Jump to content

Luna Speedjet R50 by Beta Minarelli

310 replies to this topic

#21 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 09:55

Ljudovi imam pitanje.
Kako mogu otprilike saznat na kojim se okretajima vrti masina?
Ili jednostavno kupit obrtaljku hahah

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 November 2016 - 11:35

Snimis telefonom zvuk pa ubacis u adobe audio, i tako u krug ... ili jednostavno kupis obrtaljku

http://forum.pyrothe...a-motora-(audio)

#23 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 12:46

Evo probao sam preko aplikacije na mobu.
Uzeo sam uobzir drugi postani video ovdje.
Start je kao 5100
Tamo od 30-40 je na 7700
i poslije kao 9380

Sad kolko se mogu pouzdat u te cifre je pitanje.
Ma najbolje izgleda uzet sa ebaya onu digitalnu koja ima bateriju u sebi i spojit je .

#24 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 12:54

ovih 9380 je krivo, vjetar mi tu pocinje sustat tako da to ne mogu uzet u obzir, ali ovih 7780 tocnije mogu

#25 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 18:49

Gledam malo po netu i nemogu nigdje nac nista o svom Giannelliju Extra V2 Titan, nikakav test ni nista.
I slucajno naletim na spuh Malossi Flip.
Znaci spuh identican mome
Posted Image
Posted Image
Uglavnom kosta 500kn vise od Giannellija, a isto sranje drugo pakovanje.
Sad vidim da i Pollini ima istog takvog, prestrasno, isti proizvod, a samo se ime placa.

#26 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 06 November 2016 - 19:32

Ne vrti mnogo visoko ovaj gianelli, vise je za 50cc.

#27 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 19:35

A ne znam kolko vrti ali evo kako motor s njim ide

#28 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 November 2016 - 19:39

Sve je to isto, proizvodi ih i top performace pod nazivom replica ili hp, a vrlo slican ima i arow i laser... po odpresku znamo da konusi nisi ozbiljni i da je to dobra rezonantna zamena za stok auspuh.

#29 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 06 November 2016 - 19:42

Gledao saam gledao , dobro ide nema sta super si sklopio sve , u buduce i ja planiram da uzmem blokove pravog minarelli kad nadjem , inace da stavis bolje spuh islo bi i bolje ovo na krajnu.

#30 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 20:59

A ja imam teoriju da ce ovako duze trajat, u pristojnim je okretajima, 87gps-a hvata bez problema u malo manje od 10 sekundi, sa LC sekundarom cu dobit 92-93 gps-a i mislim da je to ok, pa mozda i vise, kad testiram pisat ce sve ovdje.
Mislis da bi npr Yasunijem izvukao 90gps-a sa ovo AC getribom??

#31 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 06 November 2016 - 21:06

Ako ti bude slab,poigrat cemo se sa c-parametrom,otokarit cilindar odozgora,nakacit ces jaci spuh i vozit se kako spada...

Nema smisla vrtit ovaj kit previsoko kad mu je centar snage oko 7500 okretaja na ovom c-parametru kako je sada (1mm)
http://forum.pyrothe...54-dr-evo-70cc/

#32 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 06 November 2016 - 21:24

View Postrade007, on 06 November 2016 - 21:06, said:

Ako ti bude slab,poigrat cemo se sa c-parametrom,otokarit cilindar odozgora,nakacit ces jaci spuh i vozit se kako spada...

Nema smisla vrtit ovaj kit previsoko kad mu je centar snage oko 7500 okretaja na ovom c-parametru kako je sada (1mm)
http://forum.pyrothe...54-dr-evo-70cc/
Dario, sljedece moze samo Technigas Trek gore, al to cu vidjeti. Zasada sam prezadovoljan Extrom pogotovo zvukom.

#33 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 06 November 2016 - 21:36

Treba nakacit dulju getribu na ljeto,promjenit atomizer i da se mene pita nista vise ne dirati,imat ces momenta,dosta visoku krajnju i masinu koja se nece vrtit visoko i dugo ce trajati...

#34 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 November 2016 - 23:31

View Postrade007, on 06 November 2016 - 21:36, said:

Treba nakacit dulju getribu na ljeto,promjenit atomizer i da se mene pita nista vise ne dirati,imat ces momenta,dosta visoku krajnju i masinu koja se nece vrtit visoko i dugo ce trajati...

Rade je u pravu....imaš momenta i snage za duži prenos a ako si zadovoljan trenutno sa performansama skutera onda nemoj izmišljati drugi auspuh već se vozi i uživaj u trenutnom setupu...Nećeš ništa posebno dobiti Trekom u odnosu na ovaj Gianelli...

#35 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 07 November 2016 - 23:40

Ma motor mi se cini da puca od snage.
Dokaz mi je vec drugi puta zatezanje serafa od nosaca motora, ja ne znam vise sta da stavim da mi se ne otpusta.
Motor nabire 60 gps-a nekad za 3.5sec, dok sam zadnje mjerio(aplikacija TestDrive) 3.9sec i to je bilo jedno 3-4 puta za redom, sto mi se cini brutalno gledajuci ovdje pod grupom Video, snimke ubrzanja 0-60gps.
Sad jedino ne znam, hocu izgubit taj start sa duzom getribom?

#36 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 07 November 2016 - 23:45

Dok kuplung ne ulovi bit ce nijansu slabiji ali kladim se da tih 5posto neces osjetit,dok ce na krajnjoj bit dobitka i kasnije ce krenut prevrtavat,znaci ides brze s manje gasa...

#37 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 08 November 2016 - 00:26

Kakav to saraf od nosaca motora imas? Jel od kinesceta ili je original minarelli? Jesi okrenuo za 180° onu cijev sto je drze 2 segera izmedju usica bloka motora kroz koje prolazi taj glavni seraf ? Jel ti skace masina previse u zrak i jel imas one federe koji ublazavaju kretanje masine. Ne sjecam se jel pase taj adapter sto povezuje ramu i motor od original minarellija, nebi bilo lose i njega staviti jer serijske lune nabijaju kad das gas.

#38 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 08 November 2016 - 07:55

Saraf je onaj dugacki koji ide kroz cijev i na kraju se maticom stegne.Nosac je ostao od lune, a cijev je takoder od Lune jer je duza od Minarellijeve.
Da,masina se dosta propinje tak da se oni federcici koji kao ublazuju neki bog, pritiscu na ramu.
Al da napomenem da nista ne nabija, sve je super sem otezanja tog serafa, sve mi dode da Loctiteom namazem navoj serafa i da onda stegnem.
Cijev nisam okrenuo za 180???stavio sam je kako je i bila, sve je slozeno tip top, masina je u centru u milimetar.
Sad sam krvnicki stegnuo seraf pa cu vidjet, jos mi preostaje namazat ga Loctiteom.

#39 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 08 November 2016 - 08:45

Ovako, dok mi je od aeroxa getriba na stolu, gledam malo te omjere i tako.
Nabasao sam na getribu od aprilije sonic, naime primar je 3.69 naspram aeroxovom 4.00 te sekundar 3.00 naspram 3.07.
E sada, treba mi netko tko se dobro razumije prijenosne omjere te me zanima kako bi igrao primar od sonica i sekundar od aeroxa, ako je to moguce uopce?

#40 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 08 November 2016 - 12:00

Na luni vision treba okrenuti cijev da bi se trag zadnjeg kotaca poravnao s prednjim, cudi me da to nije trebalo kod ove lune posto je sve isto.
Uzmi si onda maticu s plastikom protiv odvrtanja i stavi sajbicu federku, ne smije se to desavati, makar treba eliminirati sto vise kineskog, vise puta sam vidio slucajeve kad su ljudi skoro izginuli. Ako nosac ne nabija onda je dobro radi poso.

Sonic ima 10" kotac i zato ima duzu getribu.

Potrazi getriba kalkulator.xls, a poslat cu ti kontakt za sonica gdje ces saznati vise o njemu.

35 user(s) are reading this topic

0 members, 35 guests, 0 anonymous users