Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#341 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 23 July 2016 - 08:46

To ti je normalno na minarelli blokovima, nece se nista desiti.

Sad kad si poceo uocavati detalje, postajes pravi tuner, jer detalji su uvijek bitni :)

Minarelli je jako dobra prilika za praksu jer je zahtjevniji za podesavanje od ostalih, ali kad njega utegnes pod konac, onda su ostale masine igra. A bogami ima da odvaljuje su startu sve ostalo.

Sto se tice nalivanja svijecice, to je klasika kada ga brutalno obogatis jer svijecica ne podnosi nalivanje. Ali jednom kad dovedes karb pod konac, onda ces lako moci obogatiti bez pretjeranog nalivanja.

#342 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 24 July 2016 - 14:48

Da da, dajteh :D Trudim se :)) Evo juce stavio denso w22fsr i lepo radi, prešao do sada 68km samo 1/3 gasa, zagrrvanje 20 min pred voznju, 20 min vozim, 10 min pauza i tako u krug, a smesa je jača, curi i iz spuha malo ulja, iglu sam spustao na zadnji podeok a sraf smese na max pre dizanja gasa samog od sebe, dakle oko 2 - 2 1/4 kruga.., videcu sada svecica kakva je i malo klip kroz otvor gde ide svecica, cisto da vidim kako izgleda :) Motor dosta lepo radi, ima jacu kopresiju vidim kad stavim ruku na spuh, nekoka dublji zvuk cini mi se, svaki takt se čuje umereno i jasno.. Za sada zadovoljan, zahvaljujući vama sve, naravno

Послато са 5022X уз помоћ Тапатока

Edited by m4rko, 24 July 2016 - 14:50.

#343 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 25 July 2016 - 12:35

Posted ImagePosted Image[/IMG]
Svecica nova, presla 75-80 km denso, napomenuo sam da sam je postavio u prethodnim postovima.. Sad sam je izvadio i ovakva je boja.. Ne naliva, po meni ful za kis da predjem jos 15tak km i da završim sa smaranjem 1/3 gasa..Imam problem da mi se odvojio ovaj deo iz kapice i stalno mi spada kapica u voznji i gasi motor, pa da li umesto da kupujem novu mogu kako prilepiti taj deo u kapicu..? Posted Image

#344 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 25 July 2016 - 17:50

Ja sam sebi zauvijek resio problem kod ispadanja lulice kada sam presao na lulu kao kod piaggia. Umjesto navoja na svijecoci, koristio sam kapicu na KLIK.
I jos ona gumena ko silikonska od original piaggia koja lepi za svecku, to mi je bio poso.

#345 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 25 July 2016 - 18:04

Hvala na predlogu.. Slike od danas, 102 km do sada! Zujalica moja lepa :) Posted ImagePosted Image

#346 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 26 July 2016 - 20:59

Malo pre sam se vratio iz 'voznje'. Pod navodnike zato što se stvorio problem.. Zadnji 1 km se sve vise cuo motor.. Kao kada ne dihtuje dobro spoj spuha i cilindra .. Proverio sam po ovom mraku koliko toliko, ne cuje se gde se spajaju dva dela spuha, spoj cilindra i spuha je dobar cini mi se bar stavljao sam i ruku da osetim duva li.. Ništa, cini mi se da se kod cilindra cuje, po mom misljenju najvrv neki dihtung probio :/ Pogledacu ssutra detaljnije

#347 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 July 2016 - 21:12

Ako nije izmedju cilindra i auspuha, onda se glava otpustila. Steze se kilokljucem na ~1,4kg!

Sent from my GT-I9192

#348 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 27 July 2016 - 13:50

Izmedju cilindra i spuha,, dihtung problem. Kinez gowno. Sve ok.

#349 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 27 July 2016 - 14:50

Probaj naci majstora koji pravi dihtunge. Jer danas ti je trziste prepravljeno kineskim djubretom koje svako malo odlazi, i nema veze s tom aplikacijom.
Bas sam nedavno dobio uzorak od komsije koji je imao problem sa aeroxom, svako malo mu prdi na grani.

Majstor je odradio 5 komada za medalju, i fino upresao na klingerit bakreni O ring iznutra, eno traje mu ima vec mjesec dana, a onako sa kinescetom je drzalo do odlaska na poso. A dao je cak i manje para nego za kinesce jer je uzeo 5 komada.

#350 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 27 July 2016 - 19:02

Probacu dajteh. Nego gledao sam danas instalaciju i skapirao da je u releju problem, kada ga malo cuknem rade zmigavci tako da cu kupiti nov, dakle sve od instalacije radi sem zadnjeg svetla... Da li ko moze da mi objasni kako povezati tu zicu od zadnjeg svetla na bravu da kad dam kontakt zasija svetlo?

#351 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 July 2016 - 19:33

Nije relej vec automat migavaca.
Svetla (poziciona i dugo/kratko) rade na naizmenicnu struju koju proizvode namotaji, znaci rade tek kada motor radi.

Ako zelis da zadnje poziciono svetlo radi preko kontakt bravice, potrebno je da na bravici nadjes zicu koja je + 12 volti i odatle izvuces novu zicu sve do zadnje pozicione sijalice, drugi kraj sijalicnog grla treba da bude - masa, koja ide na ram ili na - akumulatora. Moras odspojiti i stare zice sa sijalicnog grla posto one dovode naizmenicni napon sa namotaja da ne bi doslo do kurslsa, ali moras dobro da vidis sta radis jer treba da ostavis snop zica koje dovode napon za stop svetlo na sijalicu. Ne znam kako je kod tebe, ako su stop i pozicija 2 odvojene sijalice onda je lako, ali ako je sve u jednom grlu a jedna sijalica sa 2 vlakna, onda je malko komplikovanije ali moze da se izvede.

Ali, prvo proveri da ti nije pregorela sijalica, ili je greskom postevljena sijalica sa 1 vlaknom, ili je samo kontra uvrnuta pa jedan kkntakt nema spoj, ili je najzad, neki od dzekova ili kablova u prekidu...

Sent from my GT-I9192

#352 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 30 July 2016 - 11:27

U redu Aco nego ima li ko da mi pošalje ovu prirubnicu od filtera do karba? Posted Image ispucala mi ova a bas nigde nmg da nadjem da kupim! Da je uzmem pre nego krenem u štel karba, presao do sada 270km.. Sinoc na brzinomeru kod skole na oko pola gasa 70 kmh pokazuje.. Videćemo i za to..

#353 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 30 July 2016 - 11:50

Pogledaj u oglasima mislim da je Nesabg prodavao jednu

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

#354 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 August 2016 - 10:15

Posted ImagePosted ImagePosted Image popravljeni zmigavci, radim trenutno na zadnjoj poziciji, lulicu airboxa uzeo.. Presao 450 km, krenucu u štel karba danas - sutra, i da, ipone polusintetika s jagodom :)

#355 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 August 2016 - 10:45

Da dodam još da sm se malo zapetljao sa pozicionim zadnjim.. Dakle povezao sam zicu sa + od bravice (narandžasta žica) a masa zadnje sijalice(sa dva vlakna jedna sijalica je u mene) mi je ostala kako je bila povezana sa ostalim masama na ram i opet tako zadnje poz radi bez prestanka i sa i bez kontakta...

#356 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 August 2016 - 12:29

Mogao si i kvalitetniju vrstu ulja kupiti.
To je klasicna polu-sintetika za motocikle. Ima jaso-fc standard koji opet zaostaje iza jaso-fd standarda.
Uostalom, imas Ipone katalog pa pogledaj razlike izmedju recimo Scoot City Synthetic Plus i tog Self Synthetic ulja.
Ne kazem da njje dobro ali uvijek ima bolje.

A sta je sa pozicije?
Jel hoces da sija kada das kontakt ili da ide preko prekidaca?

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

#357 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 August 2016 - 12:38

Kada dam kontakt hoću da sija.. Namerno sam hteo jaso fc polusintetiku, posto citao sam ovde da je poštar rekao da odgovara to ulje za moj motor koji vrti do nekih 9k...Tj, najbolje polusintetika sagoreva na obrtajima kojima moj motor radi..

#358 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 August 2016 - 12:56

Ok.
Na bravici imas posebno +12V zicu koja dobije napon na davanje kontakta.
Ti si vrlo vjerovatno spojio na žicu koja konstantno daje +12V na bravici...

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

#359 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 August 2016 - 15:19

Bio si u pravu Lauda, zahvaljujem .. Kako bilo, namontirao to, zadnja poz radi davanjem kontakta, sve vratio, sada sva instalacija radi, oprao sam ga malo pre, postavio plastike, neke i nisam da mi bude lakše raditi s karbom sutra pa ćemo videti kako ide setovanje

#360 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 04 August 2016 - 16:58

Da li da skidam lulicu sa airboxa sutra kad budem karb podesavao, sta mislite? Dakle klip 41 mm, 17.5 dell, red sponge, rezona.. Sa lulicom unutrašnji precnik ulaza vazduha je 17 a msm da bez lulice je 19, kao kod dr minareli tipa sr...

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users