Evo me. Nisam odustao. Počela je štela sa dizanjem tlaka na regulatoru. Idem na prvi dir sa stavljenom jednom šajbicom na polini čašici sa polini federom i malossi TC. Osjeti se da ima više snage od prije. Kažem si super, mogu ja to još dignut. Prevrtava i vrti 9100rpm. Od jednom počinje da prekida na punom gasu dok se ne ugasi. Sljedi guranje kuči. Od prve mislim, da sam opet cviknuo koji o ring, ali nije to. Svječica je na punom gasu bila skoro idealna i mrvicu bi još lako dignuo tlak. Sada najprije moram pronač grešku.
Baca mi greške:
Wrong signal from throttle position sensors ECU 03
Wrong signal from throttle position sensor 1 ECU 04
Wrong signal from throttle position sensor 2 ECU 05
Throttle position sensor 1 malfunction ECU 06
Throttle position sensor 2 malfunction ECU 07
Throttle position sensors malfunction ECU 08
Air injector malfunction ECU 11
Ignition circuit malfunction ECU 13
Drugi dan. Napredak. Sada mi baca smo 2 greške.
Air injector malfunction ECU 11
Ignition circuit malfunction ECU 13
Na air injektoru je bio onaj drugi veči oring potpuno razpadnut (viton), prvo sam mislio, da ga uopće nije bilo. Imam rezervni air injektor i na njemu sta tu obična crna oringa. Stavim probam i sada javlja samo dve greške. Opet odtvorim, da čekiram air injektor i sa neverovatnom lahnočom se izvadi. Teflon izgleda super jer je bio na zadnjem odtvranju stavljen nov. Pokušam staviti polovni air injektor i malo oštetim teflon jer sam ga zaborivio, kad sam pred pola godine i na njemu za u štek promjenio teflon stisnut u kalupu. Imam još jedan teflon i stavim ga, ne pronadjem kalupa za stiskanje i moram napraviti nov. Na kraju opet sklopim odzračin benzinsku i rezultat je potpuno isti i imam iste dve greške.
Levi polovni sa ditecha i još sa nestisnutom teflonom i moj koji je bio do sada. Vidi se da injektora nista 100% ista i po kodi ali mislim da to nema veze.
Kalup za stiskanje teflona
Treči dan. Minimalno napredujem. Sada mi baca samo jednu grešku (Air injector malfunction ECU 11). Nista nisam posebno radio. Opet izvučem air injektor (jako težko) da ga ne oštetim i stavim moj, koji udje i da se izvuč jako jednostavno, pa možda i to pravi problem. Poništim greške i grešku ECU 11 ne možem poništiti. Menjam rele za injektore sa polovnim i možem poništiti grešku. Nakon verglanja isto baca ECU 11 i opet ne mogu poništiti greške. Znači nije rele.
Sumljam o prevelikom tlaku?
Da malo izračunam oem regulator ima 2,5 bara sa polini federom ima cca 3,5bara (pojača za 1bar), sa dodavanjem šajbica ide do negde 3,7 bara, ja ima najdebliju sada, recimo oko 3,6 + 0,7 od malossi TC i ima skupa 4,3 bara a seriski 2,5 bara
Po logiki jako prejako
Četvrti dan. Ne znam kako na kratko opisat što se sve radilo, da sam na kraju po Dajtechovi diagnozi oko instalacije air injektora pronašao gde je prekinut spoj. Jer spoj je bio ali loš. Na kraju je kod mene bio slab spoj u žici na samom rubu konektora minus žice. Skratio žice za 1,5 cm odtvorijo konektor, sa lemom spojio ponovno žice i sada je bolje ko original. Proverio sa multimetrom od ecu do konektora i ima 0 Ohma upora.

Pali!!!
Sada opet pričekat 15 stupnjeva i opet štela
Edited by zigas, 09 April 2021 - 21:34.