Jump to content

Phantom f12

348 replies to this topic

#41 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 October 2015 - 22:43

Opa, pocela tuning groznica :)
Cestitke. Variomat je uvek dobra investicija! Kada se posvetis stelovanju i dovedes prenos pod konac videces koliko pruza ubrzanja i kranje brzine dobro podesen prenos, cak i na serijskom skutu.

#42 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica
  • VozimMalaguti Phantom F12

Posted 02 October 2015 - 23:37

View PostMario, on 02 October 2015 - 22:36, said:

za dobar tuning je obavezan dobar varijator... čestitke
Hvala :)

View PostAcaPostar, on 02 October 2015 - 22:43, said:

Opa, pocela tuning groznica :)
Cestitke. Variomat je uvek dobra investicija! Kada se posvetis stelovanju i dovedes prenos pod konac videces koliko pruza ubrzanja i kranje brzine dobro podesen prenos, cak i na serijskom skutu.
Hvala. Probacu da ga ustelujem sto bolje, mada cekam cilindar jer sam odlucio svaki mesec po jedan deonza skut 😁

#43 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 06 October 2015 - 13:18

Posto vec duze vreme razmisljam da ubacim xenon,jer su fabricka svetla uzasna. Dosta sam citao i video da ne moze da radi lepo na 49cc skuteru, pa sam ovako isplanirao. Stavicu jaci akumulator tipa 10-11Ah, zatim xenon direktno na akumulator i poseban prekidac. Da bi se osigurao da mi xenon ne izvuce sav akumulator sa aliexpresa sa narucio mini voltmetar. Meri od 3.5-30v svetli plave boje i sto ne najbitnije vodootporan je. Evo nekih slika.
Posted Image
Posted Image
Ovde sam mislio da ubacim jer nemam onaj natpis malaguti
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Xenon imam ostao mi je od auta, samo mi fali akumulator 😁 kada zapocnem to montiranje slikacu i ubacicu slike.

#44 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 06 October 2015 - 15:45

Dzaba ti jaci akumulator kada generator od 50cc nije u stanju da puni akumulator na kojega je prikacen xenon...Ti ga mozes koristiti u voznji ali taj akumulator ce jako brzo da rikne jer ces ga prazniti vise nego sto moze da se napuni u datom trenutku pa ces nakon nekog vremena u voznji ostati bez struje jer ce xenon da "isisa" sav zivot iz njega. Da je agregat od 125cc i jace tu ne bi bilo problema.

Bolje potrazi zamjenu u nekim halogenkama.

#45 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 06 October 2015 - 16:20

View PostLauda, on 06 October 2015 - 15:45, said:

Dzaba ti jaci akumulator kada generator od 50cc nije u stanju da puni akumulator na kojega je prikacen xenon...Ti ga mozes koristiti u voznji ali taj akumulator ce jako brzo da rikne jer ces ga prazniti vise nego sto moze da se napuni u datom trenutku pa ces nakon nekog vremena u voznji ostati bez struje jer ce xenon da "isisa" sav zivot iz njega. Da je agregat od 125cc i jace tu ne bi bilo problema.

Bolje potrazi zamjenu u nekim halogenkama.
Mislio sam da radi posebno i da palim po potrebi, i da xenon bude samo u desnom faru a u levom da ostane pbicna sijalica.

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 07 October 2015 - 09:55

kod F12 je ta jedna svakako samo pozicija ako se ne varam, odnosno dnevno svetlo... koliko sam ja kod Krste primetio baš slabašno svetli u originalnom izdanju

#47 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 07 October 2015 - 11:37

View PostMario, on 07 October 2015 - 09:55, said:

kod F12 je ta jedna svakako samo pozicija ako se ne varam, odnosno dnevno svetlo... koliko sam ja kod Krste primetio baš slabašno svetli u originalnom izdanju
Da da, ima kao pozicija i kratko svetlo ali je uzasno.

#48 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 09 October 2015 - 18:14

Javljam vam se opet, treba mi savet, upravo gledam cilindre i imam 3 u opticaju pa mi treba pomoc.
http://www.racing-pl...687#prettyPhoto

Naraku koji bibme izasao sa glavom 105e
http://www.racing-pl...87#.VhfcTFVXenM
http://www.racing-pl...87#.VhfcfVVXenM
Sada ovako odlucio sam se za 50cc jer planiramnda se navozam sledecu sezonu tj. treba mi neki mali potrosac jer prelazim od 70-100km dnevno, zatim sam se takodje odlucio za 50cc jer mislim da ne moram da menjam karburator, ako gresim ispravite me. I takodje zato sto mi je fabricka radilica pa ne znam koliko moze da izdrzi. Svaki savet je dobro dosao, kazite da li je mozda bolje 70cc.

#49 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 09 October 2015 - 18:18

Ja nikada nisam vidio poentu ulaganja u aftermarket cilindre od 50ccm. Ajde da je to neka OEM zamjena koja je u rangu sa cijenom i originalnog cilindra od 50ccm...
Ako si vec spreman ulupati 130 eura i jace na 50ccm cilindar, ja ti onda toplo preporucujem da pogledas 70ccm cilindre jer je razlika para mala u odnosu na dobijeno. Recimo, za preporuku, provjereno dobri Malossi Sport, TP Trophy, itd. koji su tu oko 150 - 170 eura.

#50 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 October 2015 - 18:27

Ja bih ti predlozio airsal sport 70cc ili malossi sport 70cc. To su blagi cilindri koji ce raditi i na serijskom karburatoru i serijskom auspuhu, ali i na 19mm i nekom jacem rezonantnom. U principu, za njihovo postavljanje i kasnije odrzavanje ti trebaju minimalna sredstva, nisu veliki potrosaci a daju obilje snage i najbolji su u voznji "svaki dan puno prelazim, malo trosi". Airsal sam stavio na prvo mesto zbog cene, malossi je svakako kvalitetniji proizvod.

#51 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 09 October 2015 - 18:33

Moj glas ide isto za Airsal 70, jos je plus sto je alu nikasil, a sa tim ces tek da se navozas ako se fino usteluje...

#52 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 October 2015 - 18:38

Sada vidim da na RP-u dosta cilindara nema trenutno na stanju pa i nemas neki veliki izbor.. sacekaj jos malo, ubrzo ce popuniti zalihe pa ces moci lakse da se odlucis.

Poenta price da ces za malko vise para dobiti 70cc, koji se mnogo lakse voze za svaki dan, lakse savladavas uzbrdice, povezes nekoga, brzi si sa semafora, a pritom ti "sport 70" ne zahtevaju nikakve specijalne dodatne komponente, vec se samo srelovanjem karvuratora i eventualno rolnica, voze vrlo lagano kao i serijski, sa malom potrosnjom ali dosta vise snage, i prelaze ogromne kilometraze ako se sve ispostuje u sklapanju i kasnije u voznji..

#53 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 09 October 2015 - 18:51

Ja sam se bio odlucio za 50 cc iz vise razloga: 12karb, leo vince rr auspuh, fabricka radilica.
A sada kako vi kazete mozda budr tu i neki 70cc ako ovo moze da izdrzi.

#54 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 09 October 2015 - 18:58

U sustini ti si na osnovu karburatora odlucio za 50ccm. 12ica se moze lako zamijeniti sa nekim mikunijem 16mm koji ce raditi odlican posao na base 70ccm. Ostale komponente se uklapaju u pricu.

#55 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 09 October 2015 - 19:00

Nisam toliko upucen, mislio sam da je RR previse slab za 70cc a i karburator.

#56 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 09 October 2015 - 19:06

LeoVince RR je valjda prethodnik ZX-R auspuha. Jaci je malo od LeoVince ZX i vrti se vise u obrtaje. Za pun potencijal treba ubosti powerband. Tako da se, po meni, savrseno uklapa u 70ccm pricu.

#57 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 October 2015 - 19:08

Malossi sport je cilindar koji ima umirene kanale i dosta je slican serijskom cilindru (po spektru rada) a opet ima 70cc pa samim tim daje i malo vise obrtnog momenta, sto ce se odraziti na ubrzanje, a opet nece ici mnogo u obrtaje, sto je dobro za potrosnju. Takodje, neces imati potrebu za boljim kvacilom, skupim auspusima itd.. Leo rr je idelan rezonantni auspuh za sport cilindre, a 12mm karb ce raditi i na 70cc sport cilindrima i pruzati malu potrosnju. Ako pozelis vise snage, lako mozes preci na 16mm, pa ako pozelis i vecu krajnju brzinu, mozes kasnije ugraditi produzenje prenosnog odnosa.

Ako sada trazis malo brzi skut na krajnjoj, osetno bolje ubrzanje i minimalnu potrosnju, malossi sport 70 je idelan.

#58 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 09 October 2015 - 19:20

Iskreno sam se plasio i mislio da 70cc moze da zalepi sa 12mm karbom.
Onda ostaje da skupim pare za neki 70cc 😉

#59 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica

Posted 28 October 2015 - 18:46

Nisam pisao jer se nista nije desavalo zabavno :D
Danas sam imao malo vremena, a bilo je lepo vreme pa sam otisao do jednog kolege i preradili onaj Leovince sto sam kupio. Uklopio sam ok. Bile su male prepravke, jedino sto imam samo jedan drzac, tako sam kupio.
Evo slike kako izgleda, slikano pre pola sata.
Posted Image

#60 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 28 October 2015 - 19:39

Nisam bas siguran da ce taj jedan nosac da izdrzi vibracije...bolje napravi neki homemade koje ima 3 tacke za oslonac.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users