sezone kad te bude ponovo zainteresovalo i budeš naučio da setuješ prenos i karburator

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users