Evo da predstavim i ja svoju masineriju.Vozim keeway ry6 2014 god uzet nov prosle godine.Presao sam sa njim 6000km vec
Prije keewaya prvo sam vozio mini krosera,tomos toria (tomos a3 masina) i skuter rex 50 i nakraju sam odlucio da uzmem neki ozbiljniji skuter.
Slede sto ce biti razmiljam izmedju yamahe mt-03 (250cc) ,kawasaki ninja 250cc ili golf 4,renault megane,peugeot 206 cc
Dosao je izgleda fabricki bez blokada ja i drug smo skidali deklo nema onaj prsten,jednu kratku cijev sa isjekao i zavario na auspuhu i izvadio sam iz auspuha katalizator malo sam dobio na zvuku i nesto posve malo na ubrzanju.
Skoro sam vozio majstoru da presteluje karburator jer ja sam pokusavao i nesto sam zeznuo ostao sam dugo probavajuci da ga vratim na fabricki ali nisam uspio i jednostavno sam odveo majstoru.Majstor je prestelovao karburator i prima odlicno gas sad ali ide 53 maximum a prije je isao 60 ali je dobio na ubrzanju nesto.Od majstora posle se poceo cuti skuter cudno u nizim obrtajima najvise se u leru cuje kao da nesto cagrlja sa desne strane skutera gdje je auspuh cim se doda gas nestane zvuk ako znate mzd sta je to recite i ako zelite mogu snimiti video.
Sledece sto cu raditi na njemu su rolnice 4,5g i bijele opruge kvacila pa cu probati kako ide.
Za neki veci tuning nebi dzabe bacao pare jer i ovo mi je sasvim dovoljno.
Da napomenem jos skoro sam radio malo na estetici stavio sam mu dve LED trake duzine 20 cm.Prvo sam zalemio 2 zice na jednoj i na drugoj traci pa sam zalepio trenutnim na prednju masku kod fara i onda spojio pluseve i minuse u 2 zice
To sam sve sproveo ispod skutera do akumulatora i kupio prekidac i stavio ga da bude zasad gdje drzim noge jer mi je tu i akumulator.Sledece sto mislis je uzeti te trake crvene boje i staviti iza da kad stisnem kocnicu da se to fino upali.