Posted 04 August 2017 - 12:41
Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Posted 04 August 2017 - 21:57
Posebno mi se sviđa kako ste uklopili far sa žutom folijom i crnom rozetnom....izgleda posebno!
Posted 04 August 2017 - 23:08

Posted 05 August 2017 - 10:32
frend je nosil hrapave plastike lakireru da mu na spricu pofarba,to je ispalo ko tvornicki..
da,treba gledati kvalitetniji sprej pa bude drzalo
Posted 09 August 2017 - 21:36

registrovan napokon! iako nije dosta stvari gotovo sklopljen je sa starim sedistem, starim felnama, bez lajsni da se vozi da se resavaju i steluju stvari usput inace do decembra je ne bi zavrsio..
osvezio sam gume -patosnice:

takodje retrovizori osmirglani:

Vespica trenutno izgleda ovako:

i brojimo prve kilometre voznje:

Vozikao sam se za vikend, gledam osluskujem, kocnice veoma dobre, povecali smo diznu u karbu, sa 98 stavljena je 108, cekam da strugar uradi nosac za lambda sondu pa da krenemo u stelovanje valjano, moracu da potrazim vecu pilotku deifinitivno, nisam je forsirao vozikam je, sto se tice prenosa deluje mi i da su rolnice lagane, tako da dok ne stavim obrtomer sve ide bez forsiranja.. Porucene i lajsne nove, posto kod nas Aca i ja ih nigde nismo nasli kako polovne tako kod ovlascenih uvoznika..
Drugi dan voznje kad je bilo hladnije, nisam imao pun gas, falilo je goriva, na malom gasu sam se dovezao kuci, kad sam skinuo kadicu uvideo sam da je spao uvod za svez vazduh do airbox-a tako da sam skinuo vezicu i stavio selnu i resio problem..

Takodje stigla je jos jedna igracka koja ceka ugradnju, hvala puno Steef-u na cimanju da prenos dodje do nas:
Polini 17/44 15% produzenje:

Toliko za sada, jos jedna slika za kraj:

Posted 10 August 2017 - 16:13

Trebali ste vratiti kilometražu sat na 000000 , ipak je ovo potpuna reinkarnacija!!!
Koliko vidim samo još felne nove fale jel tako? A gume?
Posted 10 August 2017 - 16:18
Posted 10 August 2017 - 17:23

U stvari, imamo spremnu mat crno plastificiranu deklu, felne su ispeskirane, treba da se plastificiraju, gume nove su stigle, fale lajsne (kad bi postojale da se kupe mat) i znak bočni da se doradi i postavi. Sediste novo je dato na tapaciranje.
Sa mehaničke strane treba duži remen (leader 180-200ccm) ubacivanje polini primara i da se postavi lambda sonda, onda ide testiranje i setovanje karba i gramaže rolnica...
U par navrata sam zavrtao pun iz mesta, rasterecuje prednjicu i dobro grabi. Trenutno blago prevrtava i nismo nešto silili da vidimo koliko ide... najveća prednost je sto je lagana, čupa odprilike kao i leader 200lc, ja sam impresioniran!
Posted 13 August 2017 - 23:10
Ima kupiti raznih folija pa uzmite i to u obzir,nedavno sam vidio plastiku obucenu u bruseni aluminij i nisam mogao vjerovati da je to plastika

Posted 13 August 2017 - 23:15
Posted 13 August 2017 - 23:17
Posted 27 August 2017 - 15:53

takodje je dosao red da stavim i obe nove gume zajedno sa novim ventilima:

i nakon stavljanje drugih kapica i farbanja slova sa belim markerom, to izgleda ovako:

stara felna:

i od lx-a

medjutim posto je prednja opruga amortizera slabija, prilikom kocenja prednjom kocnicom desava se da kaci guma unutar zadnjeg dela blatobrana, dok ne sredim neki drugi amort, privremeno sam spricnuo prednju 10ku da lici na nesto dok to ne sredim, a onda ce stari set sve jedno ici na peskiranje:

Posted 27 August 2017 - 16:02

stradao je i desni retrovizor, tako da za sada protiv uroka djiram ga tako pa na prolece se mozda budem igrao sa popravljanjem stete..
takodje je stavljen i fabricki spuh, posto kad se upadne u neku vecu rupu prethodni od zipa 125 je tacno udarao u bocnu lajsnu, toga sada vise nema posto je ovaj auspuh uvucen u odnosu na onaj od zipa..

takodje rolnice sa 11 grama su promenjene na 13gr pa sledi testiranje kada uzmem stage 6 obrtomer sa Acinog zipa
Kais u zadnjim polutkama stoji ovako:

i izlaznost kaisa na ventilvaru:

takodje kod crne dekle sa kurblom se javilo kacenje priliko rada u leru, skinuo sam malo sa gornjeg dela lima:

ali na zalost i dalje kaci, mnogo manje doduse, tad me je uhvatio i mrak i tad je pala na stranu, nisam imao ni volje ni zivaca vise, tako da je vracena siva, pa cu se time pozabaviti kada budem ubacivao produzenje prenosa...
Posted 27 August 2017 - 16:14
Posted 27 August 2017 - 16:35
Posted 27 August 2017 - 17:19
Pih šteta za oštećenja, mogu da zamislim to razočarenje kad je pala, pa to boli više od svega...
Nema veze, svakako bi je negde overio pre il kasnije, ovako ćeš biti opušteniji
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 10 September 2017 - 21:28

takodje uz to konacno sam otpresovao medjuzupcanik i upresovao Polinijev:

Skinuo sam auspuh, staru zadnju felnu, ispustio ulje i skinuo deklicu prenosa:

Oko skidanja nema problema, skidaju se srafovi sa nastavkom 10 u krug, ulje se ispusta na jedini imbus sraf broj 6 koji je u desnom donjem uglu, jedino treba obratiti paznju na jedan skriveni sraf, koji se vidi tek kada se skinu paknovi tacnije sraf stoji iza njih, nalazi se na levoj strani.
postavljen polini primar i medjuzupcanik:

takodje sam zamenio ublazivace- slajdere koje sam nabavio jos ranije:

Posted 10 September 2017 - 21:39
Stavljena "nova" felna

postavljen novi kais:

Obelezena matica kod variomata:

nakon voznje polozaj kaisa u remenicama ( prva slika je fabricki kais, druga je sa duzim kaisem)

i konacno stavljena mat crna dekla:

Sad prestoji igranje sa prenosom probane rolnice od 11, 12,5 grama kao i 14, nismo imali vise vremena, tako da to ostavljam za sledecu nedelju..
Posted 30 September 2017 - 19:33

Posted 10 October 2017 - 20:42
Zbog stalnog posla i obaveza nisam stigao da postavim lambda sondu na motor,da bi prestelovali karburator kako valja uspesno je uradjena metoda "na uvce" kao ni da ustelujem prenos do kraja (gramaza rolnica) -tako da pred put Vespa je dobila pranje, naduvavanje guma, natankovano je gorivo, provera zategnutosti svih srafova i pakovanje alata, fluo prsluka, prve pomoci itd itd.
Vespa vece pred put:

Skupljanje ekipe iz Bg-a ( doduse usled jutarnje temperature od 7 stepeni jedino sam ja vozio na 2 tocka do NS-a, gospoda je dosla sa pick-upovima i kolima

Slike cekajuci njih:

Skupljanje kod Spens-a

Staza:

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users