Ali pokoriti cu ja njega, nije ni prvi ni zadnji. Ne planiram velike kilometraze tako da ne igra mnogo, ali uspjeh je dovesti sve pod konac.
Ni veverica nije na 100.00% desilo se u pocetku par stekcanja sa pumpom goriva, otisla je i polinijeva cementacija osovine klipa u jako kratkom roku (nova druga polinijeva je vec presla tu kriticnu km s uspjehom). Opurila se poneka dizna. Na srecu sve nekako dobro zavrsilo, sa novom sansom.
Ali sato sam odebljao sa zivcima na maxxx, ne mogu da se sjetim kad sam imalo bio nervozan, sve opusteno i sa cistim gustom, ide se dalje u najsitnije detalje kad ne trazi da se cacka oko elementarnog.
Jer kada podjelim to sa kilometrazom, ispada extremno nerealno dobro.
Sto se tice gurtnera, to je onaj sa plasticnim locetom, jako problematicnim i na minarelli gurtneru. Mene je jednom toliko izludio da od 2 nisam mogao sastaviti 1, nekad je sam od sebe nalivao po pun karter, a nekada radio bez greske kao najbolji. Zavrsio je u djubru i jedan i drugi nakon mnogo ulozenog truda, prvi karbosi koje nikako nisam mogao opraviti. Dok sa onim starim koji imaji alu lonce imam vrhunska iskustva.
Trebao bi ga dobro pogledati, izmjeriti nivo goriva (nemam tu mogucnost jer je ispust naravno zaljepljen naknadno (posto tu cesto curi).
Do sad sam uvrnuo 60 diznu pa da vidim kako se ponasa, u nadi da krecem od malo jace dizne pa se spustam prema dole, onako skolski, onda sam se poceo spustati i zavrsio na 55. Eliminirao sam ispravne el. cokove i stavio manualni. Filter zraka nov, kuciste odlicno upakovano sa predfilterom.
3 puta sam skidao karb do sada, 1x temeljito ocistio 2x zbog izmjene dizni, malo sam ga i skidao da bi nasao problem. Jer malo ko je ubo karbosa tako brzo, treba to skiniti na desetine puta da se dovede pod konac, a cekic ne smije da bude u blizini.
Ali javljaju se oscilacije sa potrosnjom, sad 4.5, pa 5.2, pa 6.2 (tempo je isti) nesto je labavo u karbosu pa kako zapljusne, na sto aludira izbacivanje na odusak, i povremeno nalivanje nakon zaustavljanja pa imam malo troksanja kad krecem, a nekad ne, osjetim to.
Ali ne odustajem od problema, znam sta mogu ocekivati i sta je maksimum, samo sto ovaj slucaj trazi vremena, i vise skidanja i stavljanja karbosa.
Malo me muce auti na ovom trabantu, mnogo sam izlozen raznim budaletinama koje me sustignu, pa onda se mrce iza mene iako idem taman ili prebacujem malo preko ogranicenja, pa cesto burgijaju kako da me obidju u mojoj traci, pa onda se izbace u lijevu traku i prestizu sa 79kmh, dok meni pise 78kmh zakovano, i onda to obilazenje mene traje sve dok mu se neko nabije pozadi jer je dujurio sa 340, ona (u 90% slucajeva) se uplasi i pozuri se refleksno prestrojavati u desnu traku, a ja joj onda taman kod cepa za nalivanje goriva, pa opusteno na mene. Koliko je udoban za voznju, toliko je obrnuto proporcionalno napet psiholoski jer valja svakoga upratit, ne ispustat iz vida i ispratit pogledom uz cesto spominjanje keve.
Ili kad imas 2 trake u jednom pravcu, a nas 3 odjednom. Auto, kamion, i ja izguran skroz desno izmedju krajnje desne linije i ivicnjaka onog betonskog po 1m visine = extremno dobar osjecaj. A dozivio sam i obilazenje s desna u desnoj traci

Zajebano je postovati ogranicenja, ima da te svi izgaze i igraju se sa tobom, iako se priblizavas zaustavljenoj koloni to traje sve do momenta kada utrcis medju njih, zato treba barem 70tka, ili piaggio LC50-tka da preuzmes dominaciju.
Bolje da ovo zadnje nisam napisao, iznesao sam situacije u zadnjih par stotina km i ovo je vec da se zapitam.