Jump to content

Potraga za par km/h vise - Automatik

94 replies to this topic

#41 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 06 April 2016 - 20:53

Cackao sam cilindar ponovo, izduv je bio na 28mm, sad je na 27. Probao sam da uradim port mapu:
Posted Image

Nadam se da na osnovu ovoga moze da se uradi analiza da bi video sta teorija kaze, na kojim obrtajima ima najvise snage i kad krece da pada snaga.

Edited by asanin, 06 April 2016 - 20:59.

#42 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 April 2016 - 20:59

nisi trebao pojačavati, dovoljan je otisak, koji je prečnik klipa i koliki je C parametar ? (odstpjanje klipa od vrha cilindra u gmt bez gornjeg zaptivača)

#43 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 06 April 2016 - 21:04

Precnik klipa je 38mm, C parametar 0,5mm. Pritisak u karteru fabricki. Otisak je ispao ocajno.

Edited by asanin, 06 April 2016 - 21:05.

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 April 2016 - 21:12

retuširam.ja svakako u corel-u, ali su manje greske nego kad olovkom podebljavas... nema veze uradicu sutra

#45 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 06 April 2016 - 21:16

Hvala. Ono sto sam primetio posle kratke voznje je da se pomerio spektar obrtaja na vise obrtaje. Nisam imao gde da ga zavrtim preko 9000 obrtaja tu po kraju.

#46 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 06 April 2016 - 22:43

Nesto sam malo racunao, cini mi se da je sad bas veliki blowdown. Moracu i prelivne da dignem za 1mm...

#47 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 April 2016 - 06:05

sačekaj

#48 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 08 April 2016 - 23:21

9800 obrtaja je maksimum po ravnom. Vratio sam stari auspuh dok ovaj ne ofarbam i ne napravim prigusivac kako treba. Vratila se i snaga na nizim obrtajima.

#49 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 11 April 2016 - 20:58

Distancirao sam prednju vilu za 20mm i stavio duze srafove gore, sad je visa taman koliko treba.
Skidao sam i zadnji tocak da pojacam zadnju kocnicu, sad konacno mogu da stanem. :)
Posted Image Posted Image

#50 Rile

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • MestoKrusevac

Posted 13 April 2016 - 18:26

Kako si tacno to uradio, posto i ja razmisljam na mom motoru to da odradim?

#51 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 13 April 2016 - 19:40

Kupio sam dvadesetak sirokih sajbnica koje nisu sire od precnika stapova, izmerio sam koliko hocu da bude odstojnik i naredjao ih jednu na drugu, usrafio privremeno da se ne pomeraju, zalepio po ivicama super lepkom i posle stavio ravnomeran broj u levi i desni stap. Za toliko ti treba duzi sraf da bi ucvrstio stapove odozgo. Evo vozim se vec par dana i bas sam zadovoljan postignutim.

#52 Rile

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • MestoKrusevac

Posted 14 April 2016 - 05:41

To bi na mom motoru bilo ovo mesto obelezeno plavom linijom, jel tako? Nadam se da nije problem sto ovom slikom iskacem iz tvoje teme...
Attached File  IMG_20160321_133254.jpg   1.07MB   42 downloads

#53 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 14 April 2016 - 19:58

Kod tebe to nije moguce u gornjem delu, jer ti je vila novi tip. Mozda bi moglo da se stavi skroz dole, u cizme. Ako imas sraf koji drzi stapove u donjem delu cizme.

#54 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 16 April 2016 - 21:08

Sto se tice cilindra, vozim se vec neko vreme i bas sam zadovoljan, verovatno bi dobio jos malo sa otvaranjem prelivnih na 35mm od vrha ali trenutno nemam mogucnosti za tu operaciju. Uz blagu uzbrdicu ide 60 bez problema, po ravnom navuce 70. Dosta brze ubrzava do 60-65.

#55 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 08 May 2016 - 21:32

Nista novo, vozi se, samo pun gas. :)
Jedino mi smeta nesto u prenosu, vidi se kako radi na snimku, izgleda je kriv prednji lancanik, ne znam sta bi drugo moglo da bude ali dosta vibrira u voznji.

Kupio sam jos jedan apn4 u medjuvremenu pa se sad malo igram sa njim...

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 May 2016 - 22:27

konstatovali smo već da je negde u prenosu problem, jer se oscilacije povećavaju sa brzinom obrtanja točka...

lančanici, lanac ili felna

#57 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 31 October 2016 - 07:25

View PostALIEN SM, on 21 October 2016 - 08:17, said:

Tako je, i jos sam proslicovao desnu stranu za dva- tri milimetra, da ide jos malo u levo ...onda sam ga dobio na stroboskopu na 20 stepeni ...ne mora da znaci da je i kod tebe tako , ali je sigurno to tu negde u stepen- dva...stegni ga samo dobro i moze na tu jednu tacku ...
Probao sam prvo tako, ali nije bilo dobro, paljenje sam podesio skoro skroz u desno, u pravcu kazaljki na satu. Motor ima mnoogo vecu snagu, bolje ubrzanje i brze puni do maksimalne brzine. Kao sto si rekao, sad i ja definitivno moram da sredim kocnice.
Izvini sto ti spamujem temu, necu vise. :)

#58 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 31 October 2016 - 18:26

Ma, nema veze , diskutovali ovde ili preko PM-a...

Mislim da bi ipak , trebalo da se snadjes za stroboskop , za svaki slucaj ...ako si plocu zakrenuo skroz u desno , a magnet se vrti u levo , onda je i pick- up otisao na jako rano ocitavanje , a ako je na oko 30 stepeni ici ce dobro ,ali ce se i grejati...

Ja sa onim neposlovnim majmunima iz Beograda nisam odradio posao ni iz dva pokusaja ...ko sto sam rekao , onaj je bio neubedljiv , vidim ja da laze- maze i dam mu jos jednu sansu da mi posalje , a kako je poslao tebi , tako je poslao i meni ,,,nije se uopste vise ni javio ... nije bilo do para, sve je bilo spremno za to ...posle , kad sam video da od toga nema nista , pare su otisle na drugu stranu , al` ta prerada ce biti kad- tad ...samo sam odlozio ...

Bas ti lepo ide Matic , samo moras dati neki dnevni snimak ...kako si resio ucvrscenje kamere ?

#59 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 01 November 2016 - 01:03

Nastelovano je stroboskopom. Nismo imali tacne mere na magnetu pa je mozda greska u mm-dva, ali blizu je.
Kamera je ucvrscena nosacima koji su dolazili u kompletu: https://www.kupujemp....htm?filter_id=

#60 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 01 November 2016 - 10:04

Onda OK...Ide Matic stvarno odlicno , svaka cast ! Otvorio sam i link za kamericu , jes `prava stvar , radi za sve pare ... :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users