Nov sam pa moram na neki nacin

. Ovako dobicu ipak taj od 200cc 61mm za dzabe od drugara . Pa kako se pa kako se pokaze , ako mi se ne pokaze kako treba, naravno odmah ide zamena...I sirce je slatko kad je za dzabe

Gledao sam dosta tema od clana ''Mario" i za mnoge stvari mi je zagolicao mastu i dobro nasmejao za neke eksperimente u vidu cepa od wd-40

.. Danas sam uzeo i da otvorim masinu da vidim sta me sve ceka. Prvo sto sam primetio pri voznji -jos od kada je kupljen je da pliva - sto naravno prouzrokuje losi silen blokovi kad eto skinem sraf od amortizera kad imam sta da vidim skoro trecina fali one gume u silen bloku...malo je mutna slika , izvinjavam se na tome .
Dalje skidam ''nosu '' ispod sedista i sediste ... Posto ta ''nosa'' nije definitivno od tog motora nego bog zna od kojeg pravila je problem tj. lomila plastike

dakle zadnji taj deo ''nose '' gazi preko plastike cim neko pozadi sedne . Dalje skidam filter od goriva i brzo crevce stavljam u flasicu da ne ide po motoru , kad imam i tu sta da vidim .
Sadrzaj ima vise vode i rdje nego goriva... sad mi tek nije jasno kako je radio a da nije stucao makar... opet malo mutnija slika

Al dobro , dolazi mu sredjivanje , pa ce se ocistiti i srediti .
Evo je skinuta masina

Na nosacu i na kucistu motora su isto silen blokovi labavi , tako da ce i oni morati da se zamene...
Gledao spolja na radilici da li ima lufta u lezaju kad ono super kao kamen .
Skidam variomat vidim malo rolnice cudne , tj. 4bele 2 crne , uzmem ja sve to da izmerim na preciznu vagicu , ove 4 su bile 13gr a ove dve 14,1gr ... koji je to pametan stavljao i zasto ne znam ... Zovem ja ovog komsiju od koga sam kupio motor da vidim zasto tako - da se ja ne pravim pametan mng i da ga pitam sta je sve menjano . haahah kaze meni lik ,'' ja sam uradio njemu generalnu kand je bio u garanciji , bem li ga , valjda na 1000km ili 1500km i menjao ulje na svakih 1000km , a rolnice sam turio koje sam stavio'' zaprescen njegovom pricom , hvala bogu i da je uopste i isao ... inace skuter je za sada presao 8500km , tako da ce mu prijati remont

otvori cu masinu nadam se do nedelje pa cu pisati i slikati dalje sta kako ide
I da, hvala na savetima
Edited by Lauda, 26 December 2015 - 01:52.
Popravio slike...