Jump to content

Peugeot Elyseo 50cc 2T - tuning

606 replies to this topic

#181 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 24 July 2016 - 13:29

KAj se duriš. Predložio sam ti najbrže i najefikasnije i najbezbolnije riješenje , a ti popljuješ... Sretno sa gubljenjem živaca

#182 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 24 July 2016 - 13:51

Defitivno necu gubit zivce, jer kad stigne ovaj magnet, to je to.

#183 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 26 July 2016 - 09:12

Treba se maksimalno klonuti tih maloserijskih dijelova, odnosno da dijelove uvijek nadjes usput dok ides po kru.

Vjerujem da ces ga sada rijesiti jer si napravio dijagnostiku i sada znas sto trebas.

Jer evo meni, jedan polini pravi problem, stigli su mi danas dijelovi nakon 14 dana cekanja, ali polini klip sa karikama cu dobiti kad prodje ova sezona, ali nije ni to problem jer znam da cu ga satrati prije pocetka sljedeceg ljeta hehe
A znam momka koji nije mogao sloziti 209 jer polini nigdje nije imao karike u ponudi, uzeo je 218 zbog karika!!!
Zato je malossi majka.

#184 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 26 July 2016 - 10:11

Tako je dajteh, po ovome su sarafila 3 servisera,e sad vi vidite kakvi su to servisi i majstori kad ovako kemijaju po skuteru. Svaki od tih "majstora" moze nama sa foruma cistit cipele. Btw. magnet je krenuo iz Francuske :)

Edited by mrgood, 26 July 2016 - 10:13.

#185 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 02 August 2016 - 16:14

Magnet stigao i namontiran,medjutim novi regler je crko tj.spaljen je zbog onih krivo spojenih pinova. Medjutim,nakon zamjene pinova u jacku ispostavilo se da stari regler radi,i skuter konacno puni akumulator sa 13.1 V na leru. Slijedi prodaja mog libertya i kupovina kita od 70 ccm i auspuha,radovi ce naravno biti popraceni ovdje.

#186 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 August 2016 - 16:22

Koliki je napon punjenja na recimo 6000 obrtaja?

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

#187 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 August 2016 - 16:25

Nikada ne prodaj svoj radi apgrejda curinog!
Radije nadji nacin da se skupi novca za ulaganje na drugi nacin. Nikada ne znas sta donosi sutra!

Sent from my GT-I9192

#188 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 02 August 2016 - 16:32

Ne znam koliko je na 6k obrtaja jer ako mu dam toliki gas na mjestu,ode on sa nogara,jer ovaj pezo vibrira drukcije nego piaggio,bilo je rijeci o tome vec na forumu. Ne prodajem ja svog radi upgrejda pezoa,imam dovoljno novaca,nego nemam mjesta za 2 skutera,a i glupo je placat registraciju za nesto sto ce stajat i nece se vozit. I tako do iduce sezone planiram polozit za A kategoriju i uzet neki 250 ccm skuter. Btw. za libertya vec imam kupca, cijena je 540 eura,prakticki je vec prodan.

#189 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 August 2016 - 18:01

Ok. Bitno je da napon punjnja ne prelazi 15V tokom voznje.

#190 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 02 August 2016 - 19:23

Ajde nek je dosao i kraj mukama po paljenju Elisea.
Mucno je imati 2 skutera ako 1 aktivno vozis, jer drugi ce sigurno propadati.
Jedino dobro dodje kao backup u slucaju da primarni stane, onda se skoro ne sekiras sto je drugi stao :)

Jedino sta nije lose kad imas 1 skuter, onda nabavis jos jednu masinu pa imas zanimaciju za strane, i kad stane ova masina samo prebacis iz steka i opet imas zanimaciju :D
Tako sam ja uvijek radio, jer ko ce docekati 4 razlicite trgovine da isporuce, posebnu bolcnu klipa, poseban iglicasti, posebno karike, posebne dihtunge, i nek svaki ode od njih na godisnji, prodje ljeto za cas u cekanju hehe
Zato backup masina uvijek dobro dodje i bude no sikiriki :D

#191 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 02 August 2016 - 23:03

Pa ja cu uzet 70 ccm kit i rezo auspuh, a original masinu i auspuh ostavljam, tako da u slucaju da nesto zasteka, gore ide 50 ccm i vozi dalje, doduse malo sporije ali ce se ipak kotrljat :D .

#192 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 August 2016 - 09:32

Maloprije sam zamijenio zarulju u prednjem svjetlu. Vec vidim da cu zalit za libertyem,na peugeotu za bilo sta popravit treba rastavit skoro cijeli motor. Recimo za izmjenu ove zarulje treba odsarafit ni manje ni vise nego 12 (!) sarafa. Nevjerojatno ! Ovo je dizajnirao neko ko nema pojma sta znaci rijec prakticno.

#193 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 August 2016 - 10:03

Kod ostalih peugeota je znatno bolja situacija

#194 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 August 2016 - 11:39

Da li netko mozda zna zasto ne radi anlaser ? Sve sam na njemu ocistio i podmazao,cetkice su vise-manje ok,a kad stisnem dugme za paljenje na tabli zasvijetli lampica od ulja i ne cuje se nikakav zvuk,cak ni klik. Gdje da gledam i sta da popravljam ?

#195 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 August 2016 - 11:59

Sta si ti bese po struci? :)

Sent from my GT-I9192

#196 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 August 2016 - 12:02

Ako se ne cuje niti klik iz releja za pokretanje anlasera, onda prvo imas problem sa aktiviranjem releja.

Da bi relej radio, mora ti raditi stop svjetlo, i gumb od anlasera mora biti ispravan.

Dalje ako provjeravas struju na samom releju anlasera,imati ces 2 debele i 2 tanke zice.

1 debela mora imati stalni napon direktno s plusa akumulatora, jer je spojena direktno na plus

2 debela je zapravo plus od anlasera, i nju ako spojis direktno na plus od akumulatora, anlaser se mora upaliti. Ako se ne upali, nesto ne valja i sa anlaserom, a obicno ti je to masa, ili cetkice.

One 2 tanke zice sto ulaze u relej anlasera predstavljaju plus i masu koja pali taj relej.

@ Aca :D :D :D

#197 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 August 2016 - 12:12

Stop svjetlo radi normalno, i gumb je ispravan, jer kao sto rekoh kad stisnem dugme za paljenje na tabli se upali lampica od ulja (!) , mozda je to neki nacin da se signalizira neispravnost anlasera. Znaci samo spojim dvije debele i vidim oce li kresnut ? @Aca ja sam elektricar, hahaha, zalosno ali istinito, doduse popravit cu ja njega, nes ti, pa nije svemirski brod, ima da vec danas krese na anlaser, ako je problem bas u samom anlaseru.

Edited by mrgood, 03 August 2016 - 12:14.

#198 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 August 2016 - 12:18

Lampica od ulja se pali na taj nacin kada se stisne stop i prekidac, ta funkcija je u sluzbi kontrole da prepoznas kada je crkla zaruljica.

Spoji dvije debeke, mora anlasovati.

Ali posto ne cujes niti kliktanje kada ga pomusavas upaliti, onda ti relej ne radi.

#199 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 August 2016 - 12:20

Uzeo sam ja vec danas novi relej, i opet isto, nista ne klikce i samo svijetli lampica od ulja.

#200 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 August 2016 - 12:24

Onda nemas osiguranu masu, ili +12V na 2 tanke zice koje ulaze u relej

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users