Jump to content

SR50R Factory 2015

129 replies to this topic

#1 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 13:45

Sve fabrika osim Forza amortizera :-)

Attached Files

#2 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 02 July 2016 - 14:20

Lep skuter nema sta ja sam na moju SR-ku 2006 godiste karburator stavio SC08 ide 89km/h po GPS.

#3 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 14:27

Ja imam problem evo sada kada sam je upalio i ostavio malo na leru bez gasa on se ugasi i presisa i posle nece sat vremena da upali, znaci treba stalno da ga turiram na leru dok se ne ugreje na 3 crtice da bi mogao da pustim gas... Drugi problem je auspuh ne mogu nigde u Srbiji da nadjem Leo Vince ili Tecnigas.

#4 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 02 July 2016 - 14:47

Tek ce da bude problema kad budes stavio novi auspuh, moras kupiti i set dizni za karburator od 60 do 78 da bi nasao koja ce ti najbolje ici uz taj novi auspuh. Naravno da bi dobio rezultate moras skinuti i lim sa karburatora onaj okrugli mesingani sa rupama i odmah promeniti diznu koja je sad na njemu 53 za pocetak probaj sa 68 pa kontrolom svecice na punom i na pola gasa menjati diznu da se nadje odgovarajuca, veliki je to sex i nije posao od sat vremena.

Sigurno ce dizna ici manja ali radi sigurnosti sam stavio 68 za pocetak

Koliko dugo sada treba da podigne temperaturu na tri crtice jer i ja sam imao isti problem dok nisam sredio elektricni sauh, mada kod tebe to nista nije dirani i novo je.

Edited by Depe, 02 July 2016 - 14:53.

#5 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 14:56

Saug je crkao i stavljen je ganc novi i od tada se gasi, a pre toga je trosio 8 litara jer je taj stari ssug riknuo. Inace proverio sam plocicu kod karburatora i ona je skinuta. Mislim da je glavni problem auspuh koji se grana i na eko filter po novom zakonu, to recimo na mok sr-u 2007 god nisam imao, prelazio je 80km/h sa dve serijalom.

#6 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 14:59

View PostNemanja91, on 02 July 2016 - 14:56, said:

Saug je crkao i stavljen je ganc novi i od tada se gasi, a pre toga je trosio 8 litara jer je taj stari ssug riknuo. Inace proverio sam plocicu kod karburatora i ona je skinuta. Mislim da je glavni problem auspuh koji se grana i na eko filter po novom zakonu, to recimo na mok sr-u 2007 god nisam imao, prelazio je 80km/h sa dve serijalom.
* Treba mu max 1 min da se ugreje na 3 recke sad kad je toplo napolju ali svakako me nervira jer ako ga upalim i odma ne pocnem da turiram i tako ceo minut ugadice se posle 5 sekundi i zapusiti narednih sat vremena.

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 July 2016 - 15:02

steeef, on 02 July 2016 - 14:55, said:

ima granicnik koi se otpili sa rame kad ide rezona gore..ali tu nije prici kraj..za eserke s pia motorom rade posebno auspuhe sa drugacijim kutem grane,od koljena prema cilindru posto ima drugaciji nosac nego ostale pia masine..
ako se stavi spuh od nekog piaggia,em je naspanat em grana legne na nosac pa prenosi vibracije i cuje se zujanje kak lupka po nosacu..
neki su kemijali tak da su izbrusili cijev nosaca motora koja sjeda medju selene na bloku motora i kroz koju ide osovina nosaca ali opet ni to nije najidealnije rjesenje..
razlika u granama i kutevima je dost velika.

Dakle onako je kako sam ti rekao, evo Steeef je potvrdio

#8 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 15:05

Uh pa nisam ni sanjao da je toliko problematicno...

#9 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 15:09

View PostNemanja91, on 02 July 2016 - 15:05, said:

Uh pa nisam ni sanjao da je toliko problematicno...
Doduse ovi auspusi na sajtu koji si mi poslao su bas namenjeni za sr factory i to piaggio masine a vidjao sam i na internetu da dobro leze i pasu pa mislim da su oni mozda pravljeni pk tacnim uglovima onako kako bi trebalo za factory.

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 July 2016 - 15:16

U ovom slučaju sve tri puta treba proveriti, jer i velike trgovsčke kuće umeju da pogreše kada je nešto novo

#11 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 15:19

View PostMario, on 02 July 2016 - 15:16, said:

U ovom slučaju sve tri puta treba proveriti, jer i velike trgovsčke kuće umeju da pogreše kada je nešto novo
Jel ti tesko da pogledas na onom sajtu ili neko od clanova da pogleda, ja sam nasao i tt i tecnigas za moj model pa da vidite da li pase, lako cu ja to poruciti posto ne znam da li smeju da se stavljaju ovde linkovi, u pitanju je racing. de

#12 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 July 2016 - 15:21

Stavljaj slobodno racing-planet.de

U načelu ako se kataloški broj npr trek-a poklapa sa istim trekom za NRG-a koji je klasični piaggio, onda znaš da je greška

#13 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 15:30

View PostMario, on 02 July 2016 - 15:21, said:

Stavljaj slobodno racing-planet.de

U načelu ako se kataloški broj npr trek-a poklapa sa istim trekom za NRG-a koji je klasični piaggio, onda znaš da je greška
Pisao sam im mail na racingplanet i objasnio situaciju i zatrazio predlog auspuha za moj sr.

#14 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 July 2016 - 20:44

Mozes testirati saug da utvrdis da li je zaista do njega.
Skini saug i nakaci ga na akumulator skutera i sacekaj koji minut. Ukoliko je saug ispravan, iglica na saugu bi trebala da izadje nekih 5mm.

Tesko da ce ti pomoci PR sluzba racing planeta...oni ce ti predloziti samo ono sto i ti vec vidis. Kaci linkove ovde sta te sve zanima, pa cemo dalje diskutovati.

#15 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 21:16

Vikend, dosadno, malo sam se zezao u garazi, meni se dopada sto je najbitnije :)

PS. ne znam zasto su slike naopacke...

Attached Files

#16 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 21:17

View PostLauda, on 02 July 2016 - 20:44, said:

Mozes testirati saug da utvrdis da li je zaista do njega.
Skini saug i nakaci ga na akumulator skutera i sacekaj koji minut. Ukoliko je saug ispravan, iglica na saugu bi trebala da izadje nekih 5mm.

Tesko da ce ti pomoci PR sluzba racing planeta...oni ce ti predloziti samo ono sto i ti vec vidis. Kaci linkove ovde sta te sve zanima, pa cemo dalje diskutovati.
Ne bih bas znao da skinem saug, a nov su stavili, pokazali su mi kada je u kutiji stigao, mislim da je nesto drugo u pitanju, kazu oni samo nastelovati karb, pa sto niste onda nastelovali kad je SAMO pa ne mogu da upalim skuter ni da stanem na semaforu da se ne ugasi...

#17 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 02 July 2016 - 21:41

Kako je radio sa starim sauhom pre nego je crkao?

#18 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 21:45

View Postgoggyso, on 02 July 2016 - 21:41, said:

Kako je radio sa starim sauhom pre nego je crkao?
Isto je malo teze palio na dugme, isao je isto 60-65km/h, doduse nije se gasio na leru

#19 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 02 July 2016 - 21:50

Sa tim auspuhom više i nemože. Ako hoćeš da ide bolje a da ništa ne diraš, iskopaj negde SC08 auspuh, namontiraj i vozi. Pitaj Depe-a za iskustvo, i on ga vozi na svojoj SRki. Sve paše bez problema jer je SC08 original sa Piaggio NRG mc3, ja sam ga imao na mom bivšem NRG-u fabrički, a imam i sada jedan komad koji sam vozio na SRki PJet-u i pokazao se odlično, sto ji mi u rezervi. Hoću da kažem, reši prvo auspuh pa se onda baci na karb. Taj fabrički na SRki je obično prigušeno đubre za 45kmh.

#20 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 02 July 2016 - 21:55

View Postgoggyso, on 02 July 2016 - 21:50, said:

Sa tim auspuhom više i nemože. Ako hoćeš da ide bolje a da ništa ne diraš, iskopaj negde SC08 auspuh, namontiraj i vozi. Pitaj Depe-a za iskustvo, i on ga vozi na svojoj SRki. Sve paše bez problema jer je SC08 original sa Piaggio NRG mc3, ja sam ga imao na mom bivšem NRG-u fabrički, a imam i sada jedan komad koji sam vozio na SRki PJet-u i pokazao se odlično, sto ji mi u rezervi. Hoću da kažem, reši prvo auspuh pa se onda baci na karb. Taj fabrički na SRki je obično prigušeno đubre za 45kmh.
Kako sam onda na mom sr-u 2007 godiste sa tim auspuhom i komplet serijalom isao 80km/h po gps-u, mislim necu da te demantujem ali ovo sto govorim su cinjenice jer sam imao isti skuter istu masinu samo starije proizvodnje, hocu da kazem da mora da moze i ovaj nego nesto ne stima...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users