Aprilia SR50 Minarelli gubi snagu u brdu
sinisa93
26 Oct 2016
Ovo mi definitivno djeluje kao problem sa strujom. Za pocetak probaj drugu svjecicu.
radeeee
26 Oct 2016
Svjecica nova,promjenjen CDI,bobina, onda sam nasao dve zice koje idu iz namotaja da im je istopljena izolacija i tu je pravio spoj i vjerovatno ostatio neki od namotaja
Razredni
29 Oct 2016
Prelaskom metalnog objekta preko pickupa na vrlo maloj udaljenosti (ispod 1mm) stvara se naizmenicni napon.
Dok je pick na skuteru i traka od magneta prelazi preko njega, kada verglas treba da meris 0,5v a kada upali i obrtaji se stabilizjuju izmerices oko 1.5v.
Dok je pick na skuteru i traka od magneta prelazi preko njega, kada verglas treba da meris 0,5v a kada upali i obrtaji se stabilizjuju izmerices oko 1.5v.
Razredni
29 Oct 2016
Postavi neki kockasti predmet u futer busilice. Prisloni da bude blizu senzora picka pa kada se vrti, svaki ugao koji prelazi preko senzora pickupa okidace u impulsima, bitno je samo da vidis da li proizvodi bilo kakvu struju, da znas da je ispravan. A mozes i magnet da postavis na busilicu...
radeeee
30 Oct 2016
Probao sam drugi pick up i ista situacija,sl sedmice stizu namotaji
Послато са Lenovo A806 уз помоћ Тапатока
Dajteh
30 Oct 2016
Izmjeri unimerom otpor izmedju bijelo-crvene koja izlazi iz namotaja i bloka motora. Mora biti od 100-300 ohma.
I imas jos crno-crvenu za napajanje cdia, mjeris izmedju nje i mase, mora biti 700-1100 ohma
I imas jos crno-crvenu za napajanje cdia, mjeris izmedju nje i mase, mora biti 700-1100 ohma
dacerovs
07 Nov 2016
Jesi provjerio jel baca i kako baca iskru??
Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk
Razredni
07 Nov 2016
Ja na snimku cujem da nema goriva, jel sve u redu na relaciji airbox-filter-karburator-sauh? Ovo je ona situacija kada na hladno pokusas da das pun gas...
dacerovs
07 Nov 2016
Sad sam tek uspio video otvorit, prije sam na ne vidjeno pisao da mozda nema iskre po prici drugih al motor pali.
Meni se cini da čok radi problem, probaj ga iskopcat, pretpostavljam da je elektronski.
Meni se cini da čok radi problem, probaj ga iskopcat, pretpostavljam da je elektronski.
radeeee
09 Nov 2016
Odvezao sam kod doktora,ispitao je struju ona je ok,skinuo je karb njega ce oprati kao i rezervar,provjerene usisne lamelice ali nisu ni one,cok je rucni
dacerovs
10 Nov 2016
A jesi provjerio vakum pumpu u rezervaru, povuci zrak na jedno crijevo, na drugo mora curit benzin.
Ako je to uredu, onda te ili zeza plovak u karbu ili je nesto zastopano u njemu.
I probaj ti jos jednu novu svjecicu za svaki slucaj, ja sam imao takav slucaj di sam izludio i bila je greska nova svjecica.
Ako je to uredu, onda te ili zeza plovak u karbu ili je nesto zastopano u njemu.
I probaj ti jos jednu novu svjecicu za svaki slucaj, ja sam imao takav slucaj di sam izludio i bila je greska nova svjecica.
radeeee
11 Nov 2016
nova NGK svjecica,nova lula,nova vakum pumpa sutra cekam izvjestaj od majstora
radeeee
19 Nov 2016
Rjesen problem zute oprugice kvacila i zuta centralna i normalno ide u brdu,ali otkud kvacilo sa 2 oprugice??? 

I usput boja svjecice kakva je?

I usput boja svjecice kakva je?
Razredni
19 Nov 2016
Koliko je stara svecica?
Mislim na kilometre koliko je presla?
Ako je ganc nova, treba joj voznje 20-30-50km pa da dobije porcelan depozit, posle toga mozes probati pun gas da dobije boju...
A ukoliko je stara svecka, ova boja sugerise na siromasniju smesu.
Mislim na kilometre koliko je presla?
Ako je ganc nova, treba joj voznje 20-30-50km pa da dobije porcelan depozit, posle toga mozes probati pun gas da dobije boju...
A ukoliko je stara svecka, ova boja sugerise na siromasniju smesu.