Jump to content

Piaggio Free Milošev

• This topic is locked This topic is locked
591 replies to this topic

#41 Miloš

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • MestoBeograd
  • VozimFree

Posted 25 February 2011 - 17:02

evo buraz jedan drugarski savet pošto si ti vidim tvrdoglav, bio sam i ja ne mogu da kažem.

Kad već čovek (Black Adder) hoće da se cima do tebe (verovatno uz neku nadoknadu u vidu ćorbe i to, ne bi te izašlo puno), da sam na tvom mestu ja bih prihvatio.. jer kako je krenulo ti ćeš taj skuter da čačkaš i da ga sjebeš još više do proleća i onda kad ga budeš sredio (ako uopšte i uspeš), prodaćeš ga za neki sitniš.. možda baš Black Adderu koji će ga čačnuti i skuter će ići 80 po GPS-u a ti ćeš da legneš na krevet i da plačeš uz povike: ''jaaaaaaaaaoooooo što ih nisam slušao, nisam ja najpametniji.... jaaaaooo mogaaaooo sam da se vozim sveee vreeemeeeee''.

#42 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 17:23

...i onda se ispostavi da tesko pali zato sto sauh ne uvlaci dovoljno iglicu,a da mu je ler los zato sto semering prorpusta...i zato je covek presao 50km...hocu prvo sve da probam,pa ako bas ne uspem onda cu ili da odem do njega(vec sam ga doterao iz panceva,sto je isto 50km),ili da on dodje...sve jedno...
A sta ako npr.dodje kod mene i ustanovimo da npr pusta semering,sta da radim onda,kad ovde nema ni moto prodavnica ni nista...da narucim,a black sutra dan opet da dolazi?msm nema sanse tako...inace ja njega i ovako normalno vozim,ali bi voleo da izvucem maximum iz njega,da ne ide samo 60...a i ja imam 2 freeja,tako da mogu polako da prebacujem delove s jednog na drugi dok ne napuni do 70kmh...mada kad malo bolje razmislim,mozda je ovo i uredu,perlx ima i veci karb,i oborene ivice,i hpc radilicu,i ide mu 8kmh vise nego meni...

Jedino sto tesko pali,ali probacu da nabavim originalni sauh,moguce da je do njega,kad su crkli bili namotaji,nekih 10ak dana nije uospte paljen,i onda kad sam ih premotao nije hteo da upali,onda sam ja samo kroz otvor za svecicu uspricao malo goriva i upalio je ko mina...tako da je stvarno moguce da je do sauha...ali to ce sve da saceka lepse vreme...

#43 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 February 2011 - 18:21

A da ja tebi posaljem original saugh (ne čitaš a već sam ti rekao da imam) pa da budeš siguran da li je ili nije saug!

#44 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 19:17

Koja je cena?A kad skinem sauh i zapusim prstom onu rupu,el to isto kao da je sauh povucen?

#45 Miloš

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • MestoBeograd
  • VozimFree

Posted 25 February 2011 - 19:34

Brate ako hoćeš da ti vreme prolazi u zajebavanju sa mašinama za koje nisi kvalifikovan... šta da ti kažem, zezaj se ako ti je gušt.
Postoje ljudi kojima platiš i oni ti naprave da to ide. Zovu se majstori. Igrom slučaja imamo jednog dobrog ovde. Pozovi ga makar da ti uradi dijagnozu problema, opet će jeftinije da te izađe nego da sjebeš taj saug ili nešto drugo (ako do sad nisi sjebao). Kad sam uzeo moj skuter, bio je možda nedelju dana kod Black Addera i ja se od tad vozim. Prešao 700km i uštedeo ne znam ni ja koliko vremena dok ti i dalje budžiš.

Nema šta tu njemu da bude teško da se cima, ti njemu plaćaš da dođe do tebe i da postavi dijagnozu i da reši problem ako bude mogao. Znači to je čista trgovina relacija lice koje pruža uslugu i korisnik. Ako je već rekao da bi došao do tebe, to ti je 50% posla.

#46 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 22:21

El postoji motoforce sport 70cc za piaggio AC i koliko otprilike on kosta?Vidim u Filipovoj temi da je Mario rekao da je on najslabiji u svojoj klasi,a to bi meni i trebalo,posto u Smederevu imam velike uzbrdice,dugacke i po 1.5-2km,pa bi mi dobro doslo malo snage,posto je to najslabiji kit,verovatno bi mu i serijski karb odgovarao,i TREK,a i potrosnja bi sigurno bila manja nego sa Sport pro...pa ako nov nije vise od 70-80e...a i da mi da malo krajnje brzine,da ide 70-75 po GPSu puna kapa...da bude gradski motor,koji ne trosi puno,ali da moze da potegne kad zatreba,a mislim da je ovaj kit idealan za to...

#47 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 February 2011 - 22:31

Sigurno neće biti više od 50e za saugh http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif :D
Šalim se , da ti pošaljem na probu, pa ako je do njega lako ćemo se dogovoriti, da mi tebi rešimo enigmu a ostalo je lako, neko meze, malo vina, valjda ste domaćini tamo u Smederevu ....
Bruka posle da pričam da nije bilo ni gude ni jage :) http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#48 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 22:40

ok,hvala ti puno,probacu prvo sa prst metodom,ako odma upali trebalo bi da je do njega,onda cu da te kontaktiram...sad sam malo pretrazivao forum,i vidim da neki koji su imali problema sa sauhom kazu da odma pali kad se prstom ili nekom krpom zatvori ta rupa...pa cu i ja da probam to...mada ja vise sumnjam na fals vazduh,i onda nema dovoljno vakuma da povuce dovoljno goriva za hladan start...al dobro,to mi je sad najmanji problem,bitno mi je da znam da mi je krajnja ok,da ne razmisljam vise o tome...a to dal cu ujutru da zakurblam 2 ili 4puta jaka stvar...cims eprolepsa vreme skidam i magnet i variomat da proverim semeringe...

Koji je najbolji nacin za proveru semeringa,osim dal je mokro oko njega ili ne?

EDIT:A za kit cekam odg :)

#49 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 25 February 2011 - 22:43

http://svet-skutera....ce-fals-vazduh/

#50 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 25 February 2011 - 22:44

EDIT:A za kit cekam odg :)
[/quote]

Nema...

#51 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 22:55

Ne postoji motoforce sport za piagga?! ne mogu da verujem...a el ima neki tako do 70-80e?

EDIT:Citao sam danas tu temu,ali ja nemam te pumpice itd,el ima neki prostiji nacin?

#52 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 25 February 2011 - 22:59

Najpovoljnije http://en.scooter-at...77&l=navigation

#53 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 23:03

a kakvi su oni no name kitovi 70cc i el psotoje uospte takvi za piagga?Oni ne verujem da su preko 50-60e...pa nek traje 5000km i dosta...ja za sezonu ionako necu vise d apredjem sa jednim skutom...

#54 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 25 February 2011 - 23:55

Iskreno mani se dodatnog tuninga. Ovo sto imaj usteluj do kraja i vozi. Proveri da li ti je karb dobro zadihtovan.

#55 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 February 2011 - 00:04

Ma lako cu za stelovanje,ali sam se zarazio tuningom,i voleo bi malo vise snage http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif
Inace,on ni sad nema tako malo snage,uzbrdo gde moj po GPSu izlazi 40 komsija sa kinezem 2T,onaj veliki,cini mi se da je phantom,tako nesto,ne moze uospte da izadje...pred kraj sidje sa skutera,da gas,i trci za njim :rolleyes: a moja serijala tu zaleti 50 i ne spusta ispod 40...a turpija vec ne pusta ispod 85 po satu http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif
Ali kad bi imao kao npr za 4t kineza kit za 4800 no name,sto da ne,to je pola sata posla da se promeni,a uvek mogu da vratim fabricku termogrupu...

#56 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 26 February 2011 - 00:15

I ja sam radio malo istrazivanje, neverovatno da kit za AC piaggio ne moze da se nadje ispod 100 evra, ako ne i više dok recimo za LC ima RMS Blue Line sa sve glavom za 75

#57 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 26 February 2011 - 00:19

Znaci kidas komsiluk i ti bi jos :rolleyes:

#58 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 February 2011 - 00:29

View PostBlack Adder, on 26 February 2011 - 00:15, said:

I ja sam radio malo istrazivanje, neverovatno da kit za AC piaggio ne moze da se nadje ispod 100 evra, ako ne i više dok recimo za LC ima RMS Blue Line sa sve glavom za 75

Stvarno neverovatno...pa jbg,ispao sam budala,mogao sam zimus,na snizenju,da uzmem streetrace za 7500din...pitacu ja i ovog majstora sto mi je rekao da ima za kineza i da kosta 4800...mozda ima i za freeja nesto za 50ak eura...

Moracu kad bude malo lepse vreme da idem za motoventil za kineza,pa cu usput da ga pitam...

#59 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 February 2011 - 20:18

jos jedno glupo pitanje:koje oglase da pratim za te tuning delove,osim ove na forumu?Na forumima nije ni jedan kit za piagga izaso otkad ih ja pratim...ovaj sport pro je prvi...

#60 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 February 2011 - 13:25

El zna neko gde mogu da kupim nov malossi sport 70cc za piaggia?Vidim da ga nema ni na sajtu MTBXa,ni motobikea...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users