Jump to content

Vespa GranTurismo 200

Piaggio Vespa GT 200

250 replies to this topic

#61 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 27 February 2017 - 19:59

Za tapetara imam u rakovaji jeftinog a korektnog. Ne moze da izvodi cuda ali ovo osnovno da izgleda kao fabricko moze i to odlicno. Videces kako ovo izgleda uzivo... Cena rada mu je 1000 do 1500 zavisi od sedista. Eko kozu sam sam birao i izaslo me oko 500 kinti 140x70 cm. Ja sam birao po izgledu, da lici na fabriku ali na ustrb kvaliteta. Trebalo bi da traje par godina ako se iole pripazi. Mogao sam da uzmem i mnogo kvalitetnije za duplo vise love ali mi tekstura nije bila bas...
Ona barica je izgleda bila pod dejstvom onih niskih temp. Mozda se negde napravio vazdusni dzep pa je tu pishnuo. Kako je krenuo plus nasuo sam antifriz do maxa. Redovno ga pratim, ne opada.
E, da. Steef bio u pravu. Vetrobran je opasan smor. Drzim ga dok je hladnije zbog zastite grudi, a cim otopli ide sa Vespe. Ne usporava me posto sam ga skratio ali mi pravi vrlo neprijatne vrtloge i sumove. Sve mi huji oko glave.

#62 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 27 February 2017 - 21:19

@francuz69,jesi se vozikao preko mosta na adi u nedelju oko 13h?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#63 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2017 - 21:56

U nedelju nisam tuda prolazio

U nedelju nisam tuda prolazio

#64 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 27 February 2017 - 22:22

ja se vodim nekom drugom logikom,ako dam radit sic,poso mora bit odradjen na maximumu..pa tek onda pitam za pare..imam brutalnog tapetara a posto mi radi siceve vec vise 10 godina onda su i cijene u najmanju ruku smijesne,a poso odradjen tocno onak kak nacrtam i zahtjevam da se odradi..
svaki sav na svom mjestu,bez nabora itd..

evo nekih siceva koje je radil meštar kojem ja nosim sve takvo na popravak,presvlačenje itd..

novi vx

Posted Image

stari vx redizajn

Posted Image Posted Image

sr 150

Posted Image

stari runner

dragster

ova 2 su za moj vxr,jeda duži sic od redizajna i jedan kraći od pre redizajn modela

vespa et

Posted Image Posted Image Posted Image

#65 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 February 2017 - 07:14

Kako je ta slova vxr uštopao mašinom ili kako ?

#66 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 February 2017 - 07:29

View PostMario, on 28 February 2017 - 07:14, said:

Kako je ta slova vxr uštopao mašinom ili kako ?

to sam ja nosil komad crnog platna na laser da izrezu slova,nakon toga sam ljepil komad bijelog o crvenog materijala ispod crnog,nosil krojacici da obrubi slova i onda nazad tapetaru da mi sve skupa zasije i slozi na sic

#67 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 February 2017 - 07:30

Uhh da da i to je ok resenje

#68 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 February 2017 - 10:01

Evo ga ovo moje. Za 15 evra je odlicno:
Attached File  IMG_5764.JPG   2.21MB   21 downloadsAttached File  IMG_5765.JPG   2.61MB   22 downloads

#69 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 16 March 2017 - 10:17

Malo se radilo ovih dana. Buduci da imam ono "kasljucanje" pri zaustavljanju, Razredni je bacio pogled pa rece da je gumena prirubnica karba ispucala i da bi je trebalo zameniti. Takodje je utvrdio i da auspuh negde pusta.
Prirubnica je vec bila menjana posto na GT ide sa jednom "sisicom", a ovde je stajala sa dve i na jednoj je bilo slepo crevce:
Attached File  IMG_5779.JPG   1.52MB   19 downloads
Kad sam je skinuo, video sam da je iznutra dobra:
Attached File  IMG_5780.JPG   1.05MB   19 downloads
Elem, kad je vec kupljena nova, bolje je i ugraditi istu:
Attached File  IMG_5781.JPG   1.61MB   23 downloads
Attached File  IMG_5782.JPG   1.89MB   19 downloads

Osim toga, utvrdio sam da su i matice brezona na auspuhu malo slabije zategnute pa sam i to utegao. Nazalost, jos uvek nisam imao prilike da testiram da li je kasalj prestao, sto kaze Steef, budemo videli ovih dana.

Malo sam se pozabavio i bagovitim migavcima. Poskidao sam sve kontakte migavaca i ocistio ih smiglicom i kontakt sprejem. Situacija je bolja, sada migavci rade kako treba, istovremeno prednji i zadnji ali mi se cini i da je prekidac migavaca za zamenu posto nekad reaguje na komandu a nekad ne.

#70 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 16 March 2017 - 12:16

prekidac mores rastavit ocistit kontakte i podmazat..zakore se od prasine pa cvikaju i ne rade najbolje prekidaci..vec sam ih neznam ni sam kolko vratil u funkciju na takav nacin..
imas grafitnu cijevastu brtvu na spoju grane i lonca koja se razjebe prilikom skidanja i stavljanja oa zna pustat na spoju..

#71 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 16 March 2017 - 12:51

Eh jbg, za prekidac kasno stigla informacija posto upravo stizem iz PGS-a. Nije skup prekidac 1100 dinara. Mada, probacu da ocistim stari pa cemo videti, mozda ostane u rezervi.
A ovo za dihtung. Ako je razjeban, jel mu ima spasa ili mora nov? Nije problem ako mora, samo pitam da znam.

#72 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 16 March 2017 - 14:09

kad se razjebe mora novi

Posted Image

#73 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 16 March 2017 - 14:37

Ok, hvala bata Steeef! Upravo sam se raspitao, u PGS-u je oko 20 evra. Aj prvo da bacim pogled na sta lici ovaj moj pa ako je za zamenu, zamenicu.
Cisto kao info drugima, Piaggio spare number je 8263885

#74 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 20 March 2017 - 13:09

Za vikend sam bio vredan, skinuo, rasklopio i oprao migavce i stop svetlo. Nema vise one magle unutra i sve lepo sija. Takodje zamenio i prekidac migavaca i sada rade. Takodje sam i lepo uklopio kasetu pa sada ne zeva na sve strane a i radi otvaranje iste pritiskom na kontakt bravu sto ranije nije hvatalo jer kaseta nije bila dobro uklopljena.
Prduckanje pri usporavanju je jos uvek evidentno. Pusta auspuh i dalje pa ce najverovatnije biti taj grafitni dihtung. Videcemo...

#75 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 March 2017 - 10:29

Svaka čast samo napred. Moram da te ispravim, na slikama gore, prirubnice iznutra vide se pukotine, a i da se ne vide, znaš i sam da je guma porozna i da vremenom kroz nju vazduh prolazi, pogotovu kada znaš da je spolja ispucala, zid se otanjio... dobro je što si zamenio, tu ne treba štedeti.

Ovaj grafitni ispuca i okruni se i nema mu spasa, tu mora novi, a drago mi je da si i estetici pridodao pažnje. Još prednju gumu i vidimo se na otvaranju sezone :)

#76 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 22 March 2017 - 11:52

Prednja guma je stavljena. Ono sto si rekao vezano za nju si bio u pravu. Sada je jedva primetno u poredjenju sa tvojom probom.
Sto se grafitnog tice, svakako ce biti promenjen ali i dalje nisam siguran da li je auspuh uzrok kaslja. Jutros sam probao tvoju metodu (pre neki dan sam dotegao granu na cilindru) i sada kad zacepim izduv na loncu masina se ugusi i ugasi posle 2-3 sekunde. Da li to znaci da sada auspuh radi svoj posao a da su mozda ventili problem?
I, jos jedna napomena, masina ne kaslje kad je hladna, tek kad se malo zagreje, posle par minuta rada pocne da kaslje kada se usporava odnosno kada se spusta brzina. Kasalj pocne negde oko 20-30 kmh i traje maletene do zaustavljanja.
Sto se estetike tice, sad sve izgleda korektno osim cinjenice da je farba ispala onako kako jeste i da bi to u nekom trenutku trebalo da odradim kako bog zapoveda u komori sa krstenim kompresorom.

#77 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 March 2017 - 12:14

Kada je hladna masina saug radi i obogaćuje smešu, a kada se zagreje smeša bi trebalo da bude približna idealnoj proporciji vazduha i benzina. Kašalj je posledica viška vazduha, a gde ga uvlači to se moramo naknadno pozabaviti. Ako na prstom zapusen auspuh masina krepa znaci da auspuh i grana dohtuju, tu nema dileme. Preostaje nam da prekontrolišemo ventile i naravno kompletan gumeni sistem i airbox.

#78 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 22 March 2017 - 12:21

Probacu danas sutra da prekontrolisem airbox i gumena creva, da nije negde neka selna popustila. Ako nije, to nam ostavlja samo ventile. Javljam...

#79 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 22 March 2017 - 14:46

ajd probaj na sarafu smjese dodat mu goriva jos malo pa pa probaj provozat

#80 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip