Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#21 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 27 December 2015 - 18:21

View PostAcaPostar, on 26 December 2015 - 21:18, said:

Kolega Dajteh ima vise iskustva sa modelima vila piaggio grupacije ili prebacivanjem sa minarelija i obratno, poslusaj ga i izmeri precnik, visinu stuba i visine stapova, pa postuj ovde ili skiciraj da bi ti dajteh dao najbolji predlog. Imas i od runnera klasicne uljne vile, mozda je on na te mislio, a svakako ces ih malo teze naci kod nas, jedino po nekim moto otpadima..

Aco,danas sam gledao alnaser i povezao akumulator i prednju kocnicu na instalaciju i kada sam pritiskao kocnicu i pritisnuo dugme za alnaser nesto je cvaknulo kod one instalacije blizu karburatora i tako cim pritisnem dugme za alnaser cvakne.Da nije taj akumulator ovde crna ovca?

Elem,suncan divan dan danas,steta bi bilo kad ne bi malo izveo ljubimca napolje i malo ga pustio da odradi.

Attached File  IMAG05001.jpg   1.56MB   31 downloads
Attached File  IMAG05011.jpg   1.4MB   33 downloads
Attached File  IMAG05021.jpg   1.11MB   30 downloads
Attached File  IMAG05031.jpg   776.17K   24 downloadsAttached File  IMAG05031.jpg   776.17K   24 downloads

Brzo sam ga upalio i radio je,nego nervira me da kad pomerim malo kabal od sajle za gas on poveca gas ,jednom mi je krenuo ,vukao me jedva sam mu okrenuo kljuc da ga ugasim :angry: :lol: ,al dobro kad je lepo postavim blizu rama,onda cu podesiti sajlu gasa za miran ler rad.
Klip sam gledao kroz izduv malo i nije bas u najboljem stanu,karike su mu fine jos,ali klip je od pola do gore skroz crn,sad ne znam,on fino jos radi i pali kad god lagano..

Evo i neki video od danas,treba da dotegnem sajlu za gas malo tamo kod rucke,zato se gasio..

#22 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 December 2015 - 19:33

Vidi druze, alanser se nalazi iznad blokova sa zadnje strane, do karburatora nema sta da cvaka, sem ako se ne cuje rele, koji je mozda pozicioniran tu negde. Objasnio sam ti kako da pogledas u cemu je problem, idi redom i eliminisi jedan po jedan element.

Ovo je ventilatorom prisilno vazdusno hladjeni agtegat, to znaci da mu je za rad neophodan ventilator i usmerivac vazduha za svako paljenje!!!

Natezanjem buzira dajes istovremeno i gas motoru, to je normalna pojava jer buzir nije fiksiran na svojim krajevima, odnosno, moze se izvuci iz uvodnica u rucku i karburator..

Sajla i buzir na smeju da budu labave, tolerancija je 1-2mm na pocetnom otklonu rucice gasa.

Ne gasi se motor zato sto je sajla labava, vec zato sto nije dobro nastelovan sraf za ler gas, i verovatno i sraf smese. Ler gas mora da bude u funkciji i stabilan, nezavisno da li imas sajlu gasa i da li je ona blago otpustena ili samo ubacena u karb. Dok je blago otpustena, nasteluj ler gas na srafu za ler pa onda dotegni buzir sajle tako da ima 1-2 milimetara praznog hoda na rucici.

Ne pali agregat bez poklopca hladjenja, ne vozi po felnama, posle ces moci samo da ih bacis..

#23 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 December 2015 - 19:46

Probaj drugi akumulator i poslusaj sta ti je AcaPostar napisao iznad.

#24 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 27 December 2015 - 22:53

Lebati koliko hvata ovaj rezervoar? Na slikama izgleda ko mini cisterna :)

Edited by qrp, 27 December 2015 - 22:53.

#25 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 27 December 2015 - 23:38

6 litara,normala :) mozda ti samo tako izgleda
Pa znam gde stoji alnaser,to je banalna stvar,nego kazem za taj najvrv regler se cuje kad pritisnem dugme za alnaser,pa probacu s dr akumulatorom ako je do jacine struje,ako ne ,pazljivo cu po Acinom upustvu,a upalio sam ga i radio je 5 min,nvrj da mu steti u tom vremenu rada nesto,a ler gas cu nastelovati kad mu zavrsim farbanje u slopim ga koji dan posle NG.
Pa de cu ga voziti na felnama,to ni u ludilu :)

#26 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 27 December 2015 - 23:41

Heh, nije regler nego relej. Kad probas drugi ispravni akumulator, javi sta se desava.

#27 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 28 December 2015 - 18:32

Ev ootpakovao sam novi akumulator ,i ostavio sam ga da se puni tokom noci,sutra cu ga povezati i videti sta je s alnaserom,ako ne bude mogao ,probacu povezati alnaser direktno sa akumulatorom.
Attached File  12458599_166082877080678_695317438_o.jpg   142.84K   22 downloads
Sad,mnogo me plasi da nisam uzeo preslab akumulator za verglanje(3 ampera)
Ako ne bude ni on hteo probacu automobilski direktno akumul. prespojiti.
Danas sam i matirao nesto malo plastike smirglom 220 i obradio i pripremio pred farbanje i zadnju felnu
Attached File  12458946_166082653747367_165012850_o.jpg   185.26K   27 downloads
Attached File  12443685_166081837080782_1755725163_o.jpg   161.28K   21 downloads
Attached File  12431308_166082187080747_1879398345_n.jpg   55.21K   20 downloads
Attached File  12434492_166081980414101_132510583_n.jpg   47.63K   19 downloads

#28 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 28 December 2015 - 20:05

Nema potrebe preko noci. Dosta mu je pola sata - sat da se formira i spreman je za upotrebu. Gdje bas nadje od 3Ah?
Nemoj da brkas ampere i amper-sate! A != Ah
Amper-sat (Ah) predstavlja kapacitet baterije. Iako amper-sat nije bas direktan indikator koliko ima energije u bateriji jednostavniji je faktor za shavatanje u svakodnevnici, jer nam govori koliko ce dugo baterija trajati u idealnim uslovima.
Pa recimo ako baterija ima kapacitet 1Ah ona moze davati struju od 1A kroz vremenski period od jednog sata. U praksi to znaci da kapacitet ovisi o struji koju vucemo iz baterije, ako je potrosnja velika kapacitet ce biti manji i obrnuto. Baterija od 10Ah moze davati 2A kroz period od 5h u idealnim uslovima, medjutim ako iz te baterije vucemo 5A onda ona nece izdrzati ni 2h. Zbog toga je za nas bolji akumulator veceg kapaciteta.

#29 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 29 December 2015 - 20:24

Jbg,nisam puno obracao paznju.. :/ reko da bude sto manji u laksi zbog ubrzanja :P :)
Danas sam probao opet,i nista,dakle samo na releju cuje se da cvakne,proverio sam ,dolazi struja do alnasera ,samo nznm koje jacine,moguce zbog losih kablova slabija struja da dolazi,prespajao sam direktno,dakle uzeo neki tanki srafciger i spojio - i + na alnaseru ,samo je varnicilo a alnaser ni da se pomeri,ni da se cuje.
Danas sam matirao jos plastika nesto,sutra cu da proverim cetkice u alnaseru i instalaciju

#30 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 December 2015 - 20:31

Posto si dosao skoro do anlasera onda imas par opcija:
-losa masa
-los spoj plus zice sa stopicom na anlaseru
-unutrasnjost anlasera

Ali probaj prvo direktno dovesti + na stopicu od anlasera.

#31 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 29 December 2015 - 21:08

View Postdajteh, on 29 December 2015 - 20:31, said:

Posto si dosao skoro do anlasera onda imas par opcija:
-losa masa
-los spoj plus zice sa stopicom na anlaseru
-unutrasnjost anlasera

Ali probaj prvo direktno dovesti + na stopicu od anlasera.
Provericu sve to,a ne mislis da bi slaba struja usled losih kablova bila jos jedan od mogucih razloga sto ne radi alnaser?

#32 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 December 2015 - 22:47

View Postm4rko, on 29 December 2015 - 20:24, said:

Jbg,nisam puno obracao paznju.. :/ reko da bude sto manji u laksi zbog ubrzanja :P :)
Danas sam probao opet,i nista,dakle samo na releju cuje se da cvakne,proverio sam ,dolazi struja do alnasera ,samo nznm koje jacine,moguce zbog losih kablova slabija struja da dolazi,prespajao sam direktno,dakle uzeo neki tanki srafciger i spojio - i + na alnaseru ,samo je varnicilo a alnaser ni da se pomeri,ni da se cuje.
Danas sam matirao jos plastika nesto,sutra cu da proverim cetkice u alnaseru i instalaciju
Jel mozes da nam objasnis, sta se dogadja kada se spoje plus i minus? Jel mislis da bi trebalo da okrene alanser u tom trenutku? Sta te je navelo da to probas uopste?

#33 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 December 2015 - 23:05

I ja takodje citam i ne vjerujem. Koja je logika da kratak spoj pokrene anlaser?! Ne vidim zasto bi to neko uopste i radio!
m4rko, izvini mozda cu ispasti grub, da li ti poznajes osnove elektricnih instalacija? Da li ti je jasno da se plus i minus polovi ne dovode u stanje kratkog spoja?

#34 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 30 December 2015 - 06:58

Moram priznati da nisam vest sa instalacijom,kako bih i znao ,ovo mi je prvi put da se bahcem s tim. Ovo mi nikako sto sam uradio nije bilo logicno .Dobio sam upustvo od druga,reko da probam,mada mi to bilo sumnjivo,de cu sad prespajati + i minus..mozda je mislio da je masa mozda slaba pa bi trebao da je povezem na jos neki deo rama ..Videcu sta cu danas,jbg oprostite mi zbog moje gluposti :) ,i ja nes razmisljam nema nikakkve logike,mozda nisam razumeo ga dobro,ili treba da menjam druga :)
One moje vile sam spakovao ,stavio masti u njih pa cu videti kako se ponasaju cim skut bude u voznom stanju,ako opet budu previse tvrde definitivno trazim druge po upustvu dobijenom odavde.

#35 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 30 December 2015 - 22:17

Spojio sam direktno akumulator sam alnaserom i nista,dakle izgleda da je alnaser problem..bar sam utvrdio sta je,sad videcemo sta cu na kraju sa njega da uradim,sutra kupujem smirglu i kad se smiri ova novogodisnja euforija i opijanje sledi farbanje

#36 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 02 January 2016 - 15:38

evo me opet,dakle u ponedeljak hocu da kupim farbu prajmer i spric kit
Treba da ofarbam:
-dve felne
-plastike
-korman ,i mozda i nogaru kurble,to cu videti
Sad,da li neko zna priblizno koje kolicine farbe mi treba za sve ovo i koliko spric kita a koliko prajmera?
Farbam inace kompresorom,8 bari,imam neki pistolj za farbanje samo moram nesto da ga pregledam ,danas sam ga testirao i samo duva vazduh ne povlaci smesu iz boce...
I da,Srecna nova svima !

#37 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 03 January 2016 - 09:46

Meni je za farbanje prednje maske, donjeg dela kadice i undertaila otišlo dve boce spreja, nešto malo prajmera i špric kita sve takođe u spreju.
Ako nemaš nekog iskustva sa kompresorom bolje idi sa već gotovim sprej farbama, čak možeš i nijansu da odabereš kod pojedinih prodavac ih pune po porudžbini.
Inače sve što uzimaš za farbanje, uzmi istog proizvođača da ne dođe do reakcije prajmer/kit/farba.

#38 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 January 2016 - 20:46

Kakav je po kvaliteti taj sprickit u spreju naspram normalnog?

#39 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 January 2016 - 00:03

ne bitrebalo nista da mu fali,samo uzeti neki bolji,skuplji..

#40 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 04 January 2016 - 00:08

View Postdajteh, on 03 January 2016 - 20:46, said:

Kakav je po kvaliteti taj sprickit u spreju naspram normalnog?

nikakav :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users