Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#81 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 February 2016 - 19:47

Da namotaji podrzavaju sijalicu od 35w, ali ako je fabricka postavka kucista takva da moze da se stavi samo sijalica sa jednim vlaknom, ne znam da li ima uopste sijalica 35w sa jednim vlaknom...

#82 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 20 February 2016 - 19:49

dal bi mogao da ti slikam sta kako bi utvrdio dal odgovara samo sijalica s jednim vlaknom
?

#83 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 February 2016 - 20:02

Naravno, cak sta vise, bolje je neko pitanje potkrepiti fotografijom, a i na forumu ima puno ljudi koji znaju oko struje.

Dakle, kada rasklopis plastike oko volana, slikaj far sa unutrasnje strane, tako da se vide dzekovi i grlo sijalice, i slikaj samu sijalicu.

#84 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 21 February 2016 - 15:22

Kod tebe je far isti kao na fantomu, dva usmerena svetla sa socivima. Imas samo on-off i kratko svetlo-pozicija, noviji modeli nemaju ni poziciju. Struja na tom motoru kao i na svakom drugom je projektovana za te sijalice koje su u njemu. Primetices da svi skuteri sa minareli masinom imaju lose svetlo. Tako na vecini imas te usmerene farove sa socivima, aprilia rally, sr2, area51, beta ark, malaguti f12, f15. Dok kod aeroxa i aprilije sr1 imas po jednu sijalicu. Tako je projektovano i nema tu spasa osim nekih led lampi kao sto su Pita i Mario kod sebe ugradili. Kada bi pak stavio jace sijalice preopteretio bi instalaciju. A posto sijalice sa vise vati imaju i vecu toplotnu energiju nego te fabricke, verovatno bi ti se i far istopio. Ugradio sam jednom na apriliji sr2 xenon i far se istopio jer je kineska xenon sijalica imala vecu toplotnu moc nego obicna sijalica.

#85 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 21 February 2016 - 16:33

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Ovakav mi je far i sijalica..
Dakle nista jače sem 15w sijalice da ne stavljam ili bi mogla neka od 35w ipak?

Edited by Lauda, 21 February 2016 - 16:39.
Sredio slike

#86 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 21 February 2016 - 16:39

Da i ja sam cuo da se mora paziti oko te toplotne vrednosti kada se biraju sijalice, ali ako pita kaze da namotaj za svetlo daje 40w sto to minarelli zeza..
Posted Image

#87 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 24 February 2016 - 17:02

Novi update: Stigle gumice pravo iz Zrenjanina:) ,dakle prvo sam oba dela kljesta isprao u benzinu ,krpom osusio lepo,pa u lavabo u vrelu vodu,i cetkicom cistio ,posebno na mesta gde lezu gumice.Sve je to bilo cisto ,i kada se osusilo poceo sam ubacivati gumice tako sto bi na prst stavio kocionog ulja i svaku gumicu lepo premazao patek onda ubacio u leziste,i na kraju sam celo leziste kocionog cilinra premazao i na kraju i sam cilindar i ubacio ga u leziste,
Spojio sam oba dela kljesta ,postavio gumicu gde se spajaju kanali kocione tecnosti i zavrnuo to lepo,zatim namontirao tek kupljene malossi plocice(crni model) ,izbacio vazduh iz sistema,i postavio kljesta na disk kocnice.
I lepo koci moto,ali kada jace stisnem kocnicu vidim da kaplje ulje negde na kljestima,pogledam i skontam da je crevo zrelo za menjanje (curi na onom spoju gume i metala koji drzi tu gumu)..bem te zivote,taman krenuo skupljati ,jos mi samo ostalo da ofarbam plastiku motora i da kupim prekidace za zmigavce i sirenu koji idu na korman(za svetlo i alnaser kapiram izbusiti onu plastiku gde mi kolena stoje i tu postaviti ,jer ne vrecam onu plastiku i instrument tablu na korman),a eto,izgleda da cu puci hiljadarku na novo crevo..stas..nema veze,nije se ni februar zavrsio ,imam vremena za sve polako..

#88 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 24 February 2016 - 17:06

i da,Fantom hvala na tako detaljnom odg,nisam na pocetku razumeo bas sve sto si napisao oko sijalica..uzecu od 15w halogenu na motobike web shopu sad zajedno sa crevom

#89 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 24 February 2016 - 17:24

Nema na cemu. Vidi ako imas neku radnju u blizi koja se bavi hidraulikom, mogu da ti poprave to tvoje crevo. Imao sam jednog aeroxa sa istim problemom i odneo sam da mi to srede. Ne secam se tacno koliko je bilo para ali je bilo jeftinije nego novo crevo. A sto se tice sijalica, osudjen si na te od 15w i lose osvetljenje. Ja sam kod mene ugradjivao xenon u jedan far, ali jako brzo izvuce maleni akumulator od 4ah. Jedino resenje su one led kao sto imaju Pita i Mario, Gogy je kod sebe na energyju ugradjivao pa neka okaci link da vidis kako sija i proces ugradnje.

#90 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 29 February 2016 - 21:08

Ljudi,imam ponudu da dosta jeftino kupim leovince sprinter auspuh,bas za minareli masine prilagodjen kako sam cuo,pa da li mi sta neko moze reci o tom modelu? :) puno hvala

#91 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 29 February 2016 - 21:12

Ako je "prilagodjen" moj savet ti je da ga zaobidjes, nadji auspuh koji je za minu, posto vecina tih prepravljenih nisu dobro uradjeni i imaju vise stete nego koristi..

#92 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 29 February 2016 - 21:20

Nije prilagodjen nego kako da ti kažem ..pravljen je za minareli masine, original, nije neki fušeraj..

#93 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 February 2016 - 21:30

Ako je to "povoljno" u rangu LeoVince ZX/TT ili Tecnigas Trek/Next-R auspuha onda zaobidji...Star je to dosta model i ne nudi neke posebne performanse osim sto je tih, a tesko da mozes naci neki u dobrom stanju.
Dakle malo mozda bolji od serijskog oluka.

#94 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 February 2016 - 21:30

Iskreno nisam cuo za model sprinter. Jel imas neku sliku, da vidimo u kakvom je stanju?

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 29 February 2016 - 21:56

nisam ni ja, evo za 9 god svojih u skuter tuning-u

#96 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 29 February 2016 - 22:01

Vidjao po oglasima pre par godina, imaju slike na netu, medjutim nigde nisam video grafikone..

#97 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 February 2016 - 22:06

Ja sam citao o njemu na drugim forumima davno nekada. Na osnovu tih utisaka sam napisao ono iznad, ja ga nisam imao niti vidio uzivo ikada.
To se danas ne isplati kupovati osim ako nije bas bas povoljan, jer se moze uz malu razliku kupiti dosta bolji auspuh.

#98 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 29 February 2016 - 22:26

Attached File  sprinter_1.JPG   6.5K   16 downloads
Sliku sam nasao na netu ali je ovakav model.Dosta ocuvaniji nego na ovoj slici ,prodavac kaze da je dosta malo bio u upotrebi sto se vidi po njemu(znam to zato sto sam ga vec jednom uzimao,ugradio sam ga bio na moj prosli skuter kymco kb 50 i razlika se bas osetila,u max speed za oko 10 km h ,a u ubrzanju itekako i vide se na njemu samo mali tragovi koriscenja)

Evo slike kymca usput ,mog uvoda u ovaj svet motora :)
Attached File  726937387369676.jpg   101.85K   16 downloads

#99 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 01 March 2016 - 15:18

Danas mi je stiglo prednje kociono crevo, kupio sam neko 800 din preko kupujem prodajem.
Namontirao, sproveo koc. tecnost kroz sistem i koci super, koliko sam primetio nigde nista ne curi, dakle i gumice na cilindru sto sam uzeo su odgovarajuce.. Ako neko bude uzimao gumice za kocionu čeljust za ovaj model skuta, ovo je sifra ako se narucuje preko Sigurnost iz Zrenjanina :Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#100 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 01 March 2016 - 22:31

Leovince Sprinter je izasao negdje kad i RR, slabiji je od ZX-a i svi vlasnici su bili razocarani performansama.

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users