Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#121 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 31 March 2016 - 20:28

Ide on lepo, kao i pre, mozda i bolje čak, 75 kmh max, sad moram ofarbati jer necu ga samo s ramom vozati, nemam gde ni tablice staviti a i ruzan ovako,. Kad to završim pozabavicu se prenosom i postavicu ovaj rezoantni, siguran sam da ce to biti ok, a sl zime ide tuning neki medium, tipa malossi sport, dellorto 17,5...

#122 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 31 March 2016 - 20:54

MA kaj je to 75kmh. Može to daleko puuuno bolje. Frend ima relya i ide daleko bolje a serijski cilindat i Zx ispuh. Mina prijenos nije štelanje od 2min vec 2 zivota.
Jedna mala caka na mini ti je staviti pežin remen potrošen ok 17,5mm pa do 16mm. Probaj sa time.

#123 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 31 March 2016 - 21:56

znamm,zajebano je to..Meni je osto sve serijsko..uglavnom
Nisam te bas razumeo oko ovoga pezin remen..?

#124 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 31 March 2016 - 22:59

Pa od peže remen ubaci na skuter. Pežo ima remen sirine 18.5 i 17.5 , ti uzimaj bilo koji remen od ta 2 samo ga izmjeriš da vidiš jel je širina 17.5 Polutke linearne ubaci iza. Od tih minarelijevih su i od bautijana bolje.

#125 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 08 April 2016 - 13:21

Ok, videcu za to, hvala :)
Kupio sm farbu, posle vikenda kad bude opet lepo vreme farbam. Uzeo sm pola litre crne i 100 mg plave boje. Sta mislite, hoce biti dovoljno za 2 sloja ceo skuter da ofarbam? Kompresorom farbam..
I gde bih mogao nabaviti usisnik vazduha, u "šojićevomšopu" ga nemaju na stanju..?

Послато са 5022X уз помоћ Тапатока

Edited by Acapostar

#126 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 April 2016 - 15:04

Gotovo sam siguran da nece biti dovoljno za 2 kvalitetne ruke nanosa, jedino ako profesionalac radi, pa je moguce da pravilno rasporedi i negde ustedi. Znas kako ide, nekad podlije, nekad pljucka, trosi se farba dok se ne priviknes i uhvatis ruku. Ja sam zip-a ofarbao komplet plastike sa 2 spreja od 400ml i bilo je knap, pola kile farbe je malo...

Sto se shopa tice, mi ne saradjujemo sa gore napomenutim, pa ih i ne pominjemo ili reklamiramo... Mi smo za protivnicki tabor, znaci pogledaj u Commp co-u ili Motobajku!

#127 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 08 April 2016 - 15:54

Probacu s pola l pa sta bude, a nemaju nijedni usisnik vazduha :/ dal neko prodaje?

#128 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 12 April 2016 - 15:31

Danas spric kit. Sutra farba i lakkk.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Sutra cu smirglati malo kit s 800,1500,2000 oprati pa farba i lak. Vodobrusna uz stalno dodavanje vode naravno. 5h sam prao plastike i farbao, malo pre završio

#129 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 April 2016 - 22:46

Što bolja priprema to će biti kvalitetniji rezultat...mora pod rukom da su površine veoma glatke, i onda će farba leći samo tako...

#130 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 14 April 2016 - 22:53

Uredjeno je tako i ja sam zadovoljan itekko.. Pola litre otišlo farbe, idu slike sutra. Moram reci da sam se ova 2 dana premorio, dva danna po 7h, nije realno.. Samo farbannr je najlakse, priprema je patnja

#131 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 April 2016 - 22:56

Upravo to...jedva čekaš da počneš da farbaš koliko se smoriš od pripreme...ali tako je...
ajd nabaci slike sutra!

#132 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 15 April 2016 - 19:27

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Ovoliko san uspeo staviti plastika danas..
Sad, ne sećam se kako stoji ova plastika, pa ako neko zna da mi objasni ili sliku pošalje kako stoji bio bih veoma zahvalan Posted Image
Da li ima ko ovaj poklopac prednjeg zmigavca, pukao mi kao sto vidite.. Nmg napraviti prednju plastiku ako ne stavim to i ne povezem instalaciju.. Posted Image
Jos slika
Posted ImagePosted ImagePosted Image

#133 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 17 April 2016 - 20:51

Gotovo.
Eo slika..
Dakle jos sam mislio neku halogenu sijalicu 12v15w koliko je i sadasnja, drugi lepši retrovizor, da kupim da stavim na korman prekidace za zmigavce i sirenu i da podesim prenos za onu moju rezonu
Danas je bio motoskup u Suncanoj reci, blizu Loznice, bilo je extra. Najvise je bilo krosera, bila je neka trka po brdima.. Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#134 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 03 May 2016 - 21:00

Update od mene.
Odluka je pala da se pozabavim prenosom i nekim base tuningom.
Poručio sam belu malossi centr oprugu (30%), oprugice kvacila crne i zute, a sto mi je jos na umu je da uz em malossi sport filter vazduha(crvene boje, oblika kao trenutni), zatim mesto da menjam dizne na 12tici dellortu, kupicu od komšije dellorto 17.5 phbn i staviti i rezonantni onaj i na kraju rolnice pogoditi i ako se to sve lepo nasteluje, reli bi mogao biti zverka dok ne dodje 70ccm kit u daljoj budućnosti (stelovanje prenosa sam detaljno proanalizirao u cveletovom postu tako da kapiram da imam koliko toliko znanje) . Jos nes malo para da skupim i upustam se i u ovaj podvig. Inace kupujem onaj 17.5 za 40e..Nisam čuo utiske za farbu? :)
Ne znam koliko će gurati jos klip, skoro 30 000km gazi.. Valjda ce sezonu izdržati jos pa da ga zamenimo :)

#135 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 05 May 2016 - 09:13

Stigao deo delova Posted Image nisu imali zutu malossi al i nije neka razlika
Posted Image
Posted Imageovakav kabal sam uzeo za svecicu, dosta bolje nigo neki sto sam uzeo za 80 din, ne moze da se zavrne nikako, ovaj mi se cini kvalitetan pa i drugima preporucujem.. Ostao jos malossi sport filter vazduha i dellortov 17.5 pa kad se sve ovo stavi videcu kakve rolnice trebaju.. Lakše ili teže.. Nego, zasto niko ne pise na ovu temu?

#136 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 05 May 2016 - 09:51

Razlika je velika izmedju bijele i zute. Sa bijelom ce dobro raditi, morao bi biti zadovoljan, s tim da kad se dobro ugrije prijenos, mogao bi ocekivati pad okretaja.

Zuta je idealna za brdo i maltretiranja, medjutim problem je sabiti zutu do kraja, pa izostaje manja krajnja uz vise okretaje.

#137 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 05 May 2016 - 11:34

Dakle bela ce mi dobro leći posto i ne idem po nekim brdima, a bitnija mi je krajnja od planinarenja :)
Sta mislis, ocu li morati menjati diznu na 17.5 kad stavim taj karb zajedno sa ovim gore sto sam naveo? I pitanje da li je onaj crveni filter malossijev vece protocnosti nego crni, dakle isti oblik filtera uzimam..?

#138 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 05 May 2016 - 11:44

Naravno da ces morati podesiti novi karburator.
Karburator nije plug&play komponenta.
Malossi red sponge filter je vjerovatno propusniji.

Sent from my C5503 using Tapatalk

#139 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 06 May 2016 - 22:55

Jest malossi je propusniji, vidi se odmah od oka, samo nikada nisam osjetio neku razliku s njim, i obavezno naulji sa mjesavinom radi boljeg filtriranja.

#140 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 24 May 2016 - 18:38

Javio mi se problem. Vario sm nesto na motoru elektronskim aparatom, tj majstor i nismo skinuli kleme sa akumulatora i kad sam pokusao ga upaliti nece! Strašno sam iznerviran.. Kazu mi da je elektronika otisla, sad sta? Da nije bobina, senzor na magnetu?

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users