Jump to content

Druženje - Motosusret Senta 19-21 Juni

23 replies to this topic

#1 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 20 June 2015 - 16:15

Posted Image

Posted Image

#2 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 June 2015 - 21:03

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 June 2015 - 21:43

Eto ti sta ja propustih...pih

#4 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 21 June 2015 - 00:24

Momci piju pivo je*e im se živo :D
Svaka cast :)

#5 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 June 2015 - 00:24

A ja sam bio na ivici da explodiram, ni pasulj nisam svario pošteno kad opet krkanje, karađokine na Senćanski način, će d'umrem od ždranja.
No ajmo ispočetka. Prvo smo se okupili kod Maria kući.

Posted Image

Domaćinski sve po redu, meze, piće.. i kafa kad je Aca Poštar stigao. Onda je usledila vožnja do Sente na plac moto susreta, gde smo odmah navalili na pasulj. Vozanje skuterima po okolini i na kraju karađokina...
Na skupu je bila i moja ekipa iz Sombora, oni su došli svojim opakim dvotočkašima, i sa šatorima..

Attached Thumbnails

• Attached Image: 2015-06-20 16.25.57.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 16.25.38.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 16.25.26.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 16.25.12.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 15.22.52.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 15.22.35.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 15.22.27.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 13.37.53.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 13.37.26.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 13.37.12.jpg

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 June 2015 - 00:48

Ima još.. Malo oduvali u Čoki uz kaficu i pićence pa opet na krkanjeee.......

Attached Thumbnails

• Attached Image: 2015-06-20 19.37.47.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 19.37.36.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 19.37.25.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 17.31.24.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 17.30.51.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 17.30.26.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 17.21.09.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 17.20.58.jpg
  • Attached Image: 2015-06-20 17.20.39.jpg

#7 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 June 2015 - 01:01

Aca nas je u povratku pratio kolima do Topole, javice se i on kad stigne kuci. Evo ja sam upravo stigao i odoh u krevet zadovoljan! :D

#8 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 21 June 2015 - 01:24

Bas vam je tesko bilo haha :D
Svaka cast na druzenju!

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 June 2015 - 10:52

Juče su moji gosti bili, Gogi i Zilke iz pravca Sombora, Aca poštar iz pravca BG i Pita iz pravca NS... Moto susret u Senti je povod koji nam je bio dovoljan da se malo družimo i provozamo, okusimo dobru autentičnu htranu, škicnemo po koju mini skunjicu i naravno raspalimo po punom gasom na svim raspoloživim mašinama...

Ja sam se našao malo u nebranom grožđu jer je cela ekipa doša kolima zbog neizvesnosti sa vremenom, pa sam bio u obavezi da doniram 3 skuta.. Pita je došao Strom-om, njemu je sve oprošteno, osim što je pobegao kući praznog stomaka...

Gogi je zadužio 4T, jer ja znam da mrzi lenje motore, tim pre što kod mene još uvek gas ide samo do pola, pa je imao prilike da se upozna sa čarima i ovog agregata..

Poštar je zadužio SR-ku sa sve Pitinom remenicom, pa je opšte raštelovanje prisutno, ali ga to nije sprečilo da odvali do driftovanja i 13k obrtaja..

ja sam vozio Keeway Fac-t onaj iz teme u base što sam nedavno završio, i po celom danu mi je bio malo prebogat, ali sam ga naterao do 97GPS-a, po njegovom satu 100... kada je zahladnilo vozili smo se sve komplet sa Zilketom natrag 5km i konstatovali da je postao prgav, u night modu...

Moto skup kao i svaki,... ušli smo na ulazu pod naznakom moto klub Svet Skutera - Novi Sad, inače je za grupni ulazak članova u bojama kluba besplatan, svi su imali Svet-skutera majice, jedino sam ja imao moj skuter, ali bože moj, skuter-skuter isto je...

Posted Image

Pasulj ok... klasično dobar, sa butkicama, i hladno točeno... smorili su malo sa muzikom... pre defilea smo se odvojili i opalili test vožnju do Čoke, gde smo zaposeli lokalni kafić sa najboljom terasom... Pošto je to moja matična lokacija imao sam tu obavezu da prezentujem mašine našem stanovništvu, na prakingu ispred kafića... da ne zaboravim Aca i ostali su imali prilike da vide klasične mađarske svatove na sred glavne ulice...

Posted Image

Klopa u Senti, odlična, kao i uvek obilna i relativno jeftina... 650din su one dve Karađorđeve na Senćanski način, sa sve pomfitom.. definitivno moja merica za jedan pristojan regenerativni obrok..

oko 21h su se moji gosti spremili i nagazili put, pošto smo obišli radionmicu, osetili miris hipoidnog, proverili Zilketovu mašinu, kalibrirali komparater i mikrometar itd...

ja imam samo dve slike, mislim da Zilke ima i neki video....
živeli

#10 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 June 2015 - 12:15

Heh, da, mene je dopala "Žuta osa" 4T, sad znam i zašto, Mario zna da nisam ljubitelj 4T mašina pa mi je namerno uvalio, heheee (neka neka, pamti pa vrati :D ) kao, već sam je vozio po Somboru pa kao poznajem mašinu, "na pola gasa". Kako god, i to je za mene neki izazov, jedino što oni napucanim cvajama i Pita na ozbiljnoj makini prže a ja se ko fenjeraš šlepam za njima na repu kolone. Al malo po malo, metar po metar, nekako sam sklopio pakt sa Žutom osom, nema mi druge, i skompali smo se nekako, upoznao sam njene mogućnosti po krivinama i koliko gasa treba po zvuku da izvučem maximum iz 4T mašine, pa sam redovno uspevao da zakucam cajger u patos, naginjući se po krivinama opušteno ali sa njuškom u tabli (jbg bajlag mi dođe ko graničnik). Ne mogu da kažem da Osa nema dobar start, lepo to poteže sa svojih 90ccm i onda monotonim skoro neprimetnim tihim zvukom tera onaj cajger do patosa. Još ću se navići na 4T :rolleyes: . Aca nešto spominje kako sam izgurao oko 9 banki, merio čovek Mariovom SRkom u jednom momentu iza mene, ali ja takav osećaj nisam imao. Tokom vožnje sam primetio neke čudne vibracije pa sam Mariu skrenuo pažnju, i ostali smo u čudu kad smo uvideli da su skoro svi šerafi sa dekle prenosa poispadali negde usput, ostala 3 samo. Jbt al sam je pržio, heheeee
Sve u svemu jedan veoma kvalitetan dan, lepo druženje, vozanje i preterano krkanje za moju meru, iako sam iz teške kategorije, ne mogu baš toliko, ovi ostali imaju tuniran i metabolizam pa mogu dobro da pojedu.
Ostaje samo žal što nisam došao mojom SRkom, al u pravoj kondiciji u kojoj sad nije, bogami bilo bi vatreno, šipak bi mi pobegli. :P
Ima da je sredim do sledećeg skupa.
Dao bog više ovakvih druženja.

#11 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 June 2015 - 13:37

Imas i ti Mario slike u aparatu nego si zaboravio :P
Evo sva moja skljocanja od juce pa izaberite sta vam se svidja:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#12 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 June 2015 - 13:40

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#13 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 June 2015 - 13:51

Video je trenutno malo naopak, ali radim na tome :)

Danas ide tema o Apatinsko Somborskom skupu!

#14 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 June 2015 - 20:49

Bilo mi je super družiti se s vama juče....kao i uvek, volim uz ladno pivo da pričamo o svemu i svačemu....Dok je zaebancije, smeha, druženja i lepih vožnjica, meni je srce na mestu!!
Ja sam do Sente uživao u prelepom danu na mom sivom konju..menjao brzine čas gore čas dole, kako mi je srce htelo, slagao krivine jednu za drugom i opuštao se pod kacigom...tako i u povratku...
Žao mi je što nisam ostao na Karađoređevim ali trebalo je ispeglati nazad po danu...

lepe su slikice... :)

#15 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 21 June 2015 - 21:45

Super druzenje, zao mi je sto nisam prisustvovao... i sad mogu da umrem, video sam postara kako pije pivo :D :D :D

#16 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 June 2015 - 00:58

Eh da je vise ovakvih druzenja!

Moram da kazem da nas je u startu vreme malo omelo, ja sam cekao da stane dosadna kisa kako bi krenuo zipom, al kako je vreme prolazilo shvatio sam da 170km put nece proci tako brzo, te sam u poslednjem trenutku odlucio da krenem automobilom, tako da sam u startu okasnio i po pravilu stigao poslednji..

Atmosfera na nivou. Gogy, Pita, Zilke, tunerske price i dogodovstine..

Mario je domacin za 10!
Dmobili smo "all inclusiv" jednodenevni izlet sa specijalnim narukvicama i nesvakidasnjim sadrzajem :)

Moto skup je ostao u senci naseg druzenja, projahali smo kroz Sentu i Coku bar tri puta, posetili centar i ulicna desavanja, kafice, restorane.. skup je inace bio fino organozovan, vreme je posluzilo a DJ je bio pod utiskom lepse polovine te nas je posle moto-pasulja (sa pivom umesto salate) blago rasterao da obidjemo masine.. Kazem ostao u senci, jer smo mi bili glavna atrakcija, tako da je skup ubrzo prerastao u forumsko druzenje.

Prelepo popodne, krkanje, voznja, voznja, krkanje, voznja..
Pridruzio nam se i Krsta, popili smo koju turu na brzaka, morao je da zuri, imao je neki problem sa terasom u visokom prizemlju..

Nemam fotografija, ali cu se posluziti tudjim, ova je u zaru borbe, objasnjavao sam koliko je minareli losiji od piaggia :P

Posted Image

Bogu hvala, sa ovakvom ekipom, prici nikad kraja, ili sto bi moja zena rekla, "vi kao neke snaje, satima pricate o tim motorima.."

Generalno ko me poznaje zna da mi je garaza prva ljubav, a kod Marija su svi racing mirisi na jednom mestu. Pametno, pa me je pustio u garazu tek u sumrak, inace ne bi ni otisli na skup.

Navozali smo se da nam zadnjica utrne. Opet smo imali situaciju da popodne imamo blizu 30 spoljnu temperaturu, naravno, niko nije ni pomisljao da specijalno podesava karburator samo za ovu priliku..

Keeway fact-it
Probao sam dobro ugrejanog fact-a, pravi primerak kineza u koji je ulozeno mnogo vremena rada i ljubavi. Imao sam osecaj voznje tacno kako ga je Mario i predstavio u temi. Raspoloziv setup za gradsku voznju, prgav cilindar koji je uspesno umiren, trek koji daje elasticnost i spremnost, arecce karb ostar i nemilosrdan po vrucinama.. dobar osecaj provozati skut kao da je nov, sve savrseno funkcionise, svaki prekidac, jos se oseca miris sveze farbe, svaki sraf je nov. Malko je zasmetala spoljna temperatura, ali je ubrzo pokazao zube, kako je spoljna temperatura opadala. Po ko zna koji put konstatujemo da 1 broj glavne dizne mnogo znaci na razliku u spoljnoj temperaturi..

Aprilija sr hi-end
Upoznali smo se vec na prethodnom skupu, i vrlo neplanirano smo se druzili i u subotu. Imao sam bas dosta vremena da osluskujem i ispitujem, probam i uzivam. Mario nije dirao karb od NS-a, resavao je vibracije iz prenosa sluzeci se Pitinim kvacilom, remenicama i centralnom. Sto bi oni rekli, daleko je to od punog potencijala, ali verujte, i ovako je dozivljaj voziti. Centralno medjuubrzanje je na 13k, uspeo sam na jednom od pravaca izmedju krivina da dodjem do 115gps. Przio sam kao da je moja, obilazio automobile, zalegao i ispravljao krivine, cak sam uspeo da smaknem jednu od oprugica (drzaca) izduvne grane. I taman kada sam se navikao na soft kendu i pomislio da je to lepak za asfalt, sr-ka je pokazala potencijal i u odmeravanju snaga sa Krstom, doziveo sam da slajfuje tocak na startu! Uh, neprejebiv osecaj! 77cc jednostavno ima toliko snage da se mora uvek telom drzati balans. Ako sam malo vise pozadi, propinje non stop, i sa 40 na sat, pri odvrtanju gasa, mora se nagnuti ka napred. Ako se pak, previse nagnem u napred na startu, odmah driftujem i palim gumu :) Treba biti umetnik na sedlu, pogotovu sto ima prostora bar 30% bolje da ide!
Medjutim, moram javno da prekorim genija! Zadnja kocnica ne postoji! Pravdao se da je otpustio sajlu da bi bio brzi na dragu, ali dafinitivno nije ovaj setup za voznju sa poluotpustenom sajlom na dobosu. Bilo je u par situacija grebanja noktima pred raskrsnicu :)

Najveci smor je posle svega sesti u auto i izaci na auto-put. Od Sente do Bg ima 170 i kusur km, ja sam to u povratku presao za malo jace od 2 sata. Kada posle sr-ke vozim auto 120-130 na sat, deluje kao da stojim..

Veoma kvalitetna subota. Hvala Zilketu, Gogiju, Piti i Krsti!
I naravno, veliko hvala domacinu Mariju, na nezaboravnom dozivljaju!

P.s. nigde se ne vidi da postar pije pivo, samo stoji casa ispred postara :P

#17 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 June 2015 - 01:23

Heh, vi ste se izređali na cvajama, a niko se nije uhvatio Žute ose, pa je tako ostalo na meni da još nešto sažeto dopišem od utisaka. Kako sam inače kroz stečena iskustva sa kinezima bio skeptičan i prema ovom primerku, moram da priznam da me je veoma prijatno iznenadila, kako zbog kit-a tako i ciklistikom. Prosto nisam mogao da verujem da ću skupiti hrabrosti i zalegati po krivinama na "punom" gasu pri 80-90kmh na kinezu. Al ovaj Rieju il kako se već zove me je baš iznenadio, vrlo poslušna mašinica, sve ćudi kineza kao da je odbacila i potpuno ravnopravno je gutala krivine iza aprilije i Pitine japanske aždaje, a i Keeway, tek sam na kraju shvatio, je gotovo identičan sa osicom, razlikuje se samo prednji far i plastika njuške. Tako nije ni čudo što su oba kineza odvažno grizla asfalt ko neki ozbiljni brendovi.

#18 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 June 2015 - 01:56

View PostAcaPostar, on 22 June 2015 - 00:58, said:

Nemam fotografija, ali cu se posluziti tudjim, ova je u zaru borbe, objasnjavao sam koliko je minareli losiji od piaggia :P
Zar ovo treba objasnjavati? :D

Svi ste to tako prepricali da sam stekao osjecaj kao da sam bio tamo...jos jednom, svaka cast!

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 June 2015 - 10:33

@poštar ... rekao je juče Krsta da se baš iznenadio kako ti je proklizio zadnji točak, i u tom kontekstu zaključio da nije HE za svakoga, jednostavno može da iznenadi, vozač da padne i eto štete...

@zilke fino si uslikao onu panoramu, jer imaš u većoj rezoluciji ?

#20 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 22 June 2015 - 13:44

@Mario imam je u 12544x3008, evo link ubacio sam je na Photobucket:

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users