Jump to content

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

976 replies to this topic

#401 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 09 June 2014 - 13:41

ovde sam poduvao gorivo... kako sam i mislio krenuti u razradu sa 2L u tanku

Posted Image Posted Image

#402 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 June 2014 - 14:14

Ma i ja sam mog Mallosija držao na leru 2x po pola sata, posle malo lagane vožnje stotinak kilometara bez gasiranja i posle VATRA! Ne vidim da mu nešto fali, radi sve ok i ide kako mora. :oregonian_winesmiley:

#403 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 June 2014 - 15:57

View Postgoggyso, on 09 June 2014 - 14:14, said:

Ma i ja sam mog Mallosija držao na leru 2x po pola sata, posle malo lagane vožnje stotinak kilometara bez gasiranja i posle VATRA! Ne vidim da mu nešto fali, radi sve ok i ide kako mora. :oregonian_winesmiley:

kako mora ili kako može?? :D
Ljudi, razrada na gusanim cilindrima traje 300 km-a dok na aluminijumskim je nešto kraća tipa 150-200km-a...nemojte izmišljati toplu vodu tipa 2xrad u mestu dok pojedem sladoled i onda pun gas!!

#404 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 June 2014 - 23:33

Samo sam procitao uputstvo cika Malossija, tako pise. PJet ima bolje podmazivanje od karb masine, ulje nije razredjeno benzinom. Mozda zato. Ja sam i ovaj kit malo po svom uglancao pre ugradnje, tek da lakse klizi, posto je "samo" 320e nisam se bas usudio da ga uglancam ko ogledalo, pa je pala odluka na malo.
A ono kako treba ili mora, kod mene je stos u pritisku goriva, kako treba je po cika Malossiju, a kako mora je po "cika goggiju" :mmhappy3: , veci pritisak - bolje ide. A kako moze, jos cemo videti, igranka je tek pocela.

PS Mario izvini, ako smeta obrisi ovo brbljanje.

Edited by goggyso, 09 June 2014 - 23:39.

#405 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 June 2014 - 21:25

4.25g vozim, nije bas relevantno jer sam u kraj sezone prosle ubacio i primar pa sad imam 33% produzenje...
Kvacilo jos nije doterano masina se vrti na 13200-13400...
Glavna dizna mi je ostala ista ali sam nagario na pilotki, otprilike je dobar na punom samo mi naliva na pilotki, igla je isto ok..sleduje mi jos podesavanja...
Ne secam se sta smo imali na motovilu, sada mi je 200m , 11.1s na 97kmh

Posted Image

Evo i video koliko sam drzao rukom

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#406 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 11 June 2014 - 00:52

А шта је ова тачкаста линија на графику?

#407 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 11 June 2014 - 00:53

ja mislim da si na motovilu imao nesto tek preko 10 sec

#408 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 June 2014 - 08:22

@Boza tackasta je memorisano prethodno merenje, e sad posto sam ja sumnjao u taj grafik, u prethodnom testu sam namerno usporio iza 100m da vidim kako ce kriva izgledati. Sada sam memorisao ovu poslednju i u narednom merenju ce se ona pojaviti kao tackasta, i njeni parametri u svakom drugom redu. Posle ide isto , koso pita hoces ili neces da memorises, sto ti daje mogucnost da je obelezis ako je bolja, ako nije probas ponovo..itd

@Dragance znam 10.3 sa mojom tezinom, 9.8 sa Slobom i izlazna kod njega 106, ima jos da se steluje, a nije sigurno da ce biti bolje jer je na motovilu bio samo sekundar 19%, jesenas sam ovih 33% upakovao da najurimo rekord za krajnju, medjutim nije bilo vise snage u motoru...

#409 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 July 2014 - 22:20

Do sad, u ovoj temi, nisam pisao nista jer nisam imao nista pametno da kazem a da vec nije receno. Juce sam imao cast da probam SR-ku i stvarno opravdava naziv high end. Cupa, dize na zadnji i do 100km/h stize dok trepnes. Sve na svom mestu i sve radi kako treba. Prava igracka za podizanje nivoa adrenalina. Svaka cast.

#410 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 July 2014 - 22:51

Hvala..taj disk moram menjati...

#411 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 July 2014 - 23:11

Disk je sitnica, par srafova, ali sloziti tako dobro high end masinu e to je umetnost i znanje.

#412 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 July 2014 - 23:40

Ako sam dobro razumeo, radi se o prednjem disku i vibracijama pri kocenju.

Ja nisam primetio tokom probne voznje u Senti da taj disk pravi veci problem, po meni moze da ostane, namestice se kilometrima. Mera je prava, treba tu zver sa te brzine zaustaviti.
Mozda je problem na mestu gde leze disk na felnu, ako jedna od tri tacke malo odstupa, to sigurno moze da istera disk iz ose. Prosto je neverovatno da je fabricki malo kriv.
Moje misljenje...
A sto se tice mashine, nemam reci, raketa je blago receno. Jedino sto se lako ugasi ako se pusti gas, i treba malo vise kurblati dok ne sastavi, a kad sastavi, drzi gace, od samog pocetka sila je neverovatna.

Edited by goggyso, 21 July 2014 - 23:46.

#413 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 22 July 2014 - 00:36

ZLO !!!!!!

#414 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 July 2014 - 00:40

provereno je kriv, merio sam ga komparatorom, na tek polizanoj ploči na strugu i udara 1/100, to je to pšto se oseća kod jačeg pritiska..

bio je grublji i lošiji, mada mene već opasno nervira to čekanje hoće li se smiriti, pokupšavao sam da ga rotiram i sve kombinacije ali nema pomoći..

što se tiče doseda to bar nije problem probati, vratiti neki fabrički disk i provozati se,..

#415 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 July 2014 - 01:01

View PostMario, on 22 July 2014 - 00:40, said:

provereno je kriv, merio sam ga komparatorom, na tek polizanoj ploči na strugu i udara 1/100, to je to pšto se oseća kod jačeg pritiska..

bio je grublji i lošiji, mada mene već opasno nervira to čekanje hoće li se smiriti, pokupšavao sam da ga rotiram i sve kombinacije ali nema pomoći..

što se tiče doseda to bar nije problem probati, vratiti neki fabrički disk i provozati se,..
Veruj mi, ja sam zbog seobe zadnjeg diska sa glavcine na novu sivu felnu, koja ide direktno na osovinu, odustao, kad sam shvatio da je mesto gde treba da legne disk na felnu malo cvrknut, na tacki gde ide seraf, predpostavio sam da ce bacati. Ovako je sigurnije jer je glavcina gusana, a felna aluminijum, tesko da se glavcina moze tako ostetiti. Ako je taj S6 disk malo kriv, onda to ide na dusu proizvodjacu, za te pare (a skup je ko otrov u Motoboxu) mora biti savrsen, sramota za S6. A taman sam mislio da ga kupim da pojacam moju prednju. Sad kad vidim da si nasao da je on kriv, neka, hvala.

#416 weljko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 221 posts

Posted 22 July 2014 - 01:22

https://www.google.r...-60%3B640%3B477 zar taj disk nema lufta levo desno na ovim nitnama koje spajaju srce diska sa spoljnjim delom??? Taj patent sam video prvi put na KTM-u izgleda sasvim "klimavo" ali zapravo je veoma koristan patent gde se disk prilagidjava plocicama a ne obrnuto kao sto je normalno...

#417 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 July 2014 - 08:24

@weljko da ovaj patent imaju na 260-kama, moj tip je 240 i iz jednog komada je

#418 weljko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 221 posts

Posted 22 July 2014 - 09:49

View PostMario, on 22 July 2014 - 08:24, said:

@weljko da ovaj patent imaju na 260-kama, moj tip je 240 i iz jednog komada je
Au to je onda stvarno bruka za stage 6 da im je kriv disk

#419 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 August 2014 - 02:21

Danas smo merili maksimalu 129,7 Kmh sa Krstom. Nisam jos zadovoljan prenosom i karbom...

Posted Image

Sinclair research 1981 ©

#420 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 10 August 2014 - 04:41

Opaaa, 130ka se javila? I jos nisi zadovoljan? Ja sam mislio da bolje ne moze od onog kad sam ja provozao... Ima li kraja? Dokle?

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users