Jump to content

Qingqi 50cc 2T (lanac u prenosu)

122 replies to this topic

#121 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 05 April 2016 - 11:40

Jeste u tome je problem, evo sad sam nastelovao karb. bas kako bi trebalo... i posto sada motor ima malo vise vazduha kada pustim gas samo malo prikoci, tako je i na nizbrdici.
Ali zavrnuo sam ga ponovo za 1/2 kruga, neka ga tako bar 100ak kilometara.

Onda cu s auspuhom pricekati malo, motor ide fino i ima prilicno snage i to na 1/3 gasa... klip 43mm.

Kupio sam pre par dana i nov akumulator, ali nemam rejel anlasera na motor... e sad, dole u kutiji mi idu 3 zice, 1 crvena debela iz anlasera , 1 crvena tanka (verovatno iz prekidaca, nisam stigo da ispitam omski), i 1 crna debela - za akumulator.
E sad, koj relej da mu kupim ? Cenim da trebao da se poveze kao na slici.. ako ne gresim?

Attached Files

#122 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 April 2016 - 12:12

Sve ok, samo ta debela crna (masa) treba da ide na - alanser-a direktno, pri tom, alanser mora svojim metalnim kucistem da bude naslonjen na blok, tako da ima provodljivost i isto tako sa bloka je obavezna masa ka ramu. Rele ima svoju masu sa rama. Odgovarace bilo koji rele, moze i od yuga, svi su manje vise za za 12v i trpe udarac do 300ampera (automobilski), sto svakako nadmasuje potrosnju malog moped alansera.

#123 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 06 April 2016 - 18:52

Skinuo sam danas prednju masku da ispratim malo zice i naidjem na neki relej a mozda je i automat migavaca... evo slika.

Attached File  Automat.jpg   98.36K   15 downloads

Na njega ide konektor 3 zice... zelena, crna i siva. Zelena je masa a ove dve nisam mogo da ispratim.

12,8V 85C/m
10W x 2+3,4(3)W
To pise na poledjini... Reko bi po tome da je u pitanju automat migavaca nego prvo da proverim pre nego sto uradim nesto na svoju ruku.

Da se vratim onda na prethodni post, anlaser nema konetor za masu nego masu dobija dirketno iz rama tj, bloka. Imam vise komada releja 12V pa cu probati sutra da povezem. Malopre sam naso sliku na netu orig. releja za ovaj skuter i na slici se vidi da ima 2 kontakta. Na jedan ide Crvena zica tj. + sa anlasera a na drugi idu redno vezane dve crvene zice tj. tanja crvena zica sa regulatora napona i deblja + akumulatora. Inace na tu tanju crvenu zicu ide osigurac, pa zatim ide na regulator napona pa zavrsava na bravici kljuca.

Sada me buni gde je onda zica iz prekidaca za start...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users