Steeef slazem se, samo da ne bude zabune evo u kratkim crtama kako stoje stvari po pitanju rolnica i rms brenda.
Rms je kvalitet -1, medjutim, odgovara mi recimo da koristim njihove slajdere, izdrze 1 sezonu, cca 5k km, a pri tom ne pogule zidove variomata, sto je bolje nego da menjam vario koji je visestruko skuplji a slajderi su 3kom 1,5euro.
Rolnice su bas djubre, ali ovde smo razmisljali o tuningu i ne znamo sta ce nam trebati.. prvenstveno, u variomatu sam zatekao 19,5x16,5 nazivna mera 20x17, a quasari nose 21x17. Poznato je da na leaderu vario nema izlaznost do kraja ukoliko se postavi sajbnica 0,7-0,8mm kada se montira novi remen, pa cu probati da sa vecim precnikom rolnice nateram variomat da remen ide vislje.
Takodje, liberty 200 seriski nosi 12grama a mi nemamo pojma gde cemo biti sa jacinom i obrtajima pa smo uzeli ovu najjeftiniju varijanu rms za probu, i naravno lakse mi je teze rolnice olaksavati pomalo biaxom nego ih otezavati
Svakako, kada se pronadjemo uzecemo origigi jer su stvarno najizdrzljivije pa cemo ih lako prilagoditi potrebnoj gramazi.
Steeef treba mi tacan podatak o razlikama u varimatima i remnicama, video sam da su za leader i quasar isti slajderi a razlicite rolnice, kvacila i zvvona su ista a remenice drugacije izgledaju... ima li sta kompatibilno a da donosi konkretan boljitak sa quasara ili mozda leadera lc?