Jump to content

Piaggio Hexagon 180 LXT

62 replies to this topic

#1 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • VozimYamaha Aerox YQ100

Posted 02 March 2016 - 00:06

E pa evo posle one duge teme i mog aeroxa, dolazi ova tema i ovaj skuter. Bas danas je odluceno i obavljeno sve, zamenio sam aeroxa 100 2t vazdusno hladjenje (stranca), za hexagona 180, takodje 2t (domace tablice) - vodeno hladjenje.

Hexagon-a sam probao pre neki dan, ide nenormalno dobro. Ler gas mu je slab, tako da se gasi na leru. Potrosnja jos nije precizirana, momak koji ga je vrlo kratko vozio govori do 3.5l. Motor je presao 18 i kusur hiljada. Napred disk, pozadi dobos. Prva boja, akomulator los. S'obzirom da sam ga pre sat vremena doterao kombijem, koliko sam uspeo da vidim ima ulaganja. Felne su mu aljkavo ofarbane (sprej u pitanju, presli i na gume), zatim granicnik za suvozaceve noge takodje ofarbam sprejom (presli na plastiku), prekidac za dugo svetlo ne stoji kad ga upalis, vec moras prstom da drzis, sediste na par mesta pocepano (inace je crna koza u pitanju), gume solidne, brava za ''gepek'' losa, disk jako reljefast (los), stakla na oba stop svetla su polomljena, plastika na levoj bocnoj strani je pukla, i auspuh je negde probio pa se malo glasnije cuje, i to mu je to sto sam za sad primetio. O voznji nemam dodira, probao sam ga pre tri dana samo na 500m.

Dok ne krene sezona imam u vidu registraciju i prevod na sebe, kupovinu kofera, da poradim malo na estetici i malo oko instalacije da doteram to sve u red.

Evo slika, pa ocenite.

Attached Files

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 March 2016 - 07:41

Interesntan skuter, mogla bi se praviti BB trkalica - sve elemente neophodne već nosi...

pričalo se na MS forumu da ima duži primarni ili sekundarni od Runner-a 180, verovatno je u pitanju kompenzacija zbog manjih točkova..

Zaista je zspušten, ne sumnjam u tebe, srećno sa projektom...

#3 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 02 March 2016 - 07:54

Uhhh, ja bi ovo odma rastavio i slozio na zipa, iako nemam pojma kako bi stao sa njegovih 10 cola, mozda bi stalker bio mudriji izbor ili tajfun :D

Kazes da ti je ovaj rekao da 3.5l trosi? Nisi mu valjda povjerovao?

Pa u Bangladešu mu niko ne bi vjerovao, nemoj se cuditi ako bude ispumpavao duplo.

Treba pogledati stanje masine, moglo bi biti ocajno kao ovi sprejevi :/

#4 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 March 2016 - 14:15

Bas mu treba jedno dobro generalno sredjivanje. Nemoj da te mrzi da utvrdis i stanje samog agregata. Imas li nesto u planu za masinu posle ili ces samo ga srediti da bude dobra serijala?
Srecno sa radovima!

#5 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 02 March 2016 - 14:49

Nisam toliko vican da bih mu odma usao u trag. Nego samom voznjom planiram da polako utvrdjujem sta ne valja, sta je solidno, a sta dobro. Samo ga sredjujem da lici, motor da pali bez problema, i svako dugme da mu radi. Ali nikad se ne zna, mozda mi i dodje da krenem sa masinom tuniing...

Nisam mu poverovao za potrosnju naravno, ali otom potom. Pokazace se i to.

Mario ni rec o trkalici, ovo je skut na svoju ruku i nosi neke svoje cari :) O kakvim neophodnim elementima mislis?

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 March 2016 - 15:25

vodeno hladjeni cilondar BB, mali točkovi, produžen prenos, hladnjak-sistem za vodu... itd kad bi sad pravio za neke trke dosta toga bi mogao da iskoristis

#7 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 02 March 2016 - 21:11

No da se vratimo mi na sam skut u ovom stanju :) Sinoc na kontaktu je radila sva signalizacija (bez obzira sto je on meni rekao da je prazan akomulator), i jutros isto, sve dok ga nisam upalio i krenuo da vozim. Kako sam posle pola h voznje stigao kuci, provalio sam da vise nista od toga ne radi, ni sirena ni svetla, bas nista. Od tad ga nisam dirao sve do malo pre, gde je on opet na kontaktu da kazem dopunio sve, da bi posle ponovnog paljenja takodje ispraznio.

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 March 2016 - 21:48

dakle ovaj tvoj prazni akumulator, vidi prvo sa instrumentom jer ima punjenje ili ne

#9 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 03 March 2016 - 17:05

Bio sam kod drugara iz Mostanice sa kojim sam radio u piaggio i peugeot servisu, bas tada je bio ovaj hexagon kod njega, imam par slika potrosnih delova, posto sam hteo da slikam za forum remenice koje kace deklicu (vec vidjeno na 125 i 180ccm) Pozvao sam ga danas i rekao mu da je skut zavrsio na forumu i pitao sam ga sta je bilo na kraju sa njim, cisto da imas na umu sta trebas da radis itd..

Posted Image

remenica je kacila po deklici prenosa

Posted Image

uopste nije bilo lezaja na njemu, bukvalno smo se prekrstili, pa je on stavio da ima lezaj sa druge remenice

rolnice su ti ovakve Posted Image

za zamenu su kao i kais.

Sledece na sta trebas da obratis paznju je kupovina drugog karburatora, on ga je rastavio i oprao sve delove u ultrazvucnoj kadici, ali je primetio dosta nekih budzenih stvari, zato nije hteo nista dalje da budzi nego mu je rekao da nabavi drugi karb, takodje je stavio i neku drugu svecicu ako se secam.. sve u svemu imas ulaganja u njega, sad vidi koliko ti se to sve isplati, on ga dalje nije zagledao posto decko tada nije bio pri lovi pa sta krenes i zapnes postavljaj ovde pa cemo ti pomagati koliko svi mozemo..

Edit: nasao sam sliku sto sam slikao sto na kom radi, videces da viri ova zadnja felna, kao i u desnom uglu auspuh..

Posted Image

Edited by Yooalexandar, 03 March 2016 - 17:08.

#10 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 03 March 2016 - 20:47

Hvala najlepse, znaci mi sto si se javio i previse. Vidi se i na prvi pogled da je bio strasno zapusten.. Steta, vec sam rekao da nisam toliko vican, ali se nadam da ce mi biti skola i na ovom skuteru kad krenem da se suocavam sa problemima.
Isto se tako nadam i pozitivnim rezultatima, naravno pored svih vas.
Krenuo sam od struje i tog problema sto prazni akomulator, a ujedno planiram i da sredim auspuh, posto se cuje malo glasnije. Hvala jos jednom :)

#11 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 03 March 2016 - 21:51

Niko nije rodjen naucen, polako citaj forum, raduckaj, gde zapnes slikaj, snimaj pitaj i sve se moze resiti..

#12 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 03 March 2016 - 22:36

Vazi, kuckamo se uskoro :)

#13 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 06 March 2016 - 15:36

Ljudi moji navozah se juce samo tako, ide kao nevreme :biker_scooter: po krivinama sam odusevljen kako uleze, stabilnost i pri suvozacu od 90kg sjajna, kocnice rade posao super, potrosnja se jos tacno ne zna dok ne usisa sve. Nabavio i od drugara akumulator, kako sam ga prikacio upalio je kao mina.. E sad.. Nakon paljenja sam seo da ga provozam posto sam posumnjao da ne puni akomulator tokom rada, sumnja otklonjena, stvarno ne puni.. Ispraznio ga skroz za samo predjenih 2km.. :(

Edited by goggyso, 08 March 2016 - 14:50.

#14 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 06 March 2016 - 22:11

Jesi li vozio neki maksi skuter sa velikim kotacima, recimo 16 cola?

#15 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 07 March 2016 - 00:49

Nisam imao prilike, sto?

#16 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 08 March 2016 - 11:53

Ustanovljeno da je regler otisao, narucen je drugi. Sledece cega sam se plasio, motor vise ne moze da upali. Na anlaser nece zbog praznog ac, a na kurblu mi je upalio samo jednom i to jutros, radio je 4sekunde i ugasio se, probao sam i sa gasom, kako sam drzao gas, upalio je ali se 'MUCIO', drzim pun gas a on radi kao na leru, malo jace, skakali su i opadali obrtaji pod punim gasom, znaci nikako da probije to nesto i da primi gas. Posle toga mrtav..

Edited by Tica, 08 March 2016 - 11:54.

#17 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 08 March 2016 - 12:28

Za pocetak probaj novu svjecicu

#18 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 March 2016 - 12:49

Meni to zvuci kao da ne radi sauh. Posto je elektricni, odnosno radi preko struje dobijene sa namotaja a preko reglera, treba ispravan regler i da bude povezan da bi i sauh bio u funkciji.

Regler je verovtno crkao zbog voznje bez akumulatora, a treba ispitati i namotaje u kakvom su stanju.

#19 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 08 March 2016 - 13:58

A moze da bude i fals vazduh, proveri i to. Kada ima mnogo fals vazduha on jedva upali i radi samo kada mu das pun gas, a i tada radi na jako malim obrtajima, samo sto se ne ugasi.

#20 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 09 March 2016 - 00:10

To je taj rad kako bih opisao, pod punim gasom je radio ali samo sto se ne ugasi.
Toliko nervoze je bilo da ga nisam gledao ceo dan, i veceras odem po nesto deseto da uzmem u radionicu, kako sam to uradio u prolazu probam da ga upalim, i upali iz prve, malo mu je trebalo da proradi, drzao sam ga na gasu i probio je, krenuo je da prima gas i da dize obrtaje, kako sam izleteo da ga probam tako je i u voznji primao gas najnormalnije :blink: sta tu smrdi meni nije jasno..

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users