Jump to content

Phantom f12

348 replies to this topic

#301 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica
  • VozimMalaguti Phantom F12

Posted 14 July 2017 - 14:35

Situacija je sledeca, nisam menjao postavke karburatora od prosle godine kako sam ga podesio, cak sam zaboravio koja je glavna dizna i igla, znam da zadnji put kada sam testirao svecica bila odlicna i lepo isao, tj sa bio nastelovan. Jos uvek ga razradjujem jer je stavljen novi klip, presao nekih 50km niste vise ne vozim od 40km/h.
Sta kazete na boju, kao da je jaca smesa malo? Mada mi vuce na belo.
Posted Image
Posted Image
Da nisam vam napisao zbog cega sam stavio novi klip.
Spakujem ja radilicu pre 2-3 meseca sto sam kupio od Maria, lepo sve to leglo, namontiram klip ali ne i cilindar, spakujem kvacilo, zatim varijator i stavljam maticu ja da zategnem pistoljem na vazduh matica uhvati krivo i okrene mi radilicu par puta, klip krene napred nazad a bio skroz dole,udari u blok i polomi se ja popizdeo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#302 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 July 2017 - 07:11

Ahah koji peh, dobro da si priznao...

Sas polako udari razradu, ne toliko mnogo kao prvi put ali ipak moraš malo.. Upoznaj se sa postavkama u karburatoru, zbog sebe da znaš gde se nalaziš.. Možda će nakon ugradnje novog klipa biti sitne razlike, ne značajno..

Sad da si napisao na forumu koja je postavka, mogao bi da se vratiš u temu i pročitaš

#303 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 15 July 2017 - 07:33

View PostMario, on 15 July 2017 - 07:11, said:

Ahah koji peh, dobro da si priznao...

Sas polako udari razradu, ne toliko mnogo kao prvi put ali ipak moraš malo.. Upoznaj se sa postavkama u karburatoru, zbog sebe da znaš gde se nalaziš.. Možda će nakon ugradnje novog klipa biti sitne razlike, ne značajno..

Sad da si napisao na forumu koja je postavka, mogao bi da se vratiš u temu i pročitaš
Evo do sada trazio po temi nasao neke podatke ali nisam siguran, cini mi se da sam menjao ja to, moracu da rasklopim karburator da pogledam postavku.
Secam se da sam pisao po nekim papiricima postavke to se sve zagubiko skuter nije vozen skoro godinu dana.

#304 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 July 2017 - 07:34

Poznato mi je to, ja sam i zalepio zbog gluposti oko power jet dizne... zaboravi se

#305 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 18 July 2017 - 23:02

Da uradim update jedan.
Danas rasklapao karburator cistio, takodje filter vazduha. Filter je bio uzasan, vozio motor samo par dana ali sve je bilo to po selu tako da se i ocekivalo.

Cilindar: Naraku sport 70cc
Radilica: Stock
Auspuh: Leo vince RR
Karburator Dellorto 17.5 PHBN (glavna dizna 82,saug dizna 50,pilot dizna 34,igla A12 na sredini)
Filter: Fabricki airbox sa malossi red sponge
Varijator: Naraku (rolnice 4.7g)
Kvacilo: Stock (Zuta malossi opruga)

Mislim da bi dizna mogla da ide 2-4 broja manja, ali neka je za sada jos razradjujem ovaj novi klip.

Edited by StefanKajic, 18 July 2017 - 23:04.

#306 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 20 July 2017 - 06:30

Sinoc sam isao sa drugarom da provozam skuter jer je skoro zavrsena razrada, presao nekih 50km, ali desava mi se sledece kada dam gas do kraja skuter stigne 80-90 po njegovom satu i krene da gusi, kao izgubi gas pa dobije, svecica mi vuce na braon nije bas dobra, e sada jel ima visak goriva ili manjak ?

#307 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 July 2017 - 07:20

Sto ne probas ? Uvrni sad 5-10 brojeva vecu diznu pa idi provozaj pun gas

#308 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 20 July 2017 - 07:45

View PostMario, on 20 July 2017 - 07:20, said:

Sto ne probas ? Uvrni sad 5-10 brojeva vecu diznu pa idi provozaj pun gas
Zato sto mislim da nisam natelovao lepo karburator, jer sam vozio nocu i kada sam gledao svecicu ja sam je gledao pod blicem telefona i izgledala je belo, i ja uzmem pored puta da stelujem. Ali na onaj srafcic u sredini sto je za smesu mi nekako slabo reaguje kada ga zavijam.

#309 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 July 2017 - 08:14

Karburator se inače šteluje po osećaju, a ne po boji svećice.. Dakle voziš i testiraš raspoloživost agregata bez preteranog forsiranja i u vožnji zsključuješ da li je dobar ili nije

boja svećice je orijentacioni pokazatelj i verifikator, uvek može biti loše pofarbana ako nije neka komponenta dobro udešena, i ako nije dobra toplotna vrednost

#310 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 July 2017 - 09:20

View PostStefanKajic, on 20 July 2017 - 07:45, said:

Zato sto mislim da nisam natelovao lepo karburator, jer sam vozio nocu i kada sam gledao svecicu ja sam je gledao pod blicem telefona i izgledala je belo, i ja uzmem pored puta da stelujem. Ali na onaj srafcic u sredini sto je za smesu mi nekako slabo reaguje kada ga zavijam.

Bez obzira, probaj 5 br vecu od te koje vozis i 5 br manju pa ces videti sa kojom bolje ide. Pa opet, ta sa kojom bolje ide probas 2 broja gore i 2 broja dole i tako sve dok ne probadjes sa kojom najbolje ide...

Nema druge, tako se steluje.

#311 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 20 July 2017 - 09:36

Kapiram ja sta hocete da kazete, prosle godine je bio nastelovan karb lepo, ali posto sam stavio novi klip ja prestrelovao, mada bolje da nisam. Ja sam hteo da kazem da kada okrecem sraf skoro sa se ne desava nista. Odvrnem ga 3 kruga od skroz zavrnutog i tek na pola kruga od skroz zavrnutog mozda manje imam najveci ler, ali mi nekako cudno jer mi je to malo.

#312 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 July 2017 - 10:43

Fali mu goriva, proveri da negde ne vuče falš vazduh a i ta 12ica je predebela igla...

Ostavi sraf tu na pola kruga gde si najsigurniji da čuješ tvrde taktove, tu ima goriva i bitno je da kada oduzmes gas i pilotka preuzme napajanje ima goriva i da ne zalepi.

Kada rešiš falš fazduh i pronadjes sraf smeše, iglu na sredinu pa kreni u potragu za glavnom diznom.

#313 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 20 July 2017 - 10:44

Posumnjao sam na fals vazduh, jer kada mu dam gas do kraja i pustim on kao da mi zadrzi gas pa posle nekog vremena se smanji. Ali desilo mi se sinoc mozda 2-3 puta samo

#314 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 20 July 2017 - 20:05

Jedno malo laicko pitanje,kada stelujem karb sref za smesu odvrnem 3 kruga od skroz zavrnutog, a koliko da odvrnem ovaj drugi od skroz zavrnutog ?

#315 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 July 2017 - 20:22

Koji drugi Kajiću, ler gas? Njega pojačaš toliko da motor radi na povišenom leru dok ne našteluješ smešu.... posle ga vratiš toliko da imaš normalan ler gas

#316 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 20 July 2017 - 20:23

Na ler gas sam mislio, znaci kada odvrenm srafcic smese njega namestim samo da imam pojacan ler 2000-2500 obrtaja.

#317 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 July 2017 - 20:55

1700-2000 obrtaja je pojačan ler gas, sve preko toga ne valja. Šrafom šteluješ (usaglašavaš) pilotku a na višim obrtajima od tih igla već preuzima isporuku goriva.

#318 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 July 2017 - 20:55

Možda ne bi bilo loše da se upoznaš sa delovima karburatora i da obnoviš teoriju šta za čega služi

#319 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 23 July 2017 - 17:06

View PostMario, on 20 July 2017 - 20:55, said:

Možda ne bi bilo loše da se upoznaš sa delovima karburatora i da obnoviš teoriju šta za čega služi
Koliko dugo nisam radio nista oko motora, dosta sam pozaboravljao. Citam moju temu, citao sam jos neke projekte, i tek se sada prisecam 😂

Nego ili sam ja baksuz ili ne znam sta mi se desava, jutros stelujem ja karb, reko ajde pos konac sve da doteram, vozim par krugova i taman na nekih 2-3km od kuce stanem da proverim svecicu,ugasim motor pogledam boju dobra nisam ni slikao ali to je nebitno u ovoj prici. Pokusam da upalim nece, dodam malo gas,upali on ali ne prima gas,ista situacija kao prosle godine kada mi se razisla radilica. Ugasim brzo i krenem da guram do kuce,ajde da probam jos jednom opet isto. Zovem drugara da svratim kdo njega jer ima pistolj za komoresor da pogledam magnet da budem siguran, skinem deklu kais se pojeo po jednoj strani,nastavljam dalje skidam vodenu pumpu,zatim magnet on vreo,a motor nije radio dobrih 20min za to vreme trebao da se ohladi po mom misljenju. Magnet ovog puta nije kacio, izgleda da se sada druga strana razisla kod varijatora. Inace presao sam nekih 150km od montiranja radilice.
Ocigledno sam trebao da vas poslusam sa kupim neku kvalitetniju sa RP-a.
Sada razmisljam sta da radim sa skupljam pare pa da sklapam ponovo sa kvalitetnom radilicom(mada kada sam prosli put sklapao 2 srafa sto drze blokove su oblaznuli i to bas jedan pored drugog, stavljao sam neki lepak,ali iskreno ne otvars mi se to opet.)
Ili da ide u delove i da kupim nesto drugo pa sve ispocetka.

#320 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 July 2017 - 19:43

Pa daj ustanovi šta je problem

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users