Jump to content

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

976 replies to this topic

#621 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 March 2016 - 20:33

Posle nekolicine razmišljanja pala je odluka da pazarim Polini EVO 3 cilindar koji je 84 ccm- a na foru da je hod 39,2 i klip fi 52mm, i sa njim u paru Polini radilicu sa 85mm klipnjačom. Pregledao sam i sve ostale ponude i ovo mi se učinilo najpribližnije 77-ici a veliki obrtni moment obećavaju ogromne površine kanala u plaštu fi 52 na malom hodu... Međutim iz nekog razloga Italijani su ovaj cilindar povukli iz proizvodnje i u Polini-ju ga više nema..

imao sam sad jedan period od prošlog RP-a do sada da razmislim kako dalje i izbor je bio na MHR Team 2 - 70cc ili Team 1 sa 6 transfera ili pak Airsal Xtreme 77cc-a.... Cilindar kao što sam imao nema na lageru već jedno vreme, mada generalno nisam oduševljen tim prelaskom sastava karike preko centralnog boost-a i moram priznati da me je to posebno odvratilo od proizvoda tog tipa. Jednostavno projektovali su cilindar koji se vozi jednu sezonu i ide zamena klipa, nakon toga sve postaje riskantno, kako se nikasil malo utroši oscilacije na sastavu karika bivaju sve jače i vek klipa drastično kraći.. Svi moji klipovi imaju razvaljena ležišta karike u blizini sastava i to samo jedno znači.. Situacija sa Airsal extreme cilindrima je identična, pakuju vertex klip sa isto sastavom gore i on prelazi preko kanala..

Jedino je polini zadržao taj stub gore između dva boosta i MHR Team 1 ili T6 kako ga oni nazivaju... Ovaj cilindar vozi i Pita i mislim da ima potencijala za turpijanje tim pre što je u pitanju materijal najboljeg kvaliteta...

evo slike, SR-ka se ponovila sa ovim cilindrom i ove sezone ću voziti ovaj setup.

Posted Image Posted Image

#622 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 06 March 2016 - 20:42

Oo pa cestitam na kupovini, da te dugo sluzi! Ipak "dule" ne ide za sezonu :)

#623 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 March 2016 - 20:59

Oooopaaa ne ide se ispod klase MHR...Ja bih voleo da je utrcao taj Polini da vidimo kakav je, ali sad mi je srce nekako vise na mestu..znam da ce biti igrarije oko turpijanja! :)

#624 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 March 2016 - 21:22

Konacno cemo videti ono sto nas oduvek kopka, sta moze klasican mhr u pravim rukama... cestitam tuneru!

#625 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 March 2016 - 21:43

hvala, izazov bi bio onaj 84cc da sam ga uspeo nabaviti, ali nadam se da mi neće i ovaj manje zadovoljstva priuštiti..

#626 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 06 March 2016 - 23:00

Uh, bas sam se iz prvih recenica ponadao da cemo vidjeti i taj 84cc na forumu ali ajde, vjerujem da ce i to doci jednom na red :)

Ali ne sumnjam da ce se i iz ovog MHR-a izvuci maksimum.

Cestitke na kupovini, i da te sluzi :)

#627 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 06 March 2016 - 23:32

Đavo nije dao mira, gde da prva violina svira sa tamo nekim "lošijim žicama" :D Dule ipak nije imao sreće pa ostaje kao rezervni igrač. Čestitam, iako to nije ono što si želeo, al zato željno iščekujem prve analize varijanti turpije.

#628 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 07 March 2016 - 10:09

Cestitam na prinovi. Nema sumnje da ce da zasvira kako treba.

#629 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 March 2016 - 15:35

Cestitam na prinovi! Malossi je verovatno naturpijao taj cilindar blizu maksimuma i ne znam koliko jos moze da se radi na njemu, pazi da ne preteras i da ne ode u obrtaje ko moj..

#630 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 07 March 2016 - 16:35

paziću naravno, ali malossi-ju neću slati izveštaj jer oni znaju već to sve...

#631 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 July 2016 - 19:44

stigla mi je i 10-ka kratka iridijumka iz London-a, mašina je sklopljena i testirana pritiskom

Da se javim samo, garaža je najzad slobodna, s6 subframe mi je pukao, i ponovo se bacam ns izradu svog nosača koji sam još pre par godina krenuo da radim...

Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Naravno nije to ovako još dobro jer mikuni nazad ne staje od poprečne, a napred je opšte poznato da na SR1 ne treba ni pokušavati

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

ista je situacija i sa dell 24 vhst-om

#632 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 July 2016 - 20:32

Oooo Aprilija je ponovo na panju tj u radionici....ajde red je, stižu neke trke a ti ni čvrstog rama još nemaš...S6 pukao, nije valjda...ok da ne budem zloća ipak su tu velike vibracije i sile u pitanju...svašta može da pukne na HE skuterima

#633 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 July 2016 - 20:25

Evo postrugao sam fabričku cevku na dužine 48,6mm tako mi izlazi sa unutrašnje strane zazor 1mm, a sa spoljne podjednako upušteno.. iste takve dve sam uradio i za gornji most

Posted Image

Usledilo je krojenje prohrom lima od 3mm, rupe su na tačnom rastojanju kao i na spoljnjem flahu 100mm

Potrebno je izaći pod uglom da ne zapinje o blok

Odlučio sam da gore ipak pustim brezon 12mm pune dužine na kojem mogu sa maticama unutrašnje nosače dovesti na mesto, a mogao bih ovde još jednu cevku da uradim za sredinu...

Kako god nisam išao baš pod uglom od 90 stepeni, jedan unutrašnji je gotov i želim da vidim kako stoji

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image

#634 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 July 2016 - 21:05

Deluje dobro za sad...rekao bih da je debljina od 3mm mozda suvise tanka al onda se setih da si rekao da je taj prohrom lim tvrd kao sam djavo pa je valjda ok..

Ne deluje ukezeceno..i ceo kavez patent obecava, jednostavno a funkcionalno...

#635 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 July 2016 - 22:16

Ja sam pravio subframe od flaha debljine 1cm.

Da sam na tvom mestu koristio bi bar 5mm flah. Jesi ti sad malo izbacio masinu il mi se cini?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#636 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 July 2016 - 23:05

Izbacio 10cm, spoljni flahovi su od običnog čelika debljine 5mm, to su ti crveni trouglovi na slikama, a ovi unutrašnji su od prohroma 3mm.. ovde mi sve smeta jer mikuni zauzima mnogo mesta..

Sve u svemu, ovaj prohrom je veoma žilav, teško se seče, teško se buši.. imam ga i od 5mm debljine, mada u prvoj verziji ide ovako...

#637 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 July 2016 - 20:10

Posted Image

#638 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 31 July 2016 - 21:10

Oživila SRka, konačno, svaka čast. Stavi neki ventilator ispred hladnjaka dok odrađuje prvu fazu razrade, ja sam koristio onaj kućni veliki na stalku, ipak treba neki protok vazduha kroz hladnjak dok radi u mestu.

#639 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 July 2016 - 22:12

Oživila bogme.. idemo sad polako razrada pa štel

#640 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 02 August 2016 - 18:43

Trasiram creva, sajle... mater izbačenu