Jump to content

Keeway ry6

59 replies to this topic

#1 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 11 February 2016 - 21:42

Evo da predstavim i ja svoju masineriju.Vozim keeway ry6 2014 god uzet nov prosle godine.Presao sam sa njim 6000km vec :biker_scooter:

Prije keewaya prvo sam vozio mini krosera,tomos toria (tomos a3 masina) i skuter rex 50 i nakraju sam odlucio da uzmem neki ozbiljniji skuter.

Slede sto ce biti razmiljam izmedju yamahe mt-03 (250cc) ,kawasaki ninja 250cc ili golf 4,renault megane,peugeot 206 cc

Dosao je izgleda fabricki bez blokada ja i drug smo skidali deklo nema onaj prsten,jednu kratku cijev sa isjekao i zavario na auspuhu i izvadio sam iz auspuha katalizator malo sam dobio na zvuku i nesto posve malo na ubrzanju.

Skoro sam vozio majstoru da presteluje karburator jer ja sam pokusavao i nesto sam zeznuo ostao sam dugo probavajuci da ga vratim na fabricki ali nisam uspio i jednostavno sam odveo majstoru.Majstor je prestelovao karburator i prima odlicno gas sad ali ide 53 maximum a prije je isao 60 ali je dobio na ubrzanju nesto.Od majstora posle se poceo cuti skuter cudno u nizim obrtajima najvise se u leru cuje kao da nesto cagrlja sa desne strane skutera gdje je auspuh cim se doda gas nestane zvuk ako znate mzd sta je to recite i ako zelite mogu snimiti video.

Sledece sto cu raditi na njemu su rolnice 4,5g i bijele opruge kvacila pa cu probati kako ide.

Za neki veci tuning nebi dzabe bacao pare jer i ovo mi je sasvim dovoljno. ;)

Da napomenem jos skoro sam radio malo na estetici stavio sam mu dve LED trake duzine 20 cm.Prvo sam zalemio 2 zice na jednoj i na drugoj traci pa sam zalepio trenutnim na prednju masku kod fara i onda spojio pluseve i minuse u 2 zice :mmstruja:

To sam sve sproveo ispod skutera do akumulatora i kupio prekidac i stavio ga da bude zasad gdje drzim noge jer mi je tu i akumulator.Sledece sto mislis je uzeti te trake crvene boje i staviti iza da kad stisnem kocnicu da se to fino upali.

Attached Files

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 February 2016 - 21:53

Vrlo lep skut imas, sviđa mi se ta kombinacija boja. Reci jesi li razmisljao o rezonantnom auspuhu ?

#3 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 11 February 2016 - 22:15

Jesam razmisljao staviti mu leo vince TT ili jedan HEBO sam nasao kaze covjek da je dobar ali opet nez.Ali trenutno nisam pri parama pa cim budem stavicu.

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 February 2016 - 22:19

Pretpostavljam da je majstor tutnuo lakse rolnice od fabrickih pa otuda lazni efekat boljeg ubrzanja i naravno manja krajnja brzina....
Lep je skuter samo cini mi se da je i kod njega polozaj sedenja sa suvise visokim kolenima?

#5 Pakundza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • MestoBorca
  • VozimBaotian Hero 125

Posted 11 February 2016 - 23:26

View Postvrabac, on 11 February 2016 - 21:42, said:

Evo da predstavim i ja svoju masineriju.Vozim keeway ry6 2014 god uzet nov prosle godine.Presao sam sa njim 6000km vec :biker_scooter:

Prije keewaya prvo sam vozio mini krosera,tomos toria (tomos a3 masina) i skuter rex 50 i nakraju sam odlucio da uzmem neki ozbiljniji skuter.

Slede sto ce biti razmiljam izmedju yamahe mt-03 (250cc) ,kawasaki ninja 250cc ili golf 4,renault megane,peugeot 206 cc

Dosao je izgleda fabricki bez blokada ja i drug smo skidali deklo nema onaj prsten,jednu kratku cijev sa isjekao i zavario na auspuhu i izvadio sam iz auspuha katalizator malo sam dobio na zvuku i nesto posve malo na ubrzanju.

Skoro sam vozio majstoru da presteluje karburator jer ja sam pokusavao i nesto sam zeznuo ostao sam dugo probavajuci da ga vratim na fabricki ali nisam uspio i jednostavno sam odveo majstoru.Majstor je prestelovao karburator i prima odlicno gas sad ali ide 53 maximum a prije je isao 60 ali je dobio na ubrzanju nesto.Od majstora posle se poceo cuti skuter cudno u nizim obrtajima najvise se u leru cuje kao da nesto cagrlja sa desne strane skutera gdje je auspuh cim se doda gas nestane zvuk ako znate mzd sta je to recite i ako zelite mogu snimiti video.

Sledece sto cu raditi na njemu su rolnice 4,5g i bijele opruge kvacila pa cu probati kako ide.

Za neki veci tuning nebi dzabe bacao pare jer i ovo mi je sasvim dovoljno. ;)

Da napomenem jos skoro sam radio malo na estetici stavio sam mu dve LED trake duzine 20 cm.Prvo sam zalemio 2 zice na jednoj i na drugoj traci pa sam zalepio trenutnim na prednju masku kod fara i onda spojio pluseve i minuse u 2 zice :mmstruja:

To sam sve sproveo ispod skutera do akumulatora i kupio prekidac i stavio ga da bude zasad gdje drzim noge jer mi je tu i akumulator.Sledece sto mislis je uzeti te trake crvene boje i staviti iza da kad stisnem kocnicu da se to fino upali.

Moguce da se cuje plastika sto ide preko ventilatora , to ume da se otpusti , pa onda cangrlja ... pogledaj to , ako jeste pritegni srafove :D

#6 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 February 2016 - 14:30

View PostPita, on 11 February 2016 - 22:19, said:

Pretpostavljam da je majstor tutnuo lakse rolnice od fabrickih pa otuda lazni efekat boljeg ubrzanja i naravno manja krajnja brzina....
Lep je skuter samo cini mi se da je i kod njega polozaj sedenja sa suvise visokim kolenima?
Jeste isto kao i kod matrixa i smeta mi to malo, vise volim kad su doge ispruzene dole npr kao kod peugeot speedfight 3 njega sam vozao i bas je udoban.

View PostPakundza, on 11 February 2016 - 23:26, said:

Moguce da se cuje plastika sto ide preko ventilatora , to ume da se otpusti , pa onda cangrlja ... pogledaj to , ako jeste pritegni srafove :D
Mislis na ovu plastiku crni onaj krug do auspuha sto bude sto ima rupe na sebi?

#7 Pakundza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • MestoBorca
  • VozimBaotian Hero 125

Posted 12 February 2016 - 14:34

View Postvrabac, on 12 February 2016 - 14:30, said:

Jeste isto kao i kod matrixa i smeta mi to malo, vise volim kad su doge ispruzene dole npr kao kod peugeot speedfight 3 njega sam vozao i bas je udoban.
Mislis na ovu plastiku crni onaj krug do auspuha sto bude sto ima rupe na sebi?
Da bas taj . Mislim da kod tebe imaju 3rupe

#8 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 February 2016 - 16:32

View PostPakundza, on 12 February 2016 - 14:34, said:

Da bas taj . Mislim da kod tebe imaju 3rupe
Provjerio sam probao stegnuti,nije labavo vec je stegnuto mada meni vise zvuci kao da ima neki jaci zvuk iz auspuha ili mzd nesto oko radilice ili klipa nedaj boze :D

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 February 2016 - 16:40

Možda zvecka neka pregrada sad kako ste izvadili katalizator

#10 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 February 2016 - 16:48

Davno sam skino i nista se nije culo samo je zvuk bio malo dublji a sad od stelovanja nesto drnda u leru.Ili npr ako ga vozim i naglo ga ugasim dok nestane sam posve cuje se kako drnda al valjda je sve uredu meni i nesmeta toliko.

#11 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 12 February 2016 - 17:06

Ajde snimi pa da cujemo sta je...mozda ce biti jasnije na snimku, ovako samo nagadjamo.

#12 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 February 2016 - 18:38

Stavljam sutra snimak

#13 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 13 February 2016 - 16:07

Nemogu staviti snimak jer nece da upali :angry5: .Pocinje mi vec ici na zivce nikako da se to fino sve posteluje jutros radio sve fino vozio ga i odjednom samo pocinje gubit gas i nece da upali.

#14 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 13 February 2016 - 21:14

Da bi upalio potrebe su 3 osnove stvari: kompresija, dotok benzina/vazduha i ispravna svjecica odnosno varnica. Pored osnovnih bitan faktor je i pravilan stehiometrijski odnos vazduha i goriva, odnosno pravilno nastelovan karburator.
Ajde sad vidi sta ne stima kod tebe...

Na osnovu onoga sto si pisao iznad, ja bih mogao reci da je nesto do samog agregata...ako je vec nesto "drndalo" ja bih skinuo termogrupu za svaki slucaj. Vrlo lako moze biti neki lezaj u pitanju koji se raspao, itd.

#15 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 14 February 2016 - 18:07

Uspio sam napravit skuter,bio je problem sto nije primao gorivo uzeo ocistio karb propuho dizne i par puta zaverglo i radi :)

#16 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 23 February 2016 - 19:04

Opet problem sa kinezom,dok vozim osjetim kako nesto cagrlja u deklu ali posve se malo cuje i samo ponekad,karb je sad dobro nastelovan prima gas,ali nece vise od 50 a prije je mogao 60 dok nije bio nastelovan.Znaci da je problem negdje u deklu,kad sam mijenjajo rolnice vidio sam tamo da onaj zubcanik od ventilatora remenice je pukao u 3 dijela i podloska je pukla,ali sam ja sastavio nako dok neuzmem drugi,pa nez dali bi to moglo biti problem, i dali se smije dati full gas bez dekla poklopca da vidim dali se remen penje do kraja mzd je to problem.

#17 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 23 February 2016 - 19:17

Prebacio sam tvoje pitanje ovde. Imas svoju temu o skuteru i u njoj pises sve sto je vezano za taj skuter.

Ja sam ti jos ranije napisao da snimis da bi mogli cuti sta se desava ali ti rece da si "uspio napraviti skuter" i sada opet pises o istom problemu.
Dakle, slikaj i snimi to sto je puklo i sto se cuje. U protivnom ti tesko ko moze pomoci, jer nismo bas vidoviti.

#18 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 23 February 2016 - 19:19

Zvecka mi nesto u deklu i prije je isao 60 sad ide 50,dali bi mogao biti problem toga sto je podloska i zubcanik ventilatora kod variomata popucao.
Ja sam to sastavio i nako ostavio dok neuzmem drugi.Kad zakurblam isto nekad preskoci kurbla.

Posted Image
Posted Image

#19 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 February 2016 - 19:23

Ma daaj, kako mozes da vozis ovako???

Ovo je za zamenu, naravno da ce da zvecka ili lupa, pa sta si ocekivao...

#20 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 23 February 2016 - 20:42

Ono sto sam ranije pisao da ima nekakav zvuk to je bilo drugo sad kao da ga i nema,ako budem cuo da ima snimi cu.A ovo je zvuk iz dekla sad al samo malkice se cuje da zvecke i to jedva.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users