Jump to content

vxr?

115 replies to this topic

#1 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:39

pošto su u staroj temi nestale slike sa gašanjem pohrani.com servisa napravil sam novu temu koja bude konkretnija i sažetija pošto je u fazi mirovanja projekta došlo do izmjena i u setapu i u estetici ko i u nekim drugima područjima..
probal budem po segmentima skutera napravit neke cjeline pa to sad tak složit,a dalje bude išlo kak budu radovi napredovali...
BTW - starije slike su lošije jer sam tad imal neki telefon sa ne baš bajnom kamerom :D

jednostavno sam moral na starog runnera ubacit 250 i.e. mašinu...
cilj je bil nać razbijenog nexusa da sa njega mogu uzet potrebne dijelove za swap..uz to sam odma tražil nekog lošijeg vx ili vxr-a da si uzmem ramu,plastike i to kaj trebam od dijelova..

prvo je uletio nexus,odma kad je izašel oglas,isti dan sam ga zakaparil i sljedeći dan već išel po njega i dovuko kršinu doma..
kasnijim razvojom situacije skužil sam da sam prošel bolje nego sam mogel mislit i planirat..

Posted Image Posted Image Posted Image

skuter je bil uništen,prednji kraj totalka,volan je doslovno bil stisnut na sic a prednji kotač u zraku...ali i vilica i felga prenja ko i kiler bili su netaknuti :D (udarac je bil u bok kamiona,u kutiju tak da je stradal gornji dio skutera,pofrkana rama itd)

od njega sam ostavil mašinu i instalaciju,sajle gasa,kočiona klješta,kiler i crijeva..ostala mi hrpa dijelova koje sam rasprodal..

nakon toga uletil je na kraju vxr200 za jako malo novce (sa greškom na motoru,zamješalo ulje i vodu :P) ali i u lošijem stanju (prednje vilice od fxr-a,plastike svakakve i nikakve itd..)

Posted Image Posted Image

od njega sam isto imal dosta dijelova za prodat tak da sam na kraju sa svim dijelovima otplatil pare koje sam dal za ta 2 skutera i još bil u ljepom plusu,plus dijelovi koje sam ostavil si za projekt :D

Edited by steeef, 28 January 2016 - 23:43.

#2 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:41

od faze rastavljanja skutera nemam nešt slika,mada nije ni bitno...samo skidaš sve kaj moreš i bacaš sastrane haha
imam par slika rastavljanja nexusa,tj mašine..

kad sam skinul ventilvar videl sam da je gore polini vario za koi nisam znaluopće tak da sam se ugodno iznenadio :D

ovo je već skinuta mašina s nexusa,a na drugoj slici 250 i 200 mašine..

e onda su krenule kombinacije i razmišljanja oko setapa i raskapanje mašine makar je imala 15 000km,zanimalo me stanje mašine iznutra pošto je već na stolu (karike itd..)
odlučil sam uzet malossi bregastu i federe ventila,pa onda reko odma da se i glava prekopa (kolega srad mi ju je sredil i to pravo dobro :icon_biggrin: )..
uzete su i nove karike pošto su me tad koštale 130 kn (danas koštaju 320),dihtunzi i gumice cilindra,diihtung malog kartera pošto sam ga farbal,isto ko i dekolo vodene i paljenja i gumice ventila..
sad nedavno sam uzel još i malossi ventile koje planiram slozit u tu glavu koja je već posložena kaj se kanala tiče (dimenzija serijskih ispuh usis je 19/22 a malossi 22/25)
i novi injektor pošto me frend naj#bo da mu ga prodam kad je on sj#bo svoj...

na drugoj slici je usporedba mslossi i serijskih ventila

karike na toj kilometraži imale su minimalan luft i vozile bi još bar 30 000km al kad sam već uzel nove,nove sam i stavil..
bilo je nešt gareži po klipu al ništ strašno,videl sam i gorih mašina sa manje km :D

glava oprana i ušlajfani ventili i sicevi pa ubačene nove gumice ventila,ventili,federi,klacklaice,bregasta i spremna za stavit na mašinu..

sastavljeno sve,poštelani još ventili i toe to za sad kaj se tiče mašine..
još treba ubacit malossi ventile u glavu i možda složit cilindar koi ima u rezervi na 74mm malossi klip da se digne na 269cc..al to budemo vidli kad bude..

nisam detaljno opisival postupak sastavljanja mašine,nije mi se dalo pošto sam to nedavno napravil u vx300 temi,pa ko nije videl il kog zanima može pogledatu linku;
http://forum.mojskut...,103438.20.html

uzet je još i pm powercomander za štelanje injektora

Posted Image

taj dan se sastavljalo 3 mašine od jednom,pun stol svakakvih cilindara,bregastih,glava itd :D

izgural sam masinu van da se zlufta malo nakon godina stajanja u garazi pod prasinom :D
zanimalo me dal je mozda i meni oksidiral blok unutar dekla,ali nije...
da,ima hrdjavih sarafa za koje cija zamjema je vec na zagrikavanju i spremna da udje u igru,support arm je tu samo da mogu masinu gurat,da ju netrebam nosit haha

paaaa,kad sam zavrtil stabilizator,vrtil se ko mutav i zujal pa sam ga odlucil 'reparirati'
ko nov,besuman i spreman za milion km..

#3 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:42

kad smo već kod mašine,da riješimo i prijenos..

polini koi je bil na mašini sam prodal da bi kupil novi :D
pa sam i taj novi prodal i opet kupil novi :D : :D
da bi na kraju uletila j.costa pa sam i taj drugi novi prodal hahaha
uz to uzel sam polini evo speedbell,novi serijski centralni feder,fedre za kvačilo (stavil sam si žute)..kvačilo je minimalno potrošeno,remen je taman stavljen bil novi,mjerenjem je iste dimenzije ko i novi..

uletio je i sbk carbon ko nov za solidne novce pa sam ga moral uzet..ali je bil za vxr,drugu granu sam dobil od kolege gorana koja je za 250 i.e. motore,sa nosačem za lambda sondu..
ali grana bude custom made po uzoru na pm 360° (iliti G pajp haha),nabavljene su inox cijevi i koljena,istokarenja flanđa i nosač za lambda sondu..
imam jedan prazan blok pa bude poslužil da se na njemu skroji grana..

prvo je trebala bit gljiva umjesto serijskog filtera,ali sam se ipak odlučil za artek k1 boks..

#4 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:44

kaj se tiče instalacije,ona je već bila riješena na pol i tu je stalo..
planiram ju opet cijelu rasporit i skratit pošto na mjestima je namotana i predebela pa špana plastike..
ipak budem složil bravicu za kontakt,sic se bude otvaral na gumb preko motorića..
svijetla se pale automatski nakon kaj počne filat struju iznad 13V,stop svjetlo je složeno kad se stisne ručica da prvo blica 3x pa dalje svijetli normalno,a ako se unutar minute opet stisne onda samo svijetli bez blicanja..
uskoro budem krenul radit instalaciju pa neću sad u neke širine..

sad ćemo malo o ovjesu i kočnicama..
prva kombinacija je trebala bit sa braking wave diskom naprijed serijske dimenzije 220mm i straga isto braking wave dimenzije 240mm dok je u igri bila opcija sa 14 cola kotačom..od 14 cola kotača sam odustal zbog toga jer bi me na regi zajebavali a i teže bi mašini bilo vrtit,ta 2 razloga su i više nego dovoljna da odustanem i prebacim se na 13 cola od novog vxra..pa je nabavljen i straga braking 220mm wave disk za vxr..

braking 220 prednji i 240 stražnji (bivši diskovi :D

novi braking 220mm stražnji i malossi plutajući 250mm prednji x2

sad se stvar malo komplicira..dok si bedak nekaj utuvi u glavu,onda tak mora bit :P
odlučil sam stavit napred 2 diska,spomenute 250mm..ali nisam htel stavljat 2 ljeva tuba na vilicu,pa klješta naopačke ljeva na desnu stranu metat itd..
prvo sam se bacil u potragu za desnim klještima sa x9 evolution (hengtong klješta ko i ljeva koja sam imal od nexusa) i jedan dan naletel na forumu na njih i kupil momentalno..
zatim,trebalo mi je 2-3 mj dok nisam našel čovjeka koi mi bude napravil nosač klješta na desnom tubu i glavčinu na desnoj strani felge..u međuvremenu sam nabavil sjebanu felgu od nrg (opet se mako rješil smeća iz garaže :D ),da se sa te felge od nrg izreže glavčina,na mojoj od runnera se otokari desni dio da se glavčina upreša i zavari..nije bil ni jeftin poso,al to nije bilo ni bitno,glavno da se napravilo..

vilica još nije sastavljena,treba zamjenit semeringe i brisače i ulje,sve već spremno čeka..i onda ju dat farbat skupa sa plastikama..
napravljeni su opleteni lajtunzi po mjeri,prednjeg trebam dat presložit pošto je složen za jednja klješta a ne dvoja..nabavljen je i razdjelnik za povezivanje klješta..

onda sam se načekal da mi naprave distance za klješta,kopirana je brakingova distanca..
odma su skupa sa klještima pjeskarene i plastificirane..

#5 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:45

dalje nastavljamo sa volanom i čukama..

uzet je davno drag volan neki krom,napravljena custom lulica za njega..
poprečna šipka na volanu iliti pojačanje je bila neka tanka cjevčica koja je djelovala slabašno i vizualno ne baš dobro,dal sam napravit od deblje cijevi to pojačanje pa odma djeluje moćnije i ozbiljnije...
sve jeplastificirano u mat crno

zbog ubačenog desnog diska nema više mjesta za pužpa ni za serijski sat,tak da je to razlog zašt je stavljen drag volan i aftermarket čukice from koso..
nije mi se trpalo čuku na volan,što manje stvari na njemu to bolje ,tak da sam odlučil složit notablu u plastici ispod volana da upakiram čuku..pošto ova koso ima na sebi sve osim temperature motora,uzel sam posebno digitalnu da mi mjeri temp..onda bude također ispod volana u plastici,namjestu čepa ekspanzione posude..
napravil sam od pleksiglasa tablu,možda napravim novu od poliestera ako nebude ova zadovoljila potrebne norme,haha..na tabli bude još i gumb za paljenje skutera pošto ovi s6 prekidači imaju na sebi samo za žmigavce,dug i kratko svijetlo i trubu..

s6 prekidač je plastificiran također u mat crno,nije bilo crnog za kupit u to vrijeme i jbg..

gas ručka uzeta od beverlya pošto nexus ima 2 sajle a njegovu nisam mogel iskoristit jer je skupa sa prekidačima..
gumene ručke također od beverlya kupljene a ručice kočnica neke fensi crne..
pumpice kočnica budu serijske od vxra,samo još neznam dal budu crne il bijele boje

straga budu bitobo amortizeri,opruge sam dal plastificirat u crno pošto sam tad imal viziju strogo crno-bijelog skutera ali sad ipak budu kakvi su bili,opruge budu nazad plastificirane kak su i tvornički bile..

Posted Image

za kraj posta,prednji blatobran mutatnt napravljen od aeroksovog i eserovog prednjeg blatobrana :D

trenutno je u ovom stanju,treba još finiš napravit..tu su i vodovodne šelne from malossi da se blatobran primi na vilicu....rrrrrejsing

sad dalje na redu su zaebancije oko plastika :)

Edited by steeef, 28 January 2016 - 23:46.

#6 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:49

kak sam rekel već,odustal sam od onog repa sa r6 stopom zbog tehničkog i živciranja oko skidanja plastika prije i poslije svakog tehničkog..em kaj bi izgubil 2 dana haha i još bi se svaki put neš pogulilo tak da bi samo popizdil dodatno..
tak da rep bude serijski,malo dorađen i toe to..

a prednja maska je išla nekak ovak...razbijene plastike objedinjene i skrpane,na komad pleksija na cnc ugraviran znak..bil je upušten do pol debljine pleksija i cijeli krugovi al sam to složil po uzoru na naljepnicu orginalnu pa je ispalo pol znaka i taj vidljivi dio sam izrezal poprek pleksija da bude rupa skroz..
zaljepil na plastike 4 eyes far al nisam baš bil zadovoljan izgledom i svako ga more kupit i imat isti takav tak da sam odlučil ga doradit i napravit agresivniji look...al sam se naj#bo sa kitanjem i šmirglanjem ko mladi majmun

halloween maska haha

Posted Image

kemijalo se i na ostalim plastikama,pa i na bubrezima..
rezal sam letvice od pleksiglasa i ljepil na bubreg,pošteno se izj#bo ali isplatilo se..
iza letvica bude mrežica da se ne vidi baš pod plastike i da ne izgleda previše prozirno..
bubrezi budu hrapavi ko i plastika iznad rezervara,a i mrežica isto..

štitnik na auspuhu također nije mogel proć bez dorade pa sam se malo i sa njim poigral..
on bude također hrapavi..

žmigavci zatamnjeni,na njih idu oni malo tamniji poklopci,ne ovi skroz prozirni..

rama plastificirana u bijelo

Posted Image

poklopac akumulatora custom od pleksiglasa sa 12V utičnicom i osvjetljenjem..
ali mislim čak da bi napravil novi od smole i poliester..ćemo da vidimo

Posted Image

pošto su bočne plastike imale po 7 slojeva boje i šprickita nisam htel gubit vrijeme na šmirglanje nego sam ih lagano zagrijaval i gulil..i ovak su mi pojele živce,da sam ih šmirglal nebi bil tjedan nada gotov i svaki dan nagutan prašine..

Edited by steeef, 28 January 2016 - 23:52.

#7 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:53

pa smo se igrali oko undertaila,najviše vremena je otišlo na šablonu od kartona,al znal sam da čim bolja bude šablona,bolje bude ispal i undertail..
po šabloni sam izrezal 3 krpe od poliesterskih vlakna i poljepil smolom..na kraju je ispalo taman debelo ko i serijske plastike cca 2.5mm

pa kad sam oblik i ruboe dotjeral na mjeru,trebalo je opet ljepit vlakna da se naprave nosači da se more undertail zašarafit na bočne plastike..

plastike je trebalo povarit i pokrpat di su bile ispucane ili lošije složene...smrad taljene plastike,mmmmm :-X
pa danas palo šmirglanje i kitanje..

#8 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 January 2016 - 23:55

napravljen je T komad cijevi za senzor temperature,pošto ecu treba serijski indikator jer sa njim komunicira, ne smijem ga vadit van pa moram ovaj za čuku temperature smjestit na drugo mjesto..

složen rezervar da se može nexusova puma goriva ubacit u njega..

fuzići uzeti od nexusa,plastificirani naravno..
plastificiran support arm,glavčina,nosači fuzića,klješta,nosač auspuha i nosač motorića za otvaranje sica..

uzeto je još novih dijelova..
prekidač svjetla pod sicom,gumene podnice i španeri za sajle

guma oko rezervara,čep rezervara i imobilajzer (čitač koda)

pa još i poklopci štopa i žmigavaca,crvene žarulje za štop i žute za stražnje žmigavce,šarafi sa plastičnom prozirnom glavom za stražnje poklopce štopa,selen nosača motora sa piksama,osovine nosača motora,iglićasti ležajevi za nosač motora,bočna nogara i sljepi ključ..

Posted Image

ima još toga al se nemrem sjetit,ionak sam našel dijelova za koje nisam ni znal da ih imam :popc1:

#9 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 29 January 2016 - 00:01

palo mi na pamet nest da bi mogel slozit rep bez rucke za suvozaca,pa da od poliestera i smolecnapravim plastiku iznad stopa da pokrije rupe di inace sjeda rucka..
pa sam narezal krpe i mazi...

osušilo se,izrezano u grubo..još treba neke sitnice posložit prije neg ga montiram na bočne plastike da napravim čepove di sjeda ručka..

danas napravil još i prednje nosače i povišenje iznutra kak ima i tvornička plastika sa koima sjeda na bočne da bude sve u ravnini..za debljinu od 6mm treba točno 8 slojeva ovih vlakana i smole kaj imama :D
sutra treba stavit plastike na ramu pa napravit poklopce koi zatvaraju rupe na bočnim plastikama di inače dolazi ručka..

napravljeni poklopci i neke sitnice,sad je preostalo da ga uobličim i toe to..

napravil tablu di budu čuka i prekidaci stajali,ispod volana..prvo sam ju napravil od pleksiglasa kaj i nije ispalo lose al on je krhkiji nego vlakna i smola,s tim da moram jos radit nosac za cuku bolje se bude dalo odradit sa smolom i vlaknima..a i sama obrada smole i vlakna je puno jednostavnija i laksa pa tak i preciznike stvari ispadnu na kraju..

#10 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 29 January 2016 - 00:07

utezi volana koje sam dobil bili su pohabani od struganja od asfalt :D tak da ih je cika zlaja moral potokarit da bi opet dobili oblik..
ispjeskareni i plastificirani u mat crno..

Posted Image

pa su još neke stvari pjeskarene i plastiicirane..neki dijelovi naručeni još i tak,malo pomalo :D

Posted Image

pumpice plastificirane..

Posted Image

na support armu slozil nosac amortizera u bijelo,nek bude malo fensi :D

Posted Image

bitubosi vračeni u crveno (tj opruge),klješta budu ipak crvena mada su već bila plastificirana u crno dal sam ih pjeskarit opet i plastificirat u crveno..nogara,poklopac ventila i utezi volana pjeskareni i plastificirani u mat crno..
naručeni šarafi novi oriđiđi za deklo i poklopac vodene pumpe i poklopac selena nosača motora..

mako drug doniral kadu za vxr,a uz nju doniral je i par kila prave izvorne krizevacke zemlje tak da morem sadit flance na proljece :D
sta rec nego fala ti druze :andjelak:

Posted Image

Edited by steeef, 29 January 2016 - 00:08.

#11 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 02 February 2016 - 16:22

došlo nešt špeceraja...
usisnik za deklo,poklopac selena nosača motora i šarafi poklopca vodene pumpe (križni m5)..

Posted Image

#12 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 17 February 2016 - 11:48

stigla crijeva from pm..bice ih taman i za dragster i za vxr..
doso i voltmetar koi bude na poklopcu akumulatora tak da uvijek imam uvid u stanje akumulatora i punjenja..

Posted Image

Posted Image

#13 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 February 2016 - 14:46

Sexy su ova creva, ali verujem da im je i cena isto tako sexy :D

Ovakav voltmetar sam kupio i ja na ebay-u za neke smesne novce, samo sto ovaj moj sija plavo. Korektno radi posao i obavezna je stvar. Ali nisam ga montirao jer sam phantoma prodao, a na madisonu imam fabricki na display-u.

#14 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 17 February 2016 - 17:27

da,nisu jeftina :D

stavil sam plastificirano poklopac ventila i ostatak pm crijeva,u biti su bila za dragstera a pošto se moraju rezat jer su za sp,ostatak sam iskoristil za vxrovu mašinu..
crijevo od pumpe do cilindra je taman,a crijevo od kilera do pumpe bum spojil na serijsko crijevo tak da vidljivi dio bude crveni..spoj bude pod plastikom pa se nebude ništ vidlo..

evo koja i od dragstera,zamazan i prašan je ko đubre :D

#15 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 February 2016 - 20:41

Hahahah koje su ovo već perverzije sa crevima...Dragsteru dobro stoje!!

A to što je tebi prašnjav ko đubre, nekom je u najboljem stanju takav...Znam da voliš biti apoteka pa razumem..

#16 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 17 February 2016 - 21:58

pa u biti kad je svaki dan u pogonu onda ga ni ne perem cesto..2 sata nakon pranja vec je prasnjav tak da ak ga jednom mjesecno operem to je dobro..
a i kerovi ga vole zapisat ak ga ne spremim u garazu hahaha

#17 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 11 March 2016 - 13:42

pošto imam sbk carbon spreman uzel sam malossi lambda emulator da vidimo kaj to veli..
dosel mi i znak za prednju V plastiku za serijsku kombinaciju..

Posted Image

#18 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 March 2016 - 14:58

Opa, prave spravice. Aj da vidimo sta to zna. Jesi dobio kakvo uputstvo, specifikacije?

#19 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 11 March 2016 - 15:01

je,dobil sam naljepnicu malossi :D
cital sam da je momentniji skuter zbog bolje korekcije smjese a sa tim i boljeg izgaranja..cemo da vidimo..

#20 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 March 2016 - 15:03

Da, tako sam i mislio :)

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users