Sve je pocelo kad sam kupio letos kupio skuter marke EMME 50 (ne znam dali je neko cuo za njih) Brazil ih proizvodio.
Evo slikice kad sam ga kupio i rastavio. Bio je zaribao. Puko je iglicasti kod klipa i pocepao klip, radilica dobila lufta, ostetio cilindar..

Nabacio novi klip 43, Prox radilica, novi lageri, semeringe, dihtunge... Ovo su slike kada sam odvojio masinu sa rama, kad zavrsim ovu zavrzlamu onda cu ga lepo slikati celog.
Posto sam uz pomoc ovog foruma sredio Apriliu Sr ditech ovaj sam uzeo za zimsko zanimanje. Vise izgled nego tuning.
Ali pre nego sto pocnem da radim oko njega resih da motor prevedem na sebe.
Pre odprilike 9 godina je ovaj motor bio moj. Kupio sam ga na Auto pijac od jednog coveka kome se i sad lik ne mogu setiti. Ko je znao da ce kasnije biti promena tablica i stalih zezancija oko registracije. Motor naravno mije bio na njegovo ime a i ja u to vreme jedva cekao da kupim motor ko ce zadmisljati o kupoprodajnom ugovoru. I tako ja ugovor nisam napravio i tu POGRESIO. Motor je imao saobracajnu i uredno registrovan i sve se poklapa i br motora i sasije
Vozio sam ga jedne sezone te davne 2007 i onda ga prodao kucnom prijatelju koji ga je vozio do letos. Pune 8 godine samo jednom zamenio karike, rolnice i kais, akumulator.
Pre 2 godine je on izgubio saobracajnu i tako ga vozio zadnjih 2 godine. S obzirom da covek presao na vecu kubikazu a ovaj ostao u kvaru resio da ga proda a ja posto znam motor i znam da je sve uredu i bez saobracajne kupim ga.
Pronalazak vlasnika je bilo veoma lako. Otiso sam u opstinu gde je registrovan motor sa tablicom i brojem sasije i motora u SUP. Pitao sam da li postoji mogucnost da se pronadje vlasnik posto hocu da prevedem motor ali nemam saobracajnu i imam samo br mot, sasije i tablicu. Zena je uzla tablicu i za 5-8 min vratila se sa adresom vlasnika.
Odem na adresu, dobijem kontakt vlasnika i tu krecu strasne muke......