1. MHR Team, remenice koje se prodaju u overrange kompletu za minareli
2. Pollini speed drive 3, aluminijumske koje su isto za overrange aplikaciju na minareli blokovima

Na prvi pogled vidimo da su koncepcijski veoma slične, stom razlikom da su Polini urađene od aluminijuma, mada imaju i svom proizvodnom programu i keramičke "ceramic speed drive" , kao što i Malossi ima novu liniju "la furia rossa" takođe sa keramičkim premazom.
Uglovi kod oba proizvoda su linearni i ostavljeni na izbor korisniku u dve varijante od 36 i 38 stepeni, pa se na remenicama nalazi po 3 para kanala i 3 štifta.. Kod Malossi-ja je ugao 36 obeležen tačkom ispred kanala, dok kod Polinija to treba pogađati..

težina Malossi remenica je 800g za razliku od Pollini koje su 650g

Pollini u kompletu daje identičnu opremu kao i Malossi, dva silikonska O ring-a, poklopac dve tube grafitne masti kojom se podmazuju staze pre sklapanja, kao i centrator opruge za minareli, i spacer za odbijanje zvona debljine 2,2mm.

po unutrašnjosti same remenice primetićemo razlike da je staza za remen "nazubljena" u obliku koncentričnih krugova, za koje iskreno mislim da će se uglačati i biti jedna izpolirana površina kao i kod Malossi-ja..

od inovacija primetio sam da na štiftovima po kojima klize kanali Pollini daje malene prstenove koji se zaokreću, predpostaviću da je ovim trenje još više smanjeno i definicija položaja remenica još brže i preciznije zadata, sam odziv prenosa je u ovom slučaju doveden u spregu sa variomatom brže i efikasnije..

www.pyrotherm-sr.co.rs/tuned/analize/128_remenice/Originals/remenice_011.jpg
Pollini je kao i Malossi predvideo upotrebu obe vrste opruga odnosno Minareli i Piaggio tipa, pa je korisniku ostavljen izbor aplikacija u zavisnosti od tipa kvačila..

Ono što još nisam premerio kod Pollini-ja, a smatram da je isto bitno je koliko se one otvaraju, odnosno koliko puštaju remen da upadne u dubinu kada su maksimalno otvorene, mada mislim da je to identično kao i kod Malossi tipa, i vidimo da je to u Minareli slučaju dosta slabašno, tačnije remen može da upadne samo do polovine