Nisam imao para da uzmem tomosa, tako da je moj prvi motoric bio ovaj, Starflite 25. Pojma nisam imao sta sam uzeo, samo znam da sam bio uvijek najsporiji. Placen je 50€ kod komsije, a te pare sam uspio da zaradim preko ljetnog ferija u 6 dana, prebacivao sam lubenice, mislim da sam bio 7 razred.
Dugo nisam imao pojma o njemu, a sada vidim da ima nekih informacija na netu, koje cu istraziti. Navodno ima 1KS na 3500rpm, sto bi i mogla biti istina, ide oko 25kmh.
Motoric je proizveden 1974. godine, vjerojatno u Njemackoj, mislim da ima 50ccm posto je klip adekvatnog promjera, karb je Encarwi neki od ovih, moram da istrazim. Ali znam da je prirubnica bila 8mm unutra, i ima lamelni usis sa 4 lamele kao u skutera na dnu kartera.
http://www.myronsmop...uretor/encarwi/
Ja sam mu stavio far od A3, svirenu, prekidac za svjetla posto toga nije bilo kad sam ga uzeo.
Ako neko ima kakvih informacija o ovom cudu koje i dalje posjedujem, volio bi ih cuti.
Slike kad je bio odrzavan, sad je u malo losijem stanju, a najvecu gresku sam napravio prvi dan, pospricao sam ga cijelog sa ivasoli i boja je izgubila sjaj.
Sljedece sta je uletilo je takodjer remenas bez brzina, taj je imao mjesta za pola familije, zvao se Gizmo, ja mislim indijske proizvodnje, isao je oko 60kmh. Ako iskopam slike okacit cu..
Edited by dajteh, 22 December 2015 - 01:45.