Jump to content

Aprilia sr 70 r factory

390 replies to this topic

#121 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 19 March 2017 - 16:26

I opet u punoj kondicij.

Attached Files

#122 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 March 2017 - 19:13

Na koliko otklona si dobio ručicu da hvata? Ja sam svoju preterao, predaleko mi je i ne mogu lepo da doziram.. mimo toga da još imam blage oscilacije

#123 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 20 March 2017 - 19:30

Mario, danas izmerio rad ručice kočnice. na 1,5 cm počne da prima, 2-3 cm se u normaloj umirenoj vožnji koči, sve između 3-4 cm je za dirke i ekstremna kočenja nad 4cm blokira ili diže zadnji toćak.

Mereno je na kraju ručice.

Ako ti je ručica predaleko je jednostavno rešenje malo skratiti dio ručice, kde ide na onaj mali bat od hidraulike. Tako je bar kod mene.

#124 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 20 March 2017 - 19:52

Skracivanjem tog dela rucice moze dovesti do paljenja stop svetla, jer sama hidraulika gura rucicu nazad i pritiska prekidac za stop. Ja sam kod mene navarivao materijala jer se taj deo malo potrosio i stop mi se palio sam od sebe.

#125 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 20 March 2017 - 20:11

Logično, to mi nije palo napamet.

#126 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 March 2017 - 20:20

Jbg kada je skroz odzračena i kada su ulje i pločice kao i cilindar ok, onda hvata na 5mm.. tačno ne znam kako da dobijem taj slobodni hod

#127 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 20 March 2017 - 23:40

Mario. Moj tenutačni setup kočnica je, pločice SBS HF Ceramic, ATE dot 4 uje promjenjeno pre 9 meseci i 280 mm wave disk od Aeroxa. Hmm, neznam zašto ti hvata na 5mm. Kod kuče imami Aprilijo Leonardo 150 4t 1998 220mm sp. disk ista klješta i pločice ko SRka i Hondo VF 750 Custom 1980 g. 2x 240mm disk i obadvoje hvataju tamo negde, ko SRka. Od svih SRka koči najbolje i bez Wave diska.

Attached Files

#128 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 30 March 2017 - 23:00

Malo stylinga i tuninga prenosa. Izpod ventivara na bolcnu se stavila šajbica od 0,7 mm. Na ubrzavanju do 15km/h se stvarno osjeti i na sreču ne utiče na krajnu brzinu.

Na stylingu sada trebam nešto poduzeti sa tim airboxom, a na tuningu sa zadnjim amortizerom.

Attached Files

#129 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 03 April 2017 - 21:52

Od dana kad sam stavo separator vlage imam same probleme, jer su mi pukle več dvije cjevi izpred separatora. Sva sreča blizu kuče. Sada sam izvadio ventil za štelu u separatoru, da se ne pravi preveliki pritisak izpred separatora. Sada imam drugi problem, kinez počeo da pušta. Kad gasim u 30 sek padne pritisak iz cca. 6 bara na 2 i onda malo sporije na 0, bar po kinezkim barima jer brojač počeo da razpada. Vjerovatno je i tu problem.

#130 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 April 2017 - 06:54

Gogi je imao problema sa crevima i separatorom, ne mogu da se setim koji fiting je u pitanju, ali znam da je i njemu pucalo

#131 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 04 April 2017 - 08:34

Da, taj kineski separator sam morao prerađivati, izvadio sam regulator pa sam morao začepiti rupe gore prema regulatoru. Osim što su creva pucala, verovatno zato što su kratka pa su manje elastična na vibracijama, popucala je i providna plastika - lonče separatora, ventil na dnu sam prepravio da radi obrnuto, da se otvara na pritisak prstom, ali kineske gumice nisu predviđene da trpe ništa osim vazduha, tako da ih je emulzija nagrizla pa više nisu dihtovale, dimenzije su nestandardne pa nisam našao odgovarajuću zamenu i na kraju sam bio prinuđen da izbacim separator i vratim opleteno crevo. Separator treba naći kvalitetan a ne kinesko đubre.
Sad mi je žao što sam iskasapio ono crevo sa metalnom oplatom koje je bilo na SRki kad sam je kupio, nepoderivo je.

#132 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 07 April 2017 - 22:35

Danas bilo malo igre sa kinezom. Kupio nov manometar i kompletno izvadio regulator. Zamjena svih o ringa i na kraju montaža. Dao sam malo dužu cjev izpred separatora, da je fleksibilnije.
Sada sa profi monometrom tek zanam, da je u leru 5,2 bara a kinez kazao stalno malo izpod 6 bara. Na lagano dodavanje gaza diže se na 5,5 bara a kinez ga dizao prema 7 bara. Dobro da se razpao, da sada znam realno stanje kompresora, koji je sasvim ok.

Attached Files

#133 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 April 2017 - 05:47

Kakvo je to armirano crevo što koristiš ? Jer tu samo vazduh, nema benzina ?

#134 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 08 April 2017 - 08:29

To crevo je od kompresora za vazduh. Samo sam to imao pri ruci. Moram nabaciti crni jer ne liči baš... Da na air kopresoru neka bi bio samo vazduh i možda malo ulja.

#135 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 22 April 2017 - 13:58

Projekt filter/airbox.

Attached Files

#136 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 22 April 2017 - 14:01

...i rezultat svega.

Attached Files

#137 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 22 April 2017 - 14:14

Izgleda jednostavno.
1. Taj mali airbox nije rađen za purejet sa air kopresorom i treba mu malo prerade, da se dobiva mjesto za njega.
2. Treba prebaciti separator na drugo mjesto.
3. Preraditi blatobran, koji je sada opet original a sa Malossi filterom sam imao več drugi, koji opet ne paše.

Attached Files

#138 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 22 April 2017 - 14:26

A šta pravi test? Sa Malossi i sa malim airboxom sa Malossi ugradnim, na testnoj dionoci hvatam 2 km/h više nego prije sa originalom. Na testu sa originalom još nisam imao 0.7 šajbice na bolcni, pa je verovatno tu ta razlika.

Ja sam sretan, jer je sad tih in dosta mali da mi ne smeta.

Malossi gliva je ok, ali se ga čuje previše za moje pojme. Dobijo je mjesto na usisu ventivara.

#139 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 April 2017 - 15:47

Svaka čast, ipak je fabrički najbolji za sluh i najmanje prerada zahteva.

#140 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 22 April 2017 - 21:35

Nije mi jasno kako mu više paše mali airbox od karba od ovog PJetovog koji je sa mnogo većom površinom samog filtera. Ja sam isto experimentisao sa airboxom i Doplerovim filterom, i opet vratio stock, samo je lulica komplet izletela van, ali sam ostavio ono parče usisne gumene cevke spolja. Naravno Malossi red sponge je unutra. Što se creva od AIR kompresora tiče, dobra je kombinacija takvog creva kao taj tvoj armirani providni ali sa termobužirom preko njega, u toj kombinaciji teško da može da pukne ili da se stvori negde falš rupica pa ispušta pritisak.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users