Damjan66, on 16 November 2017 - 19:40, said:
Posto cu da narucivam setove za 28pwk , recite mi od koj do koj broj da narucim mainjet, slowjet, powerjet za trenutni setup , takodje koji set igle uzeti motoforce ili polini?
Edit: Bice polini big evo otvoreni filter ili stage6 double layer.
Sto se tice setova, niko ti to ne moze reci napamet. Moj primer je malossi mhr ac na piaggiu. Dell'orto phbh 28 fd sa powerjet diznom trazi ogromnu glavnu diznu. Ja sam na početku kupovao M6 dizne od 60 do 165 medjutim i ta mu je mala... a na phbg 21 je bila m5 na broju oko 100 ali nije u toj kombinaciji ispitan setup do kraja pa mi nije ni to relevantno... PWK ima dosta kopija i nisu bas svi isti, kolege koje su vozile ili voze jos uvek te 28ice su imale veoma različite postavke na slicnim setupima. Neko je vozio MHR na 135 dizni a neko je vozio slabiji Stage na 175 dizni. Velicina powerjet-a, pilotke i igle isto moze da utiče na veličinu glavne dizne kao i ugao predpaljenja itd...
Imas digitalno innerrotor paljenje i obavezno moras uzeti i pilot dizne, powerjet kao i igle jer digitalno paljenje ima ogroman ugao predpaljenja na nizim obrtajima i tada moras dati cilindru dovoljno goriva.
Imas opciju i kupovinu igli/turpija (jet reamer) za fino razbusivanje dizni, pa kada u setovanju pronadjes otprilike koja ti dizna treba mozes da kupis okvirno 1 set glavnih dizni za fino stelovanje. Na taj način mozes da ustedis i za kasnije. Set igli/turpija je oko 40eura a set 10 dizni je 12-17eura.
https://www.racing-p...-p-25251-1.html
Što se tice proizvodjača igli, koji god set da kupis primarno je da šublerom izmeris igle i da znas sa cime raspolazes. Originalne igle bi trebalo da se razlikuju za po 0,01 i ako su odlivci OK onda znaš sa čime radiš. Ljudi koji su koristili polini set i izmerili ga kazu da su dimenzije tačne.
uploadfromtaptalk1510958456677.jpg 40.52K
27 downloads
Dakle, nemoj se voditi tudjim setupima, uzmi za pocetak neku sredinu, recimo od 130-150 i set igli za razbusivanje ili set mikroburgija (idu na 0.1mm razlike) pa ako treba veca dizna, razbusivaces jednu diznu dok otprilike ne pronadjes gde ti treba i onda kupis taj set. Ako ti odmah trokira onda odmah kupis i manje od 130...