Jump to content

Aprilia SR50 Minarelli gubi snagu u brdu

84 replies to this topic

#1 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 11 October 2016 - 21:53

Znaci kad su dvojica na motoru i ide se uz duze brdo,a prije toga se zaleti nekih 65-70kmh samo se cuje baaa i nece da primi gas kad zakocim i stanem skroz onda krene normalno, opet i nakon 20m opet baaa,a kada je krace brdo nekih cca 50m ali je nagib veci nego na ovom drugom nista se ne desava.Neki kazu kompresija ja ne mislim tako jer drug ima istu apriliu kao ja i duplo slabiju kompresiju nego ja i izlvlaci lagano dvojicu,ali su kod njega rolnice 3gr, pa me zanima vase misljenje

Hvala

#2 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 11 October 2016 - 22:14

Moguce je da su ti preteske rolnice.

#3 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 11 October 2016 - 22:28

Koje da stavim,auspuh je Technigas Next-R

#4 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 11 October 2016 - 22:40

Svaki skuter je razlican nemozemo napamet da nagadjamo, koliko gramske rolnice imas trenutno?

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 October 2016 - 05:40

Koji centralnu oprugu imaš na zadnjim remenicama ?

#6 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 October 2016 - 17:15

Uz oprugu, koliko si siguran u podesenost karburatora? Eto imas komsijinu pa jel ima razlike na zustro dodavanje gasa, onako iz mesta?

#7 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 18:42

Mario fabricka je centralna,Razredni kod njega je ostriji na gasu,zbog laksih rolnica i bolje navlaci do 60-70,kod njega je standardni auspuh sa katalizatorom

Послато са Lenovo A806 уз помоћ Тапатока

#8 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 18:44

Damjan66 veoma je cudno jer kad das pun gas iz mjesta krene na niskim i nakon 2m udje u visoke i vrtiii ali ne ide

#9 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 October 2016 - 18:53

Prvo treba podesiti karb. Zatim pregledati remen i nasetovati rolnice kao i tvrdocu oprugica kvacila.

Pitam za odziv, to se vidi u mestu odmah, ako nema zivahnog odziva probaj iglom da resis.. druga stvar, to sto vrti a ne vuce obicno bude zbog prelakih rolnica, medjutim isao bi u brdo. Verovatno je problem sto klizi kais ili kvacilo ili jedno i drugo.

#10 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 19:10

Ne vjerujem da proklizava kvacilo,kod komsije proklizava i osjeti se pod nogama kako trese,koje rolnice i oprugice da stavim,neki kazu da su najbolje zute malossi

#11 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 12 October 2016 - 19:23

Ako ti je sve serijala rolice oko 3.5-4.2gr (serijski vario),a centralni zuti. Jel razmisljas o aftermarket variomatu?

#12 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 19:55

Aftermarket vario jedino mozda tamo oko decembra,vjerovatno top performace jer dobijem obije polutke,a sa multivarom samo onu gdje su rolnice,ispravi me ako grjesim

#13 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 19:57

Sa 3,5gr rolnicama koju bi imao krajnju?

#14 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 October 2016 - 20:00

View Postradeeee, on 12 October 2016 - 19:57, said:

Sa 3,5gr rolnicama koju bi imao krajnju?
A otkud ideja da se tezinom rolnica menja krajnja brzina?

#15 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 20:04

Citao sam negdje da lakse rolnice ne mogu da podignu remen skroz samim tim je i krajnja manja :icon_scratch:

#16 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 12 October 2016 - 20:11

View Postradeeee, on 12 October 2016 - 20:04, said:

Citao sam negdje da lakse rolnice ne mogu da podignu remen skroz samim tim je i krajnja manja :icon_scratch:
Heh nisi bas najtacnije informisan...

Ajd ovako, da ti nama proucis neke teme pa da onda diskutujemo o stelovanju prenosa i karburatora. Ovako ne vrijedi i mozemo samo da te zbunimo.

Dakle:
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/
http://forum.pyrothe...e-o-stelovanju/

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 October 2016 - 20:12

Umorila ti se fabrička centralna opruga i menja karakteristiku sa promenom temperature... Dobro bi bilo zameniti je za adekvatnu nekog kvalitetnog proizvođača...

#18 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 20:16

Ok,imam jeftino malossi bjelu uzet,da li da uzmem?

#19 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 October 2016 - 20:17

Tezina rolnica u sprezi sa tvrdocom centrlane kontra opruge odredjuje radni rezim agregata izrazen u broju obrtaja na kojem ce se odvijati razmena variomatskog prenosa. Sto prostim recima znaci, tezinom rolnica biramo na kojim obrtajima ce varimat "menjanti zamisljene brzine" i gurati remen ka svom obodu. Dakle, moramo da znamo, svako za svoj motor, na kojim obrtajima je najjaci, a to svakako zavisi od cilindra i sprege sa rezonantom duzinom auspuha, a to je opet individualno i razlicito kod svakog pohedinca, pogotovu sto u celu matematiku ulazi i tezina vozaca i mnoge druge sitnije stavke u setupu. Dakle, tezinu rolnica (broj obrtaja motora kroz ubrzanje) biramo prema sopstvenim potrebama, zeljama odnsono prema sopstvenoj proceni.
Minareli je stara koncepcija agregata pa samim tim i kompletnog prenosa, remen na stok variomatu ne izlazi do vrha zbog zastarele konsteukcije (duzina bolcne, duzina staza variomata, precnik rolnica) sto svakako nema nikakve veze sa gramazom, sem naravno ako se extremno ne odstupa od potrebnih vrednosti. Svakako je preporuka uzeti neki aftermarket sport variomat, koji ce u mnogome poboljsati razmenu prenosa u ubrzanju i povecati krajnju brzinu.

#20 radeeee

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 12 October 2016 - 20:27

Koliko sam citao na netu za moj spuh je rezonancija na nekih 7900 obrtaja,gledao sam neke tabele po netu za boju opruga ali imaju neke brojeve iznad pa ne znam koja je za moje kvacilo.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users