Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#1 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 00:06

I onda,posto turpija trosi 8.8l izvadims e ja na pricu da moram da imam i jedan za po gradu,koji malo trosi,i ubedim moje da mi kupe jos jednog freeja.U subotu ujutru mi je to palo na pamet,otiso na motoberzu,odma mi pao za oko ovaj od 300e.Pozvao coveka,u nedellju ujutru otiso i doterao ga.Placen 28.000din.
Evo slika kad sam ga tek doterao:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Nakon nedelju dana sam uradio generalnu,razbusio cilindar na 40.4,i kupio meteor klip 40.4,kupio SKF France lezajeve,is tavio staru radilicu od starog freeja,posto je imala manje lufta.Upalio bez problema,odma sam promenio i podmu plastiku,poklopac ventilatora(bilo mi ruzno ono sa mrezicom od kompa),stavio blatobran,prekidac sirene...uradio sam i kontrolnu tablu,stavio nove vee ruber gume...

I posle reko ajd da dobijem jos malo snage,pa se izvadim an pricu da je za rezonom bolje iskoriscenje snage,i da je potrosnja manja za 0.5l,i kupim novog TREKa http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/imasPP.gif

Posted Image
Posted Image
Posted Image

E sad imam problem sa krajnjom koji jos nisam resio,nece da ide preko 62kmh po GPSu,sa TREKom.Dizna ej ostala 65,airbox sam malo zatvorio,fals ne vuce nigde,rolnice 4.3g,izlaznost remena na variomatu mozda 0.5mm od vrha,jedva se vidi tackica,lepo vuce,ali nece preko 62 pa da ga ubijes.

Sad sam stavio 75diznu i otvorio malo airbox,otiso da probam,doso do 60 i vratila se skala na 0-pukla sajla http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif
Posle sam dobio grip(i sad ga imam),pao sneg i jos neznam kako ide,ali mi se cini da i dalje vuce isto,pa en verujem da se mnogo povecala krajnja.

I nervira me to sto ej pre generalne,kad je cilindar bio pun riseva,lepio je,palio ujutru cim dodirnem dugme,a sad moramd a kurblam bar 5-6puta...nije mi tesko da kurblam,ali mi nije jasno zasto...i stari free je palio an dodir dok je bio serijala,samo ovaj nesto zajebava :)

Pa ocekujem vasu pomoc...Na onom forumu vise nema ko da mi pomogne otkad ste vi presli ovde,ali niste uspeli da se sakrijete,smaracu vas i ovde :P :D

#2 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 February 2011 - 00:13

Predugačak ti je kaiš, zato ti je krajnja nezadovoljavajuća

#3 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 00:36

Probao sam jos 2 kaisa,onaj sto sam dobio sa njim-18.5X814,proboa sma i oanj koji je bio na mom starom freeju-18.7X804,ali je potrosen na oko 17.5,ali je najbolja krajnja sa ovim athena remenom 18.5X814,tja je nov,promenjen kad sam radio generalnu...

http://shop.motobike...&productId=3727

Ovaj sam stavio...

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 00:48

teško pali jer ti je prevelika toplotna vrednost svećice, za serijalu je sasvim dovoljna NGK BR7HS ili Bosna F70 kako se to već kaže na našem jeziku...

izlaznost remena je tema o kojoj svi pričaju, a zavisi od dosta faktora-... daj prvo vidi koliko snage ima taj free, kako je podešen karburator... jesi povadio blokade iz trek-a ?

#5 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 00:53

Povadio sam blokade,gas prima lepo,ne trokira,ne muce,svecica braon boje,izlaznost remena je maximalna,kad povucem nekoliko linija markerom od dna do vrha variomata samo se na vrhu vide male tackice,takod a je izlaznost mozda 0.5mm od vrha,bolja en moze da bude...
A posle generalne je isto isao 60 sa serijskim auspuhom,sa TREKom sam dobio samo snagu,krajnja ostala ista,a opet mis e cinid a nema snage da izvuce vise...a svecica BR9ES,koju je proizvodjac predvideo je crkla,pa sam stavio onu koju sam dobio uz njega,a sa kojom je palio ko mina pre generalne-NGK BPR6ES.Takod a ne verujem da je do nje...

#6 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:01

I sad u oglasima izasao kit stage 6 sport pro za 50e,valjda se svecica istopila,pa ima mala ostecenja,slikace mi vlasnik sutra detaljno,i poslace slike...ja bi ga uzeo za ovog freeja,ali me interesuje el moze on da radi i dalje na serijskom karbu,weber 12mm uz vecu diznu(najveca koju imam je 90)?Naravno,u kombinaciji sa TREKom,serijskom radilicom,znaci sve serijski,samo kit sport pro i TREK...

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 01:01

nema više krajnje brzine jer je koncept kanala u serijskom cilindru takav, nema ni obrtaja.. i serijski auspuh izvuče iz originalnog cilindra isto tih 8000-8500 obrtaja i to je isto to... u pravu si ima više snage kada je u rezonanci...

što se tiče svećice 6-ica je premalena za AC cilindar, možda će zimi raditi dobro, ali će ti leti vrv lepiti ako se duže budeš vozio... 9-ka je ipak prehladna, to je toplotna vrednost koja se stavlja u AC mašine sa kompresionim odnosom 13:1, i malo većim pritiskom.. ... mislim da je u serijskoj varijanti plafon 8 potrebna, pa proceni...

jesi merio atmosferski pritisak kompresije, u kakvom je stanju sad taj cilindar od kako si bušio ? ko ti je to radio, koliku si toleranciju ostavio, ? kakva je kompresija na kurbli... koliki squish si ostavio... kada si sklapao ?

#8 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:07

nmp...nista nisam merio,samo kupio klip,odneo cilindar i klip kod strugara,on mi za 600din razbusio,kad ubacim kariku u cilindar jedva se vidi zazor,a pre toga je bio ceo milimetar...kompresija mi se cini da je dobra...sklapao sam skoro...mozda 2 meseca...a svi mi kazu da sa trekom mora da ide bar 75-80kmh po GPSu...

EDIT:A verovatno je zbog svecice i lepio kod prethodnog vlasnika,cilindar ej bio ceo iskopan,pa sam zato odma otiso na 2.specijalu,za svaki slucaj...

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 01:11

jer ima honovanja ili je samo strugano ? one tanke linijice po 45 stepeni ?

ti što govore kako dobijaju 80 po GPS-u sa serijalom neka se slobodno jave...

evo reći ću ti ja sa friziranim cilindrima na 50cc-a sam uspeo da dobijem u tri slučaja različitih motora i dva tipa auspuha, Trek i Stage6 pro replica... u jednom slučaju 78 po GPS, u drugom 79,5 po GPS-u u trećem 79 po GPS-u a svi su išli debelo preko 10000 obrtaja... imaš linkove u potpisu, cheese, andrej, danee

#10 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:14

Honovao je...ja sam gledao sve dok je radio,prvo je cilindar zakacio za neku masinu koja ima samo onako dva nozica na krugu,i onako polako ide napred-nazad,a posle je odneo na drugu masinu,ti je onako kao brusni kamen okrugli,preko nejga je stavio vodenu smirglu,i ono smao ide brzo gore-dole...to je honovanje...

#11 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:21

Pa onda znaci da mi je krajnja dobra?cccc nista bez ove druzine,tamo na 14strana pricamo o krajnjoj i svi kazu da je mala...

A kako npr.ovaj sa kopijom nextra ide 100po satu,pa nije valjda da sat laze za 40kmh?

#12 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:22

View PostMilos96, on 25 February 2011 - 01:01, said:

I sad u oglasima izasao kit stage 6 sport pro za 50e,valjda se svecica istopila,pa ima mala ostecenja,slikace mi vlasnik sutra detaljno,i poslace slike...ja bi ga uzeo za ovog freeja,ali me interesuje el moze on da radi i dalje na serijskom karbu,weber 12mm uz vecu diznu(najveca koju imam je 90)?Naravno,u kombinaciji sa TREKom,serijskom radilicom,znaci sve serijski,samo kit sport pro i TREK...

ja jos cekam odgovor http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/imasPP.gif el moze serijski karb na sport pro?

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 01:23

moguće je, satovi su različiti, onaj benelli iz potpisa sa athena sport cilidrom ide oko 90 po gps-u a sat pokazuje 130...

edit: izvinjavam se 95 po gps-u...

prelistaj malo teme http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/imasPP.gif

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 01:27

View PostMilos96, on 25 February 2011 - 01:22, said:

ja jos cekam odgovor http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/imasPP.gif el moze serijski karb na sport pro?

radi kako hoćeš ode potrošnja odmah gore čim je 70-ka, sve jedno jer 12 weber ili nije... u principu honovan je originalni cilindar to je onda ok...

kod tih malih karburatora je teško namestiti da na svim otklonima gasa radi kako treba jer mu igla atomizer i pilotka nisu predviđeni za agresivniji cilindar, pa će raditi dobro samo na punom gasu ako mu pogodiš glavnu diznu... zovi traži slike... ako klip treba da se menja onda je to još 40e

#15 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:31

Trazio sam slike,dobicu ih sutra,pa cu da okacim na forum...ako nisu velika ostecenja 50e stvarno nije mnogo...
Ali bitnod a nece da zalepi na malom karbu,el tako?Naravno,ako smesa ne bude presiromasna...A koliko otrpilike ide gore?El nece preko 4.5l?eventualno 5l...

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 01:34

pa tako dobro podešene 70-ke su oko 5/100 i sa 19 karburatorom

#17 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 01:46

Al treba kupiti 19mm http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

Ja imam arreche 19mm,ali neispravan,fali mu plovak,tj.ni ja nzm st amu fali,zaglavljuje plovak otkad sam ga kupio(a novog sam ga kupio)za turpiju,na krajus am kupio dellorta,a on mi stoji u kutiji...namsetim ga,radi,isteram motor iz dvorista i on pocne da preliva...nekad tako na sred puta...vise nisma imao zivaca za njega,a ovaj TNT dellorto stvarno extra radi...

A kolika bi krajnja trebala da bude sa sport pro,trekom,i sve ostalo serijski?

a moja 70ka 8.8l/100km :P ocigledno nije dobor podesena,ali to ce da saceka lepse vreme http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/imasPP.gif

Bas sam u dilemi dal da nakacim sport pro...kad razmislim,uvek mi je tu ovaj stari,a to mi je pola sata posla da promenim termogrupu...
Ma ako mi sutra ovaj posalje slike okacicu na forum,pa mi vi kazite...

Evo nekih slika koje mi je do sad dao,to je posle havarije sa svecicom:

http://a6.sphotos.ak...1_1997226_n.jpg
http://a8.sphotos.ak...2_4182429_n.jpg
http://a2.sphotos.ak...3_4018184_n.jpg

Posted Image

Posted Image

To je za sad,ali je rekao da ce sutra aparatom da slika lepo i ta ostecenja,da se sve vidi...

#18 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 February 2011 - 02:00

@Milos slobodno računaj i novi klip za taj Sport cilindar, drzao sam ga u rukama, čelo klipa je počelo da se topi, ima udubljenje kao rupa za kliker, Perlx je detaljnije gledao taj cilinder i vratio ga je, ima i oštrije slike od ovih
@Mario serijska svećica za Free je BR9ES (dugi navoj)

Ukoliko se pokaze da cilinder ne odgovara opisu kao što se navodi u oglasu, Muhi preuzima odgovornost jer je on dao oglas za druga, pa ako mu se isplati ban za neispravne i oštećene delove neka nastavi!

#19 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 02:09

znaci da ne uzimam?dobro si mi rekao,da se ne raspitujem vise za njega...
Ovaj je bio prodat,pa onda opet vracen,on mi kaze da ga je neko iz beograda kupio,i onda ga vratio...to je sigurno bio perlx...ma meni je bilo cisto da ne ispustim ovakvu priliku,mislio sam da je KIT ok...nek ostane onda serijski...

A zasto onda moze tesko da pali,svecicu smo iskljucili...

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 10:27

aha zato je 9-ka jer u AC mašinu ide dugi navoj... pa se više greje, jasno je... baš sam hteo da kažem da se vidi i ovde da je krenuo klip da se buši na čelu

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users