Jump to content

Peugeot elystar 50

karbos

110 replies to this topic

#101 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 January 2017 - 16:21

Novo otkrice, opro sam Elistarce sa miniwashem, nakon 3h nema sanse da se javi. Navikao derati Purejet masine sa mnogo struje kojima nikad nista se ne desava.

Slicna situacija se desila Suhom kada smo tripovali, ja na PJu u istim uvjetima, a njemu poce troksati SF2 nakon 50km voznje po extremnoj jakoj kisi, ali je na srecu dosao k sebi nakon kilometra stekcanja.

Nasao sam mu slabi tackicu iako je sve poslozeno kao u fabrici

Naravno ni prije snimka nece ni pod normalno ni pod nenormalno sa gasom da se uopce javi.

Onda sam resio da otklonim problem, pogledam usis i sve oko njega samo s ocima, nema sanse da tu ista moze biti, umalo oserafio karb, airbox, tunel, ave rastavio, ali progutace vodu, nije to. Moze biti jos jedno iskra.

Ali kako iskra ako AC ima fino onu gumu oko lulice i oko izreza za svecku od plastike hladjenja, i jos ima neke olasticne pregrade od prskanja, i to sve fino dobro zapitiva, mekana guma, elasticna, napeta.

Skinem lulu, ispusem je, i ispusem vrh svecke i keramiku posto sumnjam direktno i ciljano na proboj visokog napona, a lula svecka je najizglednije mjesto.

Vrat najzad i opali na cvoku, prosto da ne poverujes, a ja mislio da mogu kroz reku s njim.

Nikad ovo nisam dozivo sa PJ agregatom, jos jedan dokaz da jednostavnije struje nisu garancija da su pouzdane, pogotovo piaggio 50 2T, s njim se ne usudim dalje od 10km bez rezervne bobine i kompletnih namotaja. Jer sam jednom izvisio nedugo nakon kupnje, a i gomila drugih kojima sam to resio takodje, tako da imam planinu neispravnih karbos namotaja i bobini, a od PJ pun stek ispravnih.

Kad sam ga upalio, dosla je na red i kazna kao i svakom karbosu koji vecno pravi probleme, moraju se gremlini raspiriti i mora se aku nadopuniti, kako drugacije nego blanjanjem:

#102 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 13 January 2017 - 17:28

s ovim skuterom definitivno odnosis oskara za najgadniji skuter ikad (uz bok sa kymco spacer-om) :D

#103 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 13 January 2017 - 17:54

Ja nezz kako svima pravi probleme struja na gileri 50 jedino meni ne, x puta me uhvatila kisa i doslovno rijeke na cesti skuter najnormalnije radi ,miniwashom kad ga operem sve normalno

#104 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 January 2017 - 18:05

Bice da je kod tebe voda izolator :D Makar to nije glavni problem na piaggiu, nego gremlin koji nenajavljeno napravi proboj.

Steef, slazem se za Krmce, ali elistarce je od naprijed mnogo lepo.

Ovo belo djubre ne prestaje, moram odrzavati prohodnost puta posto sam ubrao lake pare od komsija, stoga sam izvadio iz steka tajfunce sa onim ripnjacama i izblanjao sve do asfalta. Pogotovo sad kada idu na misu, a trebati ce oko 19:15h opet.

#105 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 13 January 2017 - 18:18

Ahhh ti izgovori :P :D

Reka san ja vec, mora da imas neki dobar ugovor s bandicem milanom hahahah :D

#106 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 13 January 2017 - 19:15

Ja znam kaj je bilooooo..... A da nije ventilator posaugao snjeg i bacio ga na svijecicu ?

#107 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 January 2017 - 21:49

Dobra ideja, al tesko da se to moze desiti jer je obicno agregat vruc ako bi slucajno srknuo pa bi isparilo.

Ovdje sam hladan motor oprao, a posto sam bio temeljit zbog soli, onda je nabilo vode tamo i gdje ne dolazi u normalnim okolnostima. A posto je motor hladan, nije bilo isparavanja i eto problema.

#108 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 20 January 2017 - 14:09

Zvoni postar i vice metak-metak. Reko sta je, kaze evo stigo ti Bullet. Covek zna posto uvek otvori za mene, pa ako neko planira poslati ciglu, dobice je najzad i jos mu se licno istresem da dobije i 2kile djubra.

[attachment=14009:20170120_121710.jpg]

Odma se bacio na montazu nisam stigao niti do garaze
[attachment=14010:20170120_122057.jpg][attachment=14011:20170120_122122.jpg]

Kod elystara samo 2 serafa idu dole i 1 plastika i radi generalnu ako oces
[attachment=14011:20170120_122122.jpg][attachment=14012:20170120_130319.jpg]

[attachment=14013:20170120_130628.jpg]

Treba setovati prijenos i karb, ali beneftiti su za sada 5kmhu krajnjoj i imam elektronsku blokadu na struji, tako da je apsolutni maksimum 70kmh gpsa i preko nema sanse.

Izmjerio sam prethodnu potrosnju, 6.6litara na 100km, jest da je bilo grtanja snega ali sta je extremno extremno je, recimo purejet agregat kad natovaris sa 2osobe i jos slepas poguravas jedno skutercena kojem je 1 osoba trosi koji dec vise a ne litar proglasavam dane zalosti i sada pezu vozim samo neparnim danima, sok, neverica, extremno kao ruska vozila, zapalicu ga jeftinije je.

U svakom slucaju-Resio sam-daovamasinaidedirektno u djubre jerje u steku LC agregat koji ce me spastiti od kapitulacije

#109 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 January 2017 - 15:26

Ahah ja mislio u Nedelju si odlučio i kupio i montirao, ali crvene trakice na felnama su mi bile sumnjive...

#110 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 20 January 2017 - 15:45

A ne ne, to je bila ekskluzivna slika kada sam zatrazio detaljno na uvid. Bullet je bio na SF2 pa je malo potrajalo dok ga je vlasnik skinuo. Poslao mi ga bez donjeg nosaca auspuha kojeg sam nabrzaka odradio.

Cudan je taj vertikalan agregat, ne voli rezonke jer su benefiti manji nego na PJ agregatu, a da ne pricam na karbosima s drugim konceptom, vec sada prognoziram kako ce najbolji izbor biti onaj stok ravni.

#111 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 January 2017 - 17:58

Da da... bojim se da priznam da je bolji i od TG RS2, ali jedan bolji test mi sledi svakako....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users