Jump to content

Aerox rossi replica

112 replies to this topic

#1 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 02 September 2015 - 19:51

Pozdav svima dosao je i na mene red da predstavim svoju cvaju u pitanju je yamaha aerox 2004 presla 26.000km (kod mene 6000).
Od delova sto sam ja menjao:
Stage6 pro replica auspuh
Role (miks 4.1 i 4.7 grama po 3 od svake)
Malossi oprugice kvacila crvene
Red sponge
Skuter nije kitovan sve stock osim ovoga navedenog karb 12mm stock nije dizna dirana samo stelovan.
Vario, kvacilo, kais sve nije menjano od kad sam uzeo, kais moram uzeti uskoro.
Imao sam jedan problem koji se pretvorio u jos veci:
Kada sam stavio auspuh imao sam rolnice od 4.1g skuter je vrteo u prazno tj. oko 10.5k obrtaja meni treba oko 9 pa sam imao neke 4.7 i izmikso sam, e onda skuter nabija u 9.200-9.300 ali vraca odma obrtaje na 7000 i bude jako trom slabo prima gas strasno i navuce negde do 75 i onda uvati 8500 i sve super.
Danas ja upalim da se provozam kad skuter ima drugaciji zvuk malo i nesto zvizdi kad je na 1500 na leru, probabam ja ma kakvi nece preko 50 kao da se muci i kao da vuce fals vazduh negde ne mogu da ga ustelujem nema tih para,ja mislim da je fals vazduh u pitanju to nije problem imam drugara majstora bas se razume rasklopice on ali ovo sto zvizdi u motoru to me malo brine kao da je lezaj neki ne znam.

Evo malo slika da ne bude sve bas tako crno :D

http://www.dodaj.rs/...tm/imag1142.jpg

http://www.dodaj.rs/...d/imag00952.jpg

http://www.dodaj.rs/...E/imag01122.jpg

http://www.dodaj.rs/.../1/imag1144.jpg

http://www.dodaj.rs/...1i/imag0092.jpg

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 September 2015 - 23:07

Pozdrav!
Uz rezonantni auspuh ide i obavezno stelovanje karburatora koje u 99% slucajeva podrazumjeva i promjenu glavne dizne...Inace onaj ko ti je preporucio S6 Pro Replica auspuh za serijski cilindar te zesce zezno...Moras odlicno vladati teorijom variomatskog prenosa i principa rada karburatora da bi znao i mogao nastelovati karb, a posebno prenos da bi pogodio uzak powerband navedenog auspuha.
Ono sto si ti opisao kao problem meni lici na potencijalno ostecenu termogrupu usled neadekvatnog podesenog karburatora. Cim masina promijeni zvuk to je odmah veliki alarm da nesto definitivno nije u redu. Isto tako, ukoliko do sada lezajevi na masini nisu mijenjani to zvizdanje moze da bude i znak da su lezajevi pri kraju ili da su u procesu raspadanja sto moze da dovede do ozbiljnih ostecenja. Zato bi bilo najbolje da rasklopis masinu i da vidis kakvo je stanje.

A ako vec hoces da nastelujes skuter da ide sa Replicom potreban ali ne i dovoljan uslov je odlicno podesen karburator, pa tek onda dobro setovan prenos. Ja smatram da taj auspuh, barem po meni, nema sta da trazi na serijskoj masini i da kako god pogledas kvacilo moras opteretiti do maksimuma da vrisne odmah u pred rezonu i da pogodis tacan odnos rolnica <-> centralne opruge, kao i da remen bude savrsenih dimenzija i odgovarajuce podesen...tek onda mozes ocekivati da izvuces nesto iz tog auspuha. Nemoj misliti da te plasim, moze se sve napraviti samo sto ces morati malo vise da se oznojis i potrudis kod ovog auspuha. Ali kada ga ubodes da radi bices zadovoljan.

Evo par tema za tebe da proucis i da pohvatas osnove za dalji rad i stelovanje:
http://forum.pyrothe...-stelovanje....
http://forum.pyrothe...e-o-stelovanju/
http://forum.pyrothe...orija-i-praksa/

Edited by Lauda, 02 September 2015 - 23:15.

#3 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 00:02

Hvala ti na odgovoru B)
Ne verujem da je termo grupa zato sto sam karburator stelovao da je bogatija smesa i bacao je malo ulje na auspuh (ne znam sto ali cu iskljuciti taj sto mesa automatski) svecica je bila braon nije bila cigla malo tamnija valjda od tog ulja a ima mi zvuk kao ranije kad je otisla ona guma usisa sva ispucala pa vukao fals tu.Koja je tu dizna karb je 12 kao sto sam rekao pise na njemu motori minarelli tako nesto fabricki je koja bi dizna legla tu negde 4-6 veca?
Nego ti meni reci sta pre da radim
Kit (po tebi naj bolji za ovu moju nesretnu replicu) i karb neki 17.5 19
ili
Multivar i kvacilo (koje je dobo po tebi da nije puno ne gledam brendove) i kais msm ceo prenos

Replicu sam uzeo zato sto planiram kit nije bilo nista drugo (hteo sam yasuni r ili z oni su dobri) bas je nezgodna ima jako uzak powerband strasno.

#4 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 September 2015 - 02:39

Dobro ti ne vjerujes da je termogrupa. Ako jeste termogrupa u pitanju znaces uskoro kada dodje do vece stete. Nije tesko otvoriti pa pogledati stanje, makar budes miran kad znas u kakvom je stanju. Svakako posle 26000km, ako nista nije dirano, treba jedan dobar generalni servis uraditi. Ako si pojacao procenat ulja u smjesi to ne znaci da nece zaribati i nemoj da izbacujes uljnu pumpu ukoliko neces sam redovno praviti svoju smjesu benzina sa tacnim procentom ulja.
2-2.5% ulja je sasvim dovoljno za masinu, ono sto ti trebas uraditi jeste prestelovati karburator i to nije samo odvrnuti sarafic i stvar sredjena. Treba okvirno set dizni i poznavanje teorije da se kvalitetno nasteluje karburator posle montaze auspuha. (Da je u pitanju kit trebao bi ti i veci karburator sa popratnim dijelovima - glavne dizne, igle, pilotke). Testirati pojedinacno svaki otklon gasa i pratiti svjecicu i odziv. Fals vazduh je smrt za skuter i to treba odmah srediti ukoliko se pojavi negdje, pretezno na prirubnici i na semerinzima.

Moja preporuka prije kupovine bilo kojih dijelova jeste da savladas prvo teoriju pa onda kreni u praksu, inace moze vrlo lako doci do greske ako neiskusan budes podesavao karb i dzaba sve. Ovde ce ti svako pomoci i dati savjet ali ne ocekuj da ti neko kaze "e treba ta i ta dizna da se stavi, igla na ovu poziciji i to je to" jer jednostavno ne ide tako. Ima dosta projekata na forumu, preporuka ti je da prelistas sve i da vidis sta bi tebi najvise odgovaralo. Takodje dobar dio projekata je detaljno ispracen sa slikama i teorijom pa mozes i svasta nauciti citajuci ih.

Edited by Lauda, 03 September 2015 - 02:46.

#5 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 14:57

Vazi hvala ti,otvovoricu masinu da budem miran i odnecu kod majstora (drugar tu iz pazove bas zna radi i r-ove i skutere sve) pa ce mo zajedno to rasturiti ocistiti karb nastelovati promeniti kais i taj potrosni materijal ipak nije radjeno nista 26k kilometara osim kaisa koji sam merio juce 15mm je na njemu pise 16.5 da je nov znaci to treba da se menja jel dobar onaj athena platinum da se ne rasteze puno ko seriski.
Ulje cu mesati sam kao sto si rekao
A fals mi je vukao pre otisao onaj usis kod lamelica onaj gumeni ispuco to je menjano ne znam sta je sad videcu.

Za sad to do subote pa javljam sta je ako je termogrupa onda cu kit, karb i generalka(sta tu spada) odma pa ce biti igranja tu dok se nasteluje replica, ako nije onda samo generalna pa cu videti kako se ponasa.

Pozdrav

#6 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 17:41

Imam na njemu neku belu centralnu jel takva seriska posto bi i nju zamenio oslabila je

#7 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 18:57

Sad sam probao skluter kad je hladan ide posle 300m nema sanse 6500 rpm maksimum

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 September 2015 - 19:01

Centralna opruga je popustila

#9 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 19:05

Vazi da uzmeme malossi belu ?

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 September 2015 - 19:12

žutu ako ćeš da se boriš sa replikom

#11 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 19:15

Aha ona je tvrdja od bele gde ima da se uzme nemogu da nadjem ako ti znas?
Replika mi je dojadila strasna je za stelovanje :angry5:

#12 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 September 2015 - 19:24

Skuter mreza, tj. forum porucuje robu sa www.racing-planet.de sajta (njemacka) po online cijenama, tako da mozes sacekati sledecu turu kada bude organizovana pa poruciti sta ti treba za skuter.

#13 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 19:26

Gde to da porucim citao sam o tome na ovom forumu trebao bi dosta stvarcica onda?
Kako to po online cenama zar ovi nasi ne deru na carini kao nenormalni?

#14 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 September 2015 - 19:28

Ne znam koliko trebas da imas postova na forumu da pristupis ovoj temi http://forum.pyrothe...424#entry100424
Tu budu obavjestenja kada se ture narucivanja organizuju. Kontakt osobe su Mario i Pita. Nista ne brini za carinu, placas onoliko koliko pise na sajtu u dinarskoj protivvrijednosti.

#15 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 03 September 2015 - 19:30

Vazi ne mogu da pristupim bicu aktivan pa ce mo videti kad se otkljuca
Jel ima negde kod nas da se uzme malossi zuta za aerox 04 ima u motobike shop ali za aeroxa od 98 do 99 ne znam jel pase?

#16 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 06 September 2015 - 16:37

Promenio sam centralnu stavio malossi zutu i stavio novi kais 16.5 athena platinum, opet isto u pocetku kad je hladan sve normalno posle jedno 300m nece do 6500 obrtaja i bas polako navlaci do 8-9 i onda sve lepo.

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 06 September 2015 - 19:17

Stavis malo kakse rolnice, podesi prenos da ti radi kako valja

#18 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 06 September 2015 - 19:31

Vazi imam ovde 4.1g stavicu ih

#19 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 14 September 2015 - 21:57

Stavio sam rolnice 4.1g, kais novi, malossi zutu centralnu, malo bolje jos uvek se muci na 6500 jedva navlaci od 35-50,55i onda kad uhvati 7-8 to je to ima malu rupu u ubrzanju izmedju 75-80 krajnja brzina 88 po gps preko fona.
Da li da uzimam rolnice 3.5 pa da probam i mislim da je karburator prljav jako nemogu da ga ustelijem gasi se kad je se ugreje slabo prima gas strasno, a bojim se da skidam necu znati vratiti.
Pre neki dan mi se ugasio nisam ga mogao upaliti 10 minuta, nesmem da pustim gas kad stanem ugasi se odma.
Kad ga przim pun gas sve ok, pustim gas on usporava odma nije tako pre radio. :icon_scratch:

#20 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 14 September 2015 - 22:10

Pa vidi, 99% je da ti je lijepio cilindar, i da je velika havarija na vidiku...
Redsponge i s6 replika bez stelovanja i jos na 12mm karburatoru ne slute na dobro...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users