Jump to content

Keeway Focus 70ccm

162 replies to this topic

#141 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac
  • VozimKeeway Focus 70ccm

Posted 11 July 2017 - 01:40

View PostMario, on 10 July 2017 - 18:57, said:

Taj TG je inače slabašan sa tim odpreskom i pilule rupama.. Temperatura ti je kao i kod svih kitovanih mašina na izlazu iz grane 600-650C na topu oko 150-200C u sredini najmanje oko 100C... sad dodatni problem je što su ovi uradili da se ceo top steže preko te cevčice, a tu još imaš i uticaj vibracija i temperature.. Ona mudra modifikacija koju smo poslednjih godina počeli (nekolicina nas) da radimo je da uz cevčicu tanko povarimo dva brezona celom dužinom, te da se to stezanje topa prenese najviše na brezone.. Što se tiče vibracija svi ih manje više imamo, pogotovo u krajnjoj brzini gde se primarna osovina vrti najviše, tako tu ide kontrola centralne opruge, zvona, remenica itd..
To mi je rekao i ovaj što ga je vario danas jer sam ispraznio Co2 bocu (ona mala) pa sam bio prinuđen da odem kod njega. I on kaže da su više vibracije uticale na njega nego temperatura. Doduše malo se nasmejao kada je video rezonu totalno ljubičastu. Ispratio sam temu sa brezonima još ranije i već duže vreme planiram da odradim nešto slično ali jbg, sve od danas do sutra. Inače dobra je to modifikacija. Da sam to uradio ranije ne bi se danas ovo desilo.
Nema veze. Za sada neka ga ovako.
Attached File  20170710_230551.jpg   2.03MB   29 downloads
Zavareno sve kao što je i bilo. U ranijim postovima sam prikazao detaljno u slikama kako menjam izolaciju topa. Sve sam to sada isto uradio samo što sam ovog puta preko čelične vune namotao poliester traku, vidi se na slici. Sutra ću ubaciti kamenu vunu u top, malo Victor Reintz termo silikona i valjda će biti sve ok.

#142 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 22 July 2017 - 09:33

Problem oko zujanja u zadnjem delu prenosa kod kvačila postalo je u nekom trenutku zvčanje, pa neko krkljanje kao da vozim vršilicu a ne motor. Odlučio sam da ga ne vozim neko vreme jer više nije bilo bezbedno. Još mi fali da se prospem negde na asfaltu, a i brinuo sam da što ga više budem vozio veći kuršluz mogu da napravim. Bojao sam se da ne oštetim dekle ili da ne pukne neki zupčanik unutra i napravi šopsku salatu od prenosa.
Nabacim motor na stander, ispustim ulje, skinem rezonu, skinem točak i počnem da odvajam dekle prenosa. Zanimljivo, ali radovi su tekli bez ikakvih problema. Odradio sam to na brzaka. Prilikom odvajanja dekli ni sam više ne znam šta mi je prolazilo kroz glavu. Mislio sam da ću unutra zateći mleveno meso. Međutim, iznenađenje. Prenos kao da je juče sastavljen, a ovamo melje kao vršilica. Krenem da vadim zupčanik po zupčanik i na kraju pronađem gremlina. Banalna glupost da pravi toliko buke je neverovatno.
Attached File  20170719_182551.jpg   1.52MB   22 downloads
Attached File  20170719_182400.jpg   2.35MB   18 downloads
Evo u čemu je bio problem. Seger osigurač na primarnoj osovini je ispao iz ležišta, izvio se malo, olabavio i pravio taj odvratni zvuk.
Drugi problem je što se osovina pojela skoro za 1mm na strani gde ide ležaj u dekli i proizvodila dodatne vibracije i taj iritirajući zvuk mlevenja metal o metal. Zanimljivo je to da su svi ostali delovi ostali potpuno neoštećeni. Ni jedan semering ni ležaj nisam imao potrebe da menjam osim onog na primarnoj osovini. Ugradnja je tekla standardnom metodom. Pisali smo već ovde o tome. Osovina i ležaj u zamrzivač par sati, malo masti u ležište i ležaj upada kao u sir. Vraćene dekle, postaviću slike. Sipano ulje Ipone transmisija. Motor se preporodio. Ni kada sam ga kupio nije bio ovako tih u prenosu.

#143 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 22 July 2017 - 11:15

Par fotki prenosa kod Keewayca
Attached File  20170720_203504.jpg   1.69MB   18 downloads
Attached File  20170720_200501.jpg   1.84MB   19 downloads
Attached File  20170720_203443.jpg   1.68MB   19 downloads
Attached File  20170720_200349.jpg   2.29MB   19 downloads
Primarna osovina je dugačka 152mm-13zuba. Deo koji ulazi u ležaj u dekli 8mm.
Kada je sve bilo na stolu počeo je da rovari crv po glavi o produženju prenosa. Bacio sam malo pogled na internet, video slabu ponudu i odustao sam od te ideje. Gde sad kada je najlepše vreme da naručujem, čekam pakete itd. Za sada neka ga ovako, ali za sledeću sezonu biće nekih izmena sigurno. Ostao sam dužan da se zahvalim dečku koji mi je prodao primar od Matrixa koji je u odličnom stanju. Nisam hteo da kupujem nov, zamenski jer sumnjam u kvalitet tih delova no name proizvođača.
Primar od Matrixa
Attached File  20170718_124327.jpg   3.09MB   15 downloads
Attached File  20170718_124400.jpg   3.56MB   14 downloads
Najveći problem u svemu mi je bio gde pronaći dihtung reduktora. E tu je već bilo cimanje danima po netu dok ga konačno nisam pronašao. Ima dosta sličnih pa tu treba dosta paziti. Evo kako izgleda to čudo za Keewajca.
Attached File  20170720_203701.jpg   1.93MB   16 downloads
Ulje koje sam sipao.
Attached File  20170722_120532.jpg   1.93MB   16 downloads
Provereno ujutru, nigde ne pušta, zadovoljan sam. E sada je ostalo samo farbanje i lakiranje plastika i za ovu sezonu dosta od mene, naravno ukoliko se nešto neplanirano ne desi.
Danas sam svratio do pumpe, sipao benzin 100 oktana i bože zdravlja, pašće prva vožnja.

#144 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 July 2017 - 06:44

Taj malossi primar 24% onako solidno pije vodu kod kineza, dodje ti malossi primarna osovina koja je ok kvaliteta i zubčanik koji treba presom na prenosnik postaviti.. Što se produženja tiče za dobar cilindar - srednjih obrtaja on bude taman.. dok recimo ovi stage6 koji su 17 ili 19% već budu malo kratki...
Sa druge strane pištanje, zvuk koji dolazi iz reduktora dok se zubci ne utroše jedni o druge, je kod malossi-ja minimalno, dok stage ume baš da nervira..

#145 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 23 July 2017 - 17:28

View PostMario, on 23 July 2017 - 06:44, said:

Taj malossi primar 24% onako solidno pije vodu kod kineza, dodje ti malossi primarna osovina koja je ok kvaliteta i zubčanik koji treba presom na prenosnik postaviti.. Što se produženja tiče za dobar cilindar - srednjih obrtaja on bude taman.. dok recimo ovi stage6 koji su 17 ili 19% već budu malo kratki...
Sa druge strane pištanje, zvuk koji dolazi iz reduktora dok se zubci ne utroše jedni o druge, je kod malossi-ja minimalno, dok stage ume baš da nervira..
Znači ipak Malossi. A ovaj Top Racing? Vidim najviše ga ima u prodaji.

#146 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 July 2017 - 19:39

imam na gy6 sekundar 18%, tamo je ok

#147 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 14 November 2017 - 00:25

E pa drugari, da se požalim i vama. Pre oko mesec dana krenem da kupim dve sijalice za far, vozim motor nekom uzbrdicom a ispred mene neki lik (čitaj "budala") usporio nekog Seat-a kao baba i tera tako lagano, vidim napraviće se kolona a uzbrdica postaje sve strmija. Iznerviran dam levi migavac, vidim niko ne ide u susret, prebacim se na levu traku kolovoza i gas do kraja. Obiđem par auta bez problema, krenem u obilaženje Seat-a i lik ladno bez migavca ili bilo kakvog nagoveštaja odjednom skrene ulevo jer je provalio da je promašio gde treba da skrene i oduva me sa asfalta i nabije u neki kanal pored puta, neka drenaža duboka 2 metra. Leteo sam 15 metra asfaltom i upao u taj kanal. Srećom imao sam opremu, nisam se mnogo povredio. Nisam znao šta me snašlo. Upropastio mi motor poprilično. I šta sad? Ništa. Eno ga u garaži. Poručujem delove. Kad imam vremena, sređujem ga polako. Kad se setim koliko sam uložio u njega novca, vremena, neprespavanih noći, glava me zaboli, ali dobro, moglo je biti i gore. Meni nije ništa, motor pali-radi i ram nije kriv, to mi je najvažnije, a ostalo je sve upropašćeno.
Zato drugari učite se na tuđim greškama. Nosite opremu, vozite pažljivo i čuvajte sebe i svoje ljubimce. Život je jedan........

#148 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 14 November 2017 - 07:44

Bitno je da si ti dobro a skuter ces popraviti.

#149 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 November 2017 - 07:50

Danas svakakvih vozača ima, moraš predvideti situaciju na žalost i gledati ko je za volanima.. Brz oporavak i motor ćeš srediti u to ne sumnjam..

#150 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 14 November 2017 - 10:10

au keta..bitno da si ti dobro,lim i plastike se srede...

#151 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 November 2017 - 23:11

Kada se dese ovakve situacije najbitnije je da nisi povređen...Šteta na motoru će se popraviti iako do nje nije moralo doći da vozači nisu toliko nepažljivi i bahati...šta je tu je sad...Dobro je da si imao opremu na sebi i hvala što skrećeš pažnju ljudima....

#152 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 20 November 2017 - 19:11

Hvala vam svima na podršci...

#153 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 01 January 2018 - 19:20

Drugari, moram nešto da podelim sa vama. Vozim motore evo već preko 15 godina. Bilo je tu svega i svačega. Od skutera 49ccm do honde cbr 600rr movistar serije. Nikada ni jedan motor nisam ni očešao plastike, a vozim poprilično oštro. Sada sam imao dva udesa u razmaku od mesec dana. Za prvi sam ispričao u prethodnom postu, i bogu hvala sve se završilo bez većih problema. Ispravio sam nosač viljuške jer u radnji nov stiže tek polovinom februara i motor je mogao da se vozi bez problema. Plastike sam zavario i osposobio motor da vozim, dok ovamo u međuvremenu nabavljam delove. Posle nepunih mesec dana od prvog udesa, obučem se lepo, malo vozikao po gradu i onda izađem van grada i razvučem ga koliko je mogao da ide i tako jedno 5-6km. Odjednom iz žbunja sa moje desne strane izleti pas lutalica u punom trku, ali to je bilo toliko blizu motora da ga je bilo nemoguće izbeći. Kada sam ga udario motor je po priči očevidaca odleteo u vis oko 2 metra i nastavio da kliza 24 metra po merenju traga i završio u jarku pored puta sa desne strane, dok sam ja završio 10 metara u jarku sa leve strane puta. Ležao sam par sekundi da se priberem, a i bolovi su bili nenormalni. Završio sam sa kontuzijom levog lakta, levog kuka, palac na nozi plav, poderotine po telu, polomljena ključna kost i naprsnuće rebra. To sam tek kasnije saznao. Seo sam u auto, nekako se odvezao u bolnicu i zvao policiju da sastavi zapisnik o saobraćajnoj nezgodi. Sada sam u gipsu na jako nezgodnom mestu ali oporavak teče dobro. Počeo sam da se oblačim bez pomoći i hodam bez problema. Doktor kaže da će za dve nedelje biti sve ok. Sutra baš idem na previjanje. Da nisam nosio kacigu sigurno ne bih preživeo sudeći po oštećenju iste. Tu se sada nastavlja priča iz prethodnog posta gde pozivam sve naše drugove, motoriste da bez opreme ne izlaze na put jer posledice mogu biti fatalne.

#154 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 January 2018 - 19:36

Ahh bokte, meni se dva puta desilo da mi je pas istrčao, doduše ispred auta, u oba slučaja je šteta bila par stotina eura... nemoguće je izbeći kada ti iskoči na 2m...

Brz oporavak ti želim

#155 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 01 January 2018 - 19:38

Zelim ti brz oporavak, padovi se desavaju kad se najmanje nadas, koliko god da neko pazi uvek imaju ovakve stvari.. javljaj kako napreduje oporavak!

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#156 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 01 January 2018 - 20:31

Brz i uspesan oporavak.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#157 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 03 January 2018 - 20:10

Hvala ponovo svima na podršci. Naravno, ovih dana, samo da se još malo oporavim, idem kod advokata i pokrećem tužbu protiv grada za nadoknadu štete. Ovo što se dešava u našoj banana državi je van pameti. Već sam se malo nešto raspitao. Prijatelja ujeo pas i naplatio je iz gradske kase na ime odštete 100k din. Više im se isplati da plaćaju odštete nego da osnuju šintersku službu kao ispostava komunalne službe. Prošle godine je grad Požarevac imao prijavljenih 145 ujeda pasa lutalica što je ukupno koštalo gradski budžet 9.5 miliona dinara. Najkritičnija situacija je u gradovima Novi Sad, Beograd i Požarevac. S obzirom da imam teške telesne povrede, motor uništen, pretrpene traume itd ovo neću da pustim tek tako niz vodu. Ljudi, ne radi se ovde o parama toliko koliko mi kroz glavu neprestano prolazi misao koliko puta sam samo ćerkicu od 7god vozio tim putem. Zato ljudi, prijatelji, drugari, nemojte decu na motore. Neka plaču, neka se ljute, sve je to bolje nego da se desi nešto slično meni. Ovo može da zna samo neko kome se to desilo. Kao što Mario reče, kada ti na 2m istrči pas u brzini "nemoguće" ga je izbeći. Ja se izvinjavam adminima, možda sam malo skrenuo sa teme. Ovde treba da diskutujemo o svojim makinama, ali ipak složićete se da je ipak bezbednost na prvom mestu, i da će ovaj tekst dosta značiti pogotovo mladim i neiskusnim vozačima.

#158 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 January 2018 - 19:34

Drž se i brzo oporavi....želim ti što bezbolnije zarastanje povreda...

A da treba da tužiš grad - treba!! Bitno je da su oformili Komunalnu policiju koja ničemu ne služi i ništa nije u njihovoj nadležnosti...O Veterinarskoj inspekciji takođe...Sve u svemu ništa ne funkcioniše u ovoj državi pa prema tome ne treba da imaš ni trunku razumevanja već udri po tužbi i traži 1 milion dinara, pa nek se češu po glavi...
Žalosno je što sve što ide iz kase plaćamo ustvari mi građani, ali bolje da se vrati nama nego da se političari rastale...

#159 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 04 January 2018 - 23:36

Keta,brz oporavak i što pre da sednes na skuterce.
Možete pogrešno da me shvatite,ali lutalicama je mesto u sapunu i ostalim proizvodima.nekada se tako resavao problem lutalica u gradovima,dok se nisu pojavila udruženja za zaštitu životinja.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#160 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 05 January 2018 - 17:55

Prije neki dan lutalica me u centru Sarajeva zgrabila za nogu I pao sam sa skuta ali u maloj brzini.Neugodno, poderane markirane trenerke vise sam se prepao za skut nego za proguljenu kozu na potkoljenici.
Kod mene zanemarljivo a tebi zelim oporavak I sto manje da ih srecemo u zivotu

BSalejunior

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users