Prvo sam menjao gume, jednostavno smo bili te sreće da dobijemo onaj sa kramponima, viđao sam i neke koji imaju slične gume kao ove za put.. Ovo je Cheng Shin koje sam sa Kymca skinuo, razlika je drastična, ne tresu, nisu jaje, i lepo leže po putu..

Od undertaila sam uradio samo klasične poteze skratio blatobran, i demontirao onaj iznad točka..

Na red je došao karburator, ovo je verzija čini mi se kopija Keihina, sa difuzorom 18mm. Čudnog oblika malo mi je veliki na prvi pogled..

Ovde vidimo da je klip karburatora povezan sa membranom koja preko nekih kanala i putem vakuma otvara i zatvara dovod. Odmah prepoznajemo šraf sa kontra maticom koji je graničnik za ovaj klip i ovde je urađen limit snage na motoru.. Evo prve blokade...

Kada ga izvadimo vidimo da igla ulazi u diznu igle i ona je ovde nepodešavajuća...

Sklopio sam nazad kućište karburatora da se uverim koliko graničnik limitira protok, odnosno otvorenost karburatora.. na slici vidimo da je 50% je blokiran..

Sa prednje strane nalazi se leptir ventil koga mi sa sajlom gasa praktično otvaramo i ovde dajemo motoru povišeni vakum koji kasnije otvara klip na membrani.. Tačno se vidi i da je pored najvećeg gasa difuzor otvoren samo polovinu..

Ovo je u zatvorenom položaju...

Na red dolazi popuštanje tog šrafa koji, limitira otvorenost..

i provera kako otvara nakon skroz popuštene matice...

sledi provera dizni, pilot dizna 28

i glavna dizna 72

Sledi provera difuzora iako piše, karburator je stvarno 18mm difuzora

Međutim može da se zapazi da je zaptivač ili nešto manji ili nepravilno postavljen, ovde se mora optimizacija uraditi

Ima se šta videti zaptivač je promera 16mm. Nisam previše iznenađen, stavili su šta su imali na lageru....