Jump to content

Carinjenje motora

9 replies to this topic

#1 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 June 2016 - 07:59

Nasao sam na netu Apriliju sr 50, stranac je, pa ne zanima koliko je bi izašla carina, da li neko zna kako se to racuna, da znam koliko bi otp to izaslo.
I kako se može proveriti motor, da li je sve okej sa njim, da nije ukraden ili slicno?

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 June 2016 - 08:23

najbolje bi bilo da odes do neke spedicije koja se bavi uvozom i carinjenjem,,.. oni znaju sve sta treba, koji prevod, koja taksa, koji obrazac... i koja cena

#3 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 June 2016 - 09:15

hvala

#4 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 June 2016 - 14:46

Sto se tice legalnosti motora, AMSS radi pregled (koji je inace obavezan prilikom uvoza i koji se naplacuje) a ako se dogovoris sa prodavcem mozes oterati na pregled i pre kupovine.

#5 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 June 2016 - 14:56

Mene sad zanima u vezi carinjenja, uvezao bi iz Svajcarske neki jaci motor sa blokadama na 35kw da mogu da ga vozim na a2.

Ako ja skinem kod nas blokade ocu imati u buduce problema oko registracije?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#6 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 June 2016 - 15:11

Znas i sam kako to ide, jos uvek nismo na Evropskom nivou, nemamo zvanicni institut koji proverava fabricku postavku, kako za 50ccm tako i za ove vece... treba ti papir proizvodjaca ili od uvoznika, na kome pisu odredjene stavke koje se poklapaju za odredjenu kategoriju, a stvarno stanje stvari na motoru niti ko gleda niti ko zna da proveri, niti ima cime.
Doci ce jednom i taj dan kada ce se kontrolisati na licu mesta, a dotle, lov u mutnom, pa ko koga predje...

#7 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 June 2016 - 08:05

ovaj motor je u pitanju http://www.polovniau...07/aprilia-sr50
pre nedelju dana je bio postavljen oglas da je 2006 godiste i da ima 10000km, i bio je 600 e, a sada 2010 god 12000km, i kosta 700e, nazvao lika pitam kao je to moguce 4 godine razlika, kaze ne zna, reko za nedelju dana si nalupao 2000km? i pitam koliko pise na satu, kaze treba da se upise neki kod da bi sat radio? kakv kod, ne razumem se u aprilije, jel istina ili je lupio?
a priton je pao sa njim i izderao fest desnu stranu :D na prvom oglasu nije bio izderan :D

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 June 2016 - 15:13

A ja tebe ne razumem, zasto si se uhvatio bas za taj motor, vidis sa kim imas posla...

Sent from my GT-I9192

#9 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 June 2016 - 19:20

nisam se uhvatio, zvao sam samo da pitam

#10 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 June 2016 - 20:12

Ma jasno, nego kako je krenulo, za nedelju dana bice da je 2014 i da je presao samo 600km, baka u nemackoj ga vozila do pijace, a kilometraza eto ne moze da se potvrdi. A kostace samo 1000 :)

Sent from my GT-I9192

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users