Jump to content

Piaggio Free pritisak mi skace

5 replies to this topic

#1 vanyxster

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • MestoSmederevo
  • VozimAprilia RS 250

Posted 01 July 2016 - 17:59

Cao drugari skoro sam uzeo frikana, i nakon pocetne euforije pao sam u depresiju,ali da ne duzim i da predjem na stvar

Skuter : Piaggio Free
Cilindar : stock razbusen 42 meteor klip ( buduci set grupe verovatno malossi sport 70cc)
Radilica : stock zamenjeni lezajevi
Auspuh : bullet boga pitaj cega je to kopija leo zx ili next-r nisam siguran
Karburator : Weber 12 OM (malisa ima problem sa ler diznom, izgleda da je premala, prilikom stelovanja izlazi skoro do kraja dok obrtaji i dalje rastu. Dakle ler nije optimalno nastelovan. Polozaj igle srednji zub najbolji odziv gasa.Glavna je 98, razlog je taj da nisam uspeo da nadjem odgovarajuce m6 dizne manjeg promera, pa sam stavio gljivu da kompenzujem. Mislio sam da ce 92 da mi bude velika, ali pogresio sam i 98 izgleda dosta posno. Sad je drekavac iz tunela ;D . Cim u motoboxu stignu manje dizne vracam fabricki filter . Svecica je sivkasto braon rekao bih da bi mi 102 do 104 glavna zavrsila posao sa gljivom, ali sumnjam da cu da je zadrzim zbog buke koje pravi. U planu je 21mm phbg ako odlucim da predjem na 70.
Attached File  20160629_162029.jpg   1.32MB   25 downloads

Kvacilo: stock, zvono malosi sport ; centralna opruga malossi bela 30% ( razmisljam o stelujucem kvacilu )
Varijator: stock , nakon zamene auspuha krece sex ..tezine isprobane 3.7g , 4g, 4.3 g. Rezultat katostrofa start ocajan nece da ubaci u brzinu. Probao sam 6.3g te su mi najteze koje sam trenutno imao, poboljsanje, bolji start kvacilo bolje hvata, ali je i dalje bez daha. Narucio sam dva seta stelujucih rolnica iz motoboxa, raspon je mislim od 5.5 do 9.4 stizu u utorak. Inace dimenzije rolnica su 19x15.5 .

Od ostatka prednja kocnica je masna gumice vrisnule treba zamena, struja zeza slabo puni, plastike trebaju facelifting. Radovi su u toku !

Attached File  Untitled.jpg   334.55K   22 downloads

Pozz

#2 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 July 2016 - 18:26

Vrati ler doznu na fabricku postavku, ako dize obrtaje tj ne spusta imas fals vazduh

Sent from my iPhone using Tapatalk

#3 vanyxster

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • MestoSmederevo
  • VozimAprilia RS 250

Posted 01 July 2016 - 20:07

Ma nije fals da je fals radio bi i kad je zavrnem do kraja. Pre da je mala . Na 3.5 puna kruga od zavrnutog tek tada imam stabilan ler, tj nece da ga ugasi.Znaci fabricki 1.5 do 2.5 nema sanse gasi motor . Provericu sa sapunicom sutra mda cisto sumnjam.

Pozdrav

#4 vanyxster

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • MestoSmederevo
  • VozimAprilia RS 250

Posted 05 July 2016 - 16:14

Ubacio 102 diznu danas svecica odlicna. Moram da nabavim neki karburator sa m5 diznama , ove m6 su muka za nabaviti od 75 do 85. Ima preko i ispod , ali ono sto treba uvek fali. Stelovao i varijator na brzaka grubo :). Krenuo od 10g pa sve do 5g. 7g rolnice su se pokazale najbolje sa mallosi belom. 6.5 i 7.5 isporbane takodje. 6.75 i 7.25 su u planu za fini stelung takve nemam . Da je bila jos flajka ili dve zajecarskog mozda bih odradio jos nesto :)

#5 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 July 2016 - 15:26

Aj da se pozdravimo i u temi...

Bilo bi lepo da ubacis slike i samog skuta ali i delova koje opisujes i na kojima radis... recimo bullet ima kopiju i lv-a i tecnigasa, ali ne vidimo na slici koji je tvoj...

Redom, ako si odvrtao sraf smese, to znaci da je dizna (pilot) velika ili igla previse ostrog konusa (daje mnogo goriva), jer se odvijanjem srafa dodaje vazduh! Znaci nije dizna mala...

Sto se tice stele, prvo i osnovno treba utvrditi stepen kompresije posle razbusivanja i zazor izmedju klipa i cilindra da bi znali koliko mozemo da ga optereitimo. Drugo, auspuh. Mora se znati tacno koji je da bi na dalje setovali prenos.

Mtbox nije jedini shop, ali je zato najskuplji i najgori po pitanju delova i kvaliteta.
Dizni ima svuda, setovi su oko 12-15eura, set igli oko 11eura, pilotke 10eura stelujuce rolnice u rasponu od 3 do 10gr su 25eura, stelujuca kvacila od 60eura i tako dalje..

Prvi savet je da prodas ili poklonis weber 12om i predjes na dellorto 17,5 phva (verzije ed, id, rd) kojih ima dobrih polovnih na oglasima od 2500din do 35eura.. takodje, dobro je odmah uzeti i rucni sauh za dell phva (10eur) i lagano krenuti u stelu.

Sent from my GT-I9192

#6 vanyxster

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • MestoSmederevo
  • VozimAprilia RS 250

Posted 25 August 2016 - 18:09

Hvala Aco, Hocu cim mi se ukaze prilika. Imam dosta posla nestizem ni da spavam koliko treba. Karb sam uzeo 17.5 phva fali mi jos sauh, ali ceka sa na slobodno vreme. Evo tek sad sam stigao da malo procunjam po forumu. Nadam se ove nedelje. Poz

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users