Jump to content

Piaggio Vespa ET4- Gulf Editon

205 replies to this topic

#41 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 07 August 2016 - 17:33

Stigla je prva tura delova :) Attached File  uploadfromtaptalk1470587276415.jpg   2.94MB   51 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1470587308765.jpg   2.07MB   53 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1470587351743.jpg   2.01MB   55 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1470587373592.jpg   2.61MB   52 downloads filter za gorivo, filter ulja, creva za gorivo, slajderi, rolnice, prirubnica od karba,akumulator exide,Denso svecica, Ipone katana ulje 10w50, dihtung glave za 200ccm, karoserija bas slabo napreduje..

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

#42 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 August 2016 - 17:44

Karoserija? :D

Posted Image

Posted Image

Hvala skuter mrezi na delovima!!!

#43 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 07 August 2016 - 18:19

Kokice jedem, gutam i citam tek sad celu temu :D

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 07 August 2016 - 21:54

Ova narandžasta je baš unikatna, al ja bi se ukopao živ kada bih morao da je vozim :)

#45 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 08 August 2016 - 13:13

Metalik crna sa hromiranim detaljima ide uz vespu, podseca na onaj old skul fazon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#46 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 08 August 2016 - 14:17

odvratni su ti krom grilovi,da nema njih ova crna bi bila odlicna..
a ova narancasta je uzas kakva nakarada,ahahaha

btw,zali boze tih rms rolica kad nevaljaju kurca i tope se po variomatu

#47 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 August 2016 - 17:40

Steeef slazem se, samo da ne bude zabune evo u kratkim crtama kako stoje stvari po pitanju rolnica i rms brenda.

Rms je kvalitet -1, medjutim, odgovara mi recimo da koristim njihove slajdere, izdrze 1 sezonu, cca 5k km, a pri tom ne pogule zidove variomata, sto je bolje nego da menjam vario koji je visestruko skuplji a slajderi su 3kom 1,5euro.

Rolnice su bas djubre, ali ovde smo razmisljali o tuningu i ne znamo sta ce nam trebati.. prvenstveno, u variomatu sam zatekao 19,5x16,5 nazivna mera 20x17, a quasari nose 21x17. Poznato je da na leaderu vario nema izlaznost do kraja ukoliko se postavi sajbnica 0,7-0,8mm kada se montira novi remen, pa cu probati da sa vecim precnikom rolnice nateram variomat da remen ide vislje.
Takodje, liberty 200 seriski nosi 12grama a mi nemamo pojma gde cemo biti sa jacinom i obrtajima pa smo uzeli ovu najjeftiniju varijanu rms za probu, i naravno lakse mi je teze rolnice olaksavati pomalo biaxom nego ih otezavati :)

Svakako, kada se pronadjemo uzecemo origigi jer su stvarno najizdrzljivije pa cemo ih lako prilagoditi potrebnoj gramazi.

Steeef treba mi tacan podatak o razlikama u varimatima i remnicama, video sam da su za leader i quasar isti slajderi a razlicite rolnice, kvacila i zvvona su ista a remenice drugacije izgledaju... ima li sta kompatibilno a da donosi konkretan boljitak sa quasara ili mozda leadera lc?

#48 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 08 August 2016 - 17:53

pia rolice ste trebali odmah uzet,te od 12 gr..imaju puno mesa osto je alu uteg tak da se u par minuta vrlo lako olalsaju sa borerom :D
leader 200 lc ima rolice 10.7gr 20.5*17,sirina remena je 21.5mm a sajbica izmedju ventilvara i bolcne je 1mm debljine

125 i 150 imaju iste dimenzije rolica ko i 125 lc,vjerujem da je i remen isti (22mm sirine kad je nov i orginalan),tezina je 7.3gr i sajbica izmedju bolcne i ventilvara je 1.4mm (tak je na novijim lc masinama,na starijima je bila duza bolcna variomata na 125 nego na 200)

variomati su identicni na svim leaderima,razlike su u sajbicama i tezinama i dimenzijama rolica..
noviji leaderi imaju ko i quasari alu polutke koju imaju nest ostriji kut od starijih limenih.

svaki 125 i 200 leader koi sam radil izbacival je remen do kraja variomata

#49 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 August 2016 - 18:02

Znaci leader i quasar nose iste variomate?
Ima li razlike u remenicama, sem fizickog izgleda?

#50 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 16 August 2016 - 21:11

Dosao drugi krug delova, ovaj put sa racing planet-a.. Attached File  uploadfromtaptalk1471378189251.jpg   2.55MB   41 downloads prednji desni migavac, dihtung izmedju bloka I cilindra, gumice ventila, kao I mitsuboshi kais, tako da smo PRI kraju sa potrebnim delovima..

#51 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 19 August 2016 - 21:50

Na red je doslo i da se ispravi karoserija od oziljaka iz proslosti, skidanje starih slojeva gita, kao i ispravljanje limarije..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

najvise posla je bilo oko desnog bubrega kao i prednjeg dela oko migavca.. nakon toga stavljena osnovna boja, ovaj put siva :P

#52 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 17 September 2016 - 20:26

priprema ostatka karoserije pred spric git:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

spric git:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edited by Yooalexandar, 17 September 2016 - 20:28.

#53 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 17 September 2016 - 20:29

odlicno,tako valja..samo napred sa radovima

#54 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 17 September 2016 - 20:45

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

E sad ono najteze, biranje boje, posle mnogo trazenja sam naleteo na par slika i odmah sam se zaljubio na prvi pogled, prvenstveno sam hteo tamnu sivu metalic, mislim da je bilo pomena perla bele i jos ko zna koliko boja..

Posted Image

Posted Image

tako da je uzeta i boja, za boju sam poneo unutrasnjost od mog Rekorda cisto da budu u istom tonu..

Posted Image

#55 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 September 2016 - 22:24

uuuuu lepa plava boja....svakako je retro i da je bio i da nije bio cilj ali uz Vespu ide svakako!!
Koliko vidim priprema je pedantno odrađena tako da se lepi rezultati farbanja mogu očekivati...Ovo je neverovatan osećaj kad završiš pripremu i znaš da je sledeća farba na redu...neopisivo dobar osećaj uz pozitivan strah kako će ispasti!! :)

Samo napred...gde farbate?

#56 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 18 September 2016 - 08:54

Pa jeste, ali nisam ni na pola puta posto trebam da osmislim pruge kako da napravim posto et ima mnogo zaobljeniju liniju nego ove stare vespice.. Na poslu smo pretvorili prednji deo u komoru :P

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 18 September 2016 - 09:15

Meni se jako svidela ideja improvizovane komore, pratim Aco, odlična je

#58 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 18 September 2016 - 12:21

boja bude odlicna,ali znam i da te ceka jebada sa spricanjem ovih gulf stripes-a :D

#59 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 18 September 2016 - 16:21

Steeef ako imas ideju neku za pruge reci slobodno, za sada planiram prednji blatobran po sredini, na prednjem delu da ide sa desne strane preko vespa znaka, a pozadi preko stopa, sad jedino ne znam sta raditi za bokove i da li lupiti neku preko poklopca za svecice..

Posted Image jedino sam ovu video sa prugama ali mi se ne svidja bok kako je uradjen..

#60 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 September 2016 - 19:36

Da ovde bok nije lepo urađen dok mi se ova prednja pruga dopada...i boja je po mom ukusu, ta perla bela je jako lepa!!

Aco, na prednjem blatobranu je isto ok ali ako neće biti u ravni sa prugom preko prednje maske nisam siguran da će biti baš dobro..?! Opizdi onda preko celog skuta po sredini, blatobran-prednja maska-nazad do štopa...

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users