Jump to content

Potraga za par km/h vise - Automatik

• This topic is locked This topic is locked
94 replies to this topic

#81 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 19 June 2017 - 20:26

Asanine , e svaka cast ! Jel tako da ovaj Airsalmatic nema nikakve veze sa serijskim ? Ko nije probao nema pojma kako ovo ide ...a, ide ko popiz***...vredi svaku paru ...cena je vise nego dobra ...a, za stil voznje ? To mora tako da se vozi ....mnogo km napravio sa njim , ziveo !!!

#82 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 21 June 2017 - 21:42

Bio sam i ja mladji, sad vise nisam, ali vozim slicno. :D
100kg i 1,85m visine, na snimku je frizirani a5 cilindar, nema veze sa airsal kitom. :D

Airsal nema veze sa serijskim cilindrom, ali ako se uporedjuje sa mojim friziranim a5 cilindrom sa snimka, ima vise snage na nizim obrtajima, ali nema snagu na vecim obrtajima, mogu da kazem da je slicna snaga ali Airsal ima vise potencijala zbog kubikaze i tek planiram da ga doradjujem.

Automatik sam prilicno zapustio, od kraja zime nisam radio nista na njemu jer nemam vremena zbog posla, stoji jadan i ceka da otvorim masinu da vidim sta je to ponovo slomljeno unutra, trenutno se voze t15 i plavi apn sa slika iznad.

Edited by asanin, 21 June 2017 - 21:45.

#83 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 21 April 2020 - 12:35

Konacno sam popravio masinu na automatiku, ovih par godina sam vozio brzince i nisam imao volje da se suocim sa problemom zupcanika i kvacila ali posto sam sad dobio malo vise slobodnog vremena (korona + dao sam otkaz pre toga) mogu da se posvetim radovima. I pao sam na 83-85 kila sa 102 u zadnjih godinu dana, automatski sam brzi! :D
Evo zadnjeg klipa pa pogledajte:

Masinu sam prebacio na drugi ram, crni trenutno ima obicnu a5 masinu jer ima luft u biksnama zadnje viljuske, zbog toga su i bile one vibracije.
A ovom crvenom sam se malo vise posvetio, ulozio sam dosta vremena i sredio moju staru a3 masinu i prepravio ram po nekim idejama koje sam imao. Ima jos dosta posla ali sad se vidi u kom pravcu ide...
Udjite u kanal pa pogledajte i ostale skorije klipove jer sam snimao i objasnjavao sve sto sam radio.

Edited by asanin, 21 April 2020 - 12:36.

#84 Djope

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted 21 April 2020 - 19:10

Sviđa mi se šta si uradio sa crvenim. A ATX je priča za sebe :)

#85 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 23 April 2020 - 10:26

Hvala, trudim se, ipak su ovo moji ljubimci :D
Automatiku sam promenio auspuh, stavio sam Bulet sa prigusivacem kao kod skutera.
Imao sam ga na drugom automatiku i donosi vise momenta na nizim i srednjim obrtajima sto bi za ovaj cilindar bilo idealno dok je ovaj Tora sto sam vozio do sad za malo vise obrtaje.
Idem da ga probam da vidim sta kaze u praksi. :)

#86 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 02 May 2020 - 12:10

Uhhh sa ovim bullet auspuhom motor leti! Snaga je na nizim obrtajima ali to mi je bas zanimljivo jer kad dam gas zadnji amortizeri rade a prednji tocak se polako odvaja od zemlje! Nije pametno to raditi u krivini. :)
Maksimalna brzina trenutno po gps-u je 75km/h, obrtaje nisam merio jer nisam montirao nikakve instrumente za sad. Moze da tera jos duzi prenos bez problema ali mi je za sad zanimljivija ova snaga u startu, kao malo dete sam :D

#87 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 03 May 2020 - 06:56

Bullet je klasa za ove master blaster gluposti, a tek da si probao next-r, kojeg je bullet kopija, a tek ovamo trek ili yasuni z..

I onda sednes i zapitas se, jbt gde ja zivim.. otisla tehnologija daleko, a mi pricamo o jednom difuzoru i jednom protivkonusu, jer je tamo neki kreidler pobedjivao 1963...

Oprosti za off...

#88 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 04 May 2020 - 08:49

Eto vidiš, i moja iskustva sa Bulletom su dobra ...već kad je ostao od skuta šteta da se ne iskoristi , sigurno je bolji od onih bez ravnog dela što postoje na svim maticima ...

#89 Djope

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted 04 May 2020 - 18:53

Sad mi je žao što sam kumu dao onaj svoj :D
Koliko je debela stijenka cijevi? I kako se uspio odlomiti i kod prirubnice i kod nosača?

#90 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 07 May 2020 - 09:04

Nemam pojma, to i meni nije jasno kako je uspeo da se odlomi kod cilindra...
Cini mi se da je tanja krivina nego sto sam mislio, trenutno sam montirao fabricki a3 auspuh da se vozim par dana.
Bullet nisam zavario jos uvek, razmisljam da mu skratim cevku jedno 1-2cm kako bi dobio vise snage na srednjim ka visim obrtajima.
Juce sam rasturio motor kompletno za peskarenje rama, ostalo mi je danas da zavarim jos jedno ojacanje koje spaja cevasti deo rama sa donjim delom gde su srafovi za masinu i oko 2 dolazi drugar da ga nosimo kod coveka koji radi peskarenje, znaci moram da zavrsim to sto pre.
Vec par dana se natezem da napravim taj deo jer ne volim metalne opiljke svuda po sebi ali sad moram ako hocu da stignem. :seronja:

#91 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 18 May 2020 - 18:52

Radilo se ovih dana, ram ima par mana koje treba da resim, ali bice, sad je zasticen pa polako...
Bas me zanima u kom trenutku je pukao ram na ovom mestu, da li pre postavke centralne sipke ili pre :blink:

#92 Djope

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted 18 May 2020 - 21:47

Možda i poslije. Bez šipke se ram mogao malo savijati, a sa šipkom mu nisi dao da mrda pa je malo dobio tamo gdje je najslabiji.

#93 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 May 2020 - 06:46

Lele koji u tutrijal, oću da budem na televiziju.. :)

Meni je pony biciklo isto tako pucao, garant Rog ima neke takve maetijale, krene da se cepa gde su najslabiji.. Sad kada budeš vario obrati pažnju da ne prekališ

#94 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 May 2020 - 06:48

#95 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 19 May 2020 - 21:16

View PostMario, on 19 May 2020 - 06:46, said:

Lele koji u tutrijal, oću da budem na televiziju.. :)

Meni je pony biciklo isto tako pucao, garant Rog ima neke takve maetijale, krene da se cepa gde su najslabiji.. Sad kada budeš vario obrati pažnju da ne prekališ

Pa naravno, zvezda Youtuba :biker_scooter: :mmhappy3: :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users