Posted 07 May 2016 - 09:52
Pozdrav. Tema je sve vise aktuelna, rekao bih da je sve vise maxi skutera, pogotovo na ulicama Beograda.
I ako nas forum nosi naziv "svet skutera", mi smo vise onako tehnicki orjentisani, svako od clanova ima nekog svog ljubimca a neki i vise njih. Poenta foruma je deljenje znanja, kroz prezentovanje svojih skutera ili motocikala u temama projekti. Primetio si u projektima, 90% nas je zaljubljenika u 2t masine, ima dosta clanova koji voze i 4t, medjutim malo je clanova koji voze maxi skutere velikih kubikaza, pa otuda i slab odziv na tvoje pitanje.
Dakle, sve pise u temama, forum i zato sluzi, da se cita, kao jedna velika riznica necijih radova, resenih problema ili tuninga-povecavanja performansi.
Kazem, tehnicki smo forum, pa su clanovi orjentisani ka preciznim informacijama, niko ti nece deliti iskustva za nesto sto nije vozio ili odrzavao. Mogli bi da nagadjamo i savetujemo kroz poredjenje sa na primer piaggio/gilera grupacijom (jer su na nasem trzistu najbrojniji) ali te vrste brzih i sturih odgovora spadaju u domen nekih drugih drustvenih mreza.
Hondu silverwing sam video jednom uzivo, u salonu. Nemam iskustava.
Burgman 125 i 400 sam provozao par puta i ne mogu da iznosim neke vece zakljucke iz tako kratkog druzenja, ni jedan mi nije bio na servisu..
Mislim da ti je Pita odgovorio dobrim delom za koncepciju i namenu ta 2 teskasa (google kaze da su teski oko 270kg), jednostavno nisu pravljeni za manevrisanje kroz grad.
Predpostavljam da razmisljas o kupovini polovnjaka, jer je cena novih tako fina da se mogu kupiti 2 nova brendirana skutera od 50ccm i pride jedan polovan motocikl za kruz.
Polovnjaci su uvek macka u dzaku, bez obzira na model i tip prevoznog sredstva. Veci i skuplji skuteri su i veca kocka bas zbog nedostupnih i skupih rezervnih delova.
Pri kupovini, vaze pravila kao i za bilo koji skuter, postoji tema na forumu na sta sve treba da se obrati paznja, prelistaj.
Iskreno, nisam upoznat da li imamo ovlascene servise (googlaj), mozda bi bilo dobro da se raspitas kod njih za cene delova i mane u exploataciji.
Nadam se da razumes da se ne radi o "lenjosti" clanova...