Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#41 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 04 January 2016 - 00:41

View Postdajteh, on 03 January 2016 - 20:46, said:

Kakav je po kvaliteti taj sprickit u spreju naspram normalnog?
сама компонента је вероватно иста као и ова што се купује на меру(ако је исти произвођач) , али сигурно је да се прецизније ради са компресором и фарбарским пиштољем, финија је регулација односа фарбе и ваздуха.
фарбе и подлоге прскане из спреј кантица су склоније томе да "процуре" јер млазница дува на малу површину, и самим тим дебело наноси фарбу/подлогу.

#42 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 January 2016 - 19:11

Ljudi oko 4000 mi je otislo na farbu prajm spric kit..
Dakle felne idu tamno plavom,korman isto,sivom ide dole ona plastika donja skroz do zemlje i jos neki detalj ce biti siv ,a ostala plastika ide crna boja koja ce malo vecu na ljubicastu,tj malo ce se primecivati da nije skroz crna,naravno sve 3 boje sam uzeo metalik,na meru i farbam kompresorom,uzeo sam drugi pistolj posto je prvi bio u kvaru i u prostoriju gde cu farbati donosim smederevac da ne farbam po hladnom vremenu ,jer na toplom bolje prima boju
osim farbmi uzeo sam bocu prajmera i spric kita koje mi je prodavac rekao da mogu i na plastiku i na metal,uzeo sam najskuplje dakle 1 boca prajma i 1 boca spric kita,sad da li ce po 1 boca biti dovoljno ze sve delove koej cu bojiti? :/
dakle sve plastike ,felne ,korman,ventilatormotora i tako neke sitnice..

#43 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 January 2016 - 19:12

prajm i spric kit sam u spreju uzeo ,a farbam kompresorom

#44 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 January 2016 - 19:16

Ok, svaka cast na radovima ali ovaj forum je vise orijentisan radovima na masini nego na izgledu (styling) skutera pa vjerovatno zbog toga i manjak komentara u temi...

#45 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 January 2016 - 19:19

Ovo iza nove godine je manjak svima u temi,,vrv detoksikacija od alkohola .. :)

Ja pratim al ne komentarisem sto ne znam

#46 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 January 2016 - 21:02

Nadam se da je prodavac vodio računa o tome da su spric git i farba na istoj bazi da ti ne odreaguju i da se farba ne podigne...Obično se to dešava sa tim amaterskim spric gitovima iz spreja u kombinaciji sa 2k farbama...

Dalje, ne znam da li si vodio računa prilikom kupovine pištolja da uzmeš i dovoljno veliku diznu za metalik farbe....?

1 boca prajmera i 1 boca spric gita ti svakako neće biti dovoljna za sve što si naumio...Ima da ih potrošiš na manje od pola posla...pogotovo ako nemaš rutinu u rukama!!!

#47 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 05 January 2016 - 19:33

View PostPita, on 04 January 2016 - 21:02, said:

Nadam se da je prodavac vodio računa o tome da su spric git i farba na istoj bazi da ti ne odreaguju i da se farba ne podigne...Obično se to dešava sa tim amaterskim spric gitovima iz spreja u kombinaciji sa 2k farbama...

Dalje, ne znam da li si vodio računa prilikom kupovine pištolja da uzmeš i dovoljno veliku diznu za metalik farbe....?

1 boca prajmera i 1 boca spric gita ti svakako neće biti dovoljna za sve što si naumio...Ima da ih potrošiš na manje od pola posla...pogotovo ako nemaš rutinu u rukama!!!

делим исто мишљење :0takoje:

#48 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 05 January 2016 - 21:18

pitacu prodavca za ovu kombinaciju spric gita i farbe,a za pistolj stvarno ne znam,pozajmio sam ga od komsije,trebalo bi da moze,tj nadam se.
E ok hvala ti ,uzecu jos po bocu prajma i spric gita ..cekam lepse vreme,po prognozi bi to trebao biti ponedeljak ,jer ne mogu bas optimalno da ugrejem prostoriju ovu moju da bi farbao ,doveo sam jedan mali elektricni radijator,ali slaba vajda od njega..prvo zavrsavam sve sa plavom bojom sto sam namerio ,dakle felne,korman,stub,osnovu kako god retrovizora ..
Dobijecete slike ovde uskoroo,samo da resim problem da manjkom grejanja

#49 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 05 January 2016 - 23:02

Nisam nesto strucan sto se tice farbanja ali ja nikada ne bih farbao zimi bez komore kada temperatura nije idealana (22-23C). Bolje sacekati proljece nego upropastiti trud sa neadekvatnim uslovima...Takodje ni previsoke temperature ne odgovaraju jer se farba moze prebrzo sustiti pa na kraju imati efekat "narandzine kore" zbog toga. Naravno moze se farbati i zimi ali treba biti profi pa ocijeniti u koliko slojeva i kako farbati.
Iskusniji te mogu uputiti ili mene ispraviti...

#50 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 06 January 2016 - 10:43

krpal sam masu plastika i pripremal za lakiranje..lakiral nisam nikad a ni nebudem posto nemam prostor i uvijete za taj poso..
neznam kolko kod vas uzimaju da pripremljene plastike poliju farbom,al kolko god da kosta isplativije je neg doma to radit bez prave sprice i njenim setapom za odredjeni tip farbe..
s tim da efekt farbanja kod kuce nebude ni blizu ko onaj kad se farba u komoru i profi odradi poso..
nemres ti nikad pofarbat tanko i fino ko lakirer,s tim da ako farbas u zatvorenom prostoru,magla ti se spusti na plastike i dobijes jos jaci efekt narandzine kore..s druge strane ako farbas vani moguce je da se nalovi prasina na boju..mada prasina se moze nalovit i u zatvorenom prostoru..

taj sprickit u spreju je drek,sprickit koi se mjesa za spricu nije skup barem a kad uzmes kilu imas ga barem za 2 kompletna skutera da posteno nalijes..

#51 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 14 January 2016 - 20:42

Pre neki dan sam zavrsio sa farbanjem felni i kormana, dakle prajmer u spreju, spric kit takodje, cekao da se stvrdne jedan dan i onda farbao u prostoriji na oko 25 stepeni, i onda ofaarbao, i ovako to sada izgleda. Plastike na prolece, a delove tokom zime, jos neke sitnice :)

Attached Files

#52 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 January 2016 - 21:03

Lepo izgleda, svaka cast!
I ako pogresis, da se popraviti, samo strpljivo.

#53 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 January 2016 - 00:09

Deluje korektno...jel se farba dobro uhvatila?

Na kormanu kao da ima par neofarbanih mesta?

#54 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 15 January 2016 - 07:01

Stojala je dva dana na toplom, sada je u podrumu ovo troje, mjslim da jeste itekako, a za korman ti se cini, gledao sam 100x, nigde nema trunke da nisam Presao. A oko felni sam se mucio dok sam trakom oblepio ovo gde nema farbe, pa posle polako skinuo i svugde udario lak
Hvala ljudi :)

#55 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 31 January 2016 - 10:05

Poz ljudi.
Ovih dana sam dosta radio oko motora..
Stigli su mi delovi za motor
Zamenio sam desk plocice na prednjim kljestima i hteo da promenim ulje i ispustio sam svo ulje iz sistema i sad mi je frka da ga ozracim ,al time cu se danas bahcati..
Pravi problem mi je karburator trenutno.
Dakle pre kada sam ga palio cisto da odradi malo sve je bilo ful,primao je gas lepo ,ler ok ..,a juce kad sam ga upalio lepo radi na leru ali gas ne prima nikako,dakle moze ici 30 km.h a sve posle toga pucka na auspuh kao i na ovom snimku :

Sad,ja mu nisam nista dirao safice na karburatoru(kasnije tek sam malo podesavao ali bezuspesno) (Dellorto 12 PHBN) ,sad vadio sam mu iglu jednom da bi lepse taj kabal od sajle gasa stavio na ram motora,nisam je valjda poremetio sta... Molim za pomoc..
Iz nekih razloga ne mogu stavljati slike,nemam vise tu opciju u donjem delu ekrana za Add Photo.

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 January 2016 - 10:31

Ovo za slike je neko pravilo projekata, sredicemo to..

Sto se tice iglice saug-a najverovatnije nije lepo legla, pa ti je motor uvek pod saug-om.. Moze da se desi i da ti je kabel od el saug-a negde u prekidu ili na spojnici nema kontakt.. isti su simptomi pa proveri to..

Ne znam da li znas kako radi el saug ?

#57 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 31 January 2016 - 10:36

Prebogata smesa, zato dimi toliko i davi se. To nazivamo trokiranje. Poremetio si odnos vazduha i benzina, da li srafom za ekstsra vazduh (mali do gume airboxa) ili pomeranjem segera na podeocima na igli. Postavi seger na igli na srednji podeok, a srafic smese je verovatno previse zavrnut pa i tu dobija vise goriva nego sto mu treba i davi se. Imas u temi http://forum.pyrothe...e-o-stelovanju/ sve podrobno opisano. Moras dobro sve procitati pre nego sto krenes u fino podesavanje.

#58 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 January 2016 - 10:41

#Aca ... ako je mašina do juče radila, i samo el-saug premeštao i vadio, onda je bolje da ne podešava karburator, već da samo pronađe kvar koji je posledica el-sauga...

#59 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 31 January 2016 - 11:39

View PostMario, on 31 January 2016 - 10:41, said:

#Aca ... ako je mašina do juče radila, i samo el-saug premeštao i vadio, onda je bolje da ne podešava karburator, već da samo pronađe kvar koji je posledica el-sauga...
Ja sam razumeo da je vadio sajlu gasa i dirao iglu, pa kasnije pokusao da nadomesti sraficima?

A u stvari, on je dirao sauh? Ok, svakako mora dobro prostudirati temu stelovanje karburatora, to je osnovna koja ce mu ovek trebati.

#60 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 31 January 2016 - 12:00

saug mi je na sajlu,nije elktronski,a iglu i saug sam vadio i vracao bez dodatnog stelovanja i podesavanja. Izggleda da cu oko karba se zezati ,cim prostudiram ono Aco. Svecica je crne boje ,pomalo bledunjave :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users