Jump to content

Aerox rossi replica

112 replies to this topic

#41 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 September 2015 - 00:35

Kreni od vece dizne pa polako spustaj.. dobro je ako masina trokira od previse goriva jer je to znak da je dizna vec neupotrebiva i kreces sa manjim brojevima...

#42 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 15 September 2015 - 00:47

Vazi vazi to zavrsavam do subote naj kasnije

#43 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 September 2015 - 00:49

Spremi M6 dizne da imas bar 5-6 kom nemoj da se upustas u stel sa 2 dizne....

#44 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 15 September 2015 - 00:59

Necu drugar ce mi pomoci
Od prilike znam da ne mozes da nagadjas ali koje da uzmem da ne kupujem set ceo sad

#45 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 September 2015 - 01:03

Moras uzeti set. Na primer, za 17,5 karb za base setupe ides izmedju 60 i 80 a za jace i zahtevnije (kada bi imao pravi cilindar uz repliku) moze da trazi i vece. Nema stela karba bez seta, mozda cak i dva. Ne zaboravi da titrebaju i igle i pilotke.

#46 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 17 September 2015 - 18:04

Porucio sam rolnice treba danas da stignu karburator nisam dirao za vikend cu.
Sad osetim da mi kvacilo proklizava (trese) na ovom imam crvene malossi oprugice, koje kvacilo se dobro pokazalo (nije mi bitno ime) samo da dobro hvata i da moze da se steluje posto mi sad krece sa 5500 meni treba 7500-8000, i jos jedno jel moze da stane 112 kvaiclo sad je 107.

#47 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 September 2015 - 21:06

Ako trese, to znaci da se jedna od oprugica isteglila pa jedna od 3 pakne pre uhvati nego ostale, javlja se debalans i trese.. moze da bude i do deformacije samog kvacila ili pakni. Proklizavanje kvacila se javlja kao nemogucnost skutera da ubrzava a obrtaji da rastu, slicno kao osecaj prevrtavanja sa prelaganim rolnicama.

112 kvacilo (sa 112 zvonom) moze da stane na minareli blok, odnosno pod deklu. Kod tununga ti je sve po sistemu koliko para toliko muzike. Stelujuca kvacila se krecu u rasponu od 40e do 100e. Ova od 40e (motoforce, vicma, hebo, naraku, 101octane) su dosta nežna i ne mogu da pruze dostojne rezultate na jakim setupima ali su ok za svaki dan i za agregat oko 10-12ks..

Oko 60-70e su polini 3g i artek, to su vec ozbiljna kvacila koje mozes da vozis i na serijskom skutu svaki dan a i na motorima od 15ks pa navise..

Posto nisu jeftina, pisem sve ovo jer mozda uskoro podizes snagu skuteru pa bi mozda bilo pametnije odmah uloziti u kvalitetnije i dugovecnije kvacilo.

#48 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 00:10

Nije do oprugica nove su kvacilo je potroseno bas dosta korpa ima riseva bas je dotrajalo\
A za ovo drugo si upravu bolje da uzmem neki bolji odma nego da pravim dupli trosak

#49 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 16:11

Stavljene rolnice 3.5 problem resen karburator jos nisam dirao posle cu

hvala svima na pomoci

#50 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 September 2015 - 17:44

A koji problem je rijesen sa rolnicama?

#51 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 19:36

Ne muci se vise na 6500 sad ide tacno 9000 kad cepim pun gas u startu i onda navlaci 10000 posle kad dodje do 75
Samo jos kvacilo da promenim
Jel mogu ona stelujuca kvacila da se nasteluju sa najtvrdjim oprugicama da hvata na 7500

#52 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 18 September 2015 - 20:34

Znaci rijesio si na tezi nacin da naucis koliko znaci stelovanje karburatora...

#53 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 20:41

Hahah nije tako sad cu to za vikend da uzmem veci ne vredi stelovati ovaj

#54 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 21:25

Jel prodaje neko karburator 19mm , 17.5mm neki malo kvalitetniji

#55 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 September 2015 - 21:28

19mm je prevelik za serijalu.

#56 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 21:44

Ma stavljacu kit pa da ne kupujem dvaput jel bi bio dobar 17.5 za malossi 70 ili s6 sport pro mk2 mislim da se tako zove, bez gljive (mozda prerada airboxa)

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 September 2015 - 21:48

Dobar bi bio, mada je 19mm ipak premija ako ces voziti 70-ku

#58 mareNP

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNova Pazova
  • VozimAerox

Posted 18 September 2015 - 22:05

Pa to pitam mislim starno da uzmem 70 neki jani base ili midrace pa da ne kupujem 17.5 pa onda opet zeza steluj rke drke
Jel znate nekog da prodaje polovan neki 19mm bas ne mogu nigde naci polovan a nov mi je skup

#59 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 September 2015 - 22:38

Polovni su macka u dzaku, nikada ne budu kompletni itd. Uvek povuce niska cena pa se zaletimo svi a kada dodje do stele, muke.
Moj savet je da kupis nov ili ako bas naletis na polovan ali ocuvan i kompletan. Uz karb racunaj jos 10ak eura za set igli, jos toliko za set dizni i naravno bar 3-4 pilot dizne, znaci preko cene karba jos 30ak eura, pre ili kasnije..

#60 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 September 2015 - 22:39

vidi nije to jednom šteluj, treba da se spremiš da ćeš sa svakom promenom cilindra, filtera, auspuha morati štelovati karburator ponovo....
pa onda ako je već tako, da bi ti "trke drke" lakše polazilo od ruke, kupuješ dellorto 19mm, recimo phbg i za njega svu potrebnu opremu,
dakle pakovanje glavnih dizni, pakovanje igli, nekoliko pilot dizni par brojeva manjih ili većih od one koju dobiješ...

sad žalosno je što su dell-i na paprenim cenama, takoreći nema ih ispod 70e, a kad kupuješ polovan onda treba dobro da se nagledaš kakav si kupio jer može da bude neko đubre zapušeno, i onda ćeš juriti ultrazvučne kade po komšiluku...

druga solucija ti je da kupiš neku kopiju, dosta članova vozi kopije i tu isto imaš bolje i lošije, pa shodno tome i cena varira te njih imaš bukvalno od 30 do 70e...

dalje treba da znaš da u to grlo od rox-a ulazi i 21mm karburator, identično izgleda kao 19, pa ako si ikada mislio da kreneš nekim mid-race putevima (vidim da si spomenuo s6 sport pro mk2), onda napajanje biva ključno...

i treće, imaš nekoliko verzija, agresivnijih i mirnijih, po elementima sa kojima je spakovan se to i prepoznaje (npr koja je igla, koja je pilotka, kosina klipića.. itd..)

naravno da postoje i drugi dobri karburatori, recimo keihim ili mikuni, samo uvek moraš obratiti pažnju koji je priključak, konkretno u tvom slučaju je to cs=24mm, jer ako je veći onda moraš praviti ili kupovati neku drugu aftermarket prirubnicu, pa recimo ja na Mikuni-ju koji je cs=35mm imam da kupim samo jedan model prirubnice kojeg proizvode od vitona i cene ga 40-50e... ispadne skuplja prirubnica nego kineski karburator, al jbg... svi mi znamo šta kupujemo i za koju svrhu...

pa eto... nema žurbe, polako

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users