Jump to content

Yamaha Aerox

• This topic is locked This topic is locked
864 replies to this topic

#21 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 21 January 2017 - 22:02

Zato sam isprva i pitao dali je jos ko imao taj kit. Znam par momaka sada koji su imali kit i presli finu kilometrazu. To sto ljudima cvika je isto kao kad je streetrace cvikao pa ljudi mislili da je do kvaliteta izrade, a ono zapravo nepravilna razrada i nepravilno podesavanje karburatora....

#22 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 21 January 2017 - 22:05

Dosta sam vremena lomio zivce dali uzeti gus ili alu, ali mislim da sam spreman rizikovati. Ako cvikne ici ce base gus, ako bude fino trajao ostajemo na aluminijumu :)

#23 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 21 January 2017 - 22:11

Posto si toliko zagrejan za s6,onda udri...Ne zaboravi radilicu 😉,
u istoj klasi,mozda I jaci imas
http://www.racing-pl...cPath=3098_4195

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#24 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 21 January 2017 - 22:19

edit:potkrala mi se greska kod odabira cilindra,pored je stajao jeftiniji u klasi tog s6 mk2,ovaj pollini je ipak za jaci mid race...

#25 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 21 January 2017 - 22:25

View Postalentje, on 21 January 2017 - 19:55, said:

Ok, ali postoje neki problemi oko dostave, nisi me shvatio. Narucujem sve dijelove sa scooter-attack-a na adresu od prijatelja u njemackoj i moram ga peglati da mi salje onda busom, jer nedaj boze naruciti ovdje nesto skuplje, derali su me za carinu ranije. Zato me interesovalo jer bi narucio odmah kit lezajeve radilice i iglicasti, ostalo se manje vise lokalno moze nabaviti.

Kvacilo ce za pocetak ici serijsko, kasnije ce ici neko sportsko, stage 6 sam samo naveo kao mogucu opciju.

I naravno, procito sam sve mariove analize cilindara jos ranije, sada tek vidim da ima i vrijednost sirine unutar klipa.

Novi sam ovdje, stvaras utisak kao da me napadas...
Vidi, ne napadam te ali mnogi su napravili greske zato sto su gledali samo jedan brend i sto su pozurili da kupe dijelove. Ne zelim da ti se to desi i bilo bi dobro da ova tema bude usmjerena ka jednom dobrom realizovanom projektu.
Dobro je sto pitas ali za vecinu tvojih pitanja su postojale vec realizovane teme gdje se bas diskutovalo o pomenutim komponentama (kao npr. RuCZ projekat gdje se koristio S6 Sport Pro Mk2 cilindar, analize cilindra, teme o diskusiji kvacila (posebno za S6 unisex kvacilo), prica o radilicama sa punim polutkama i njihov uticaj, itd.), tako da sam ti savjetovao da pretrazis forum jer imamo cestu pojavu da se slicna ili ista pitanja konstantno ponavljaju.

Ok je Stage6 Sport Pro Mk2 cilindar ako ga opremis sa potrebnim komponentama - prvenstveno radilica, karburator i auspuh. Stelovanje prenosa i karburatora je prica za sebe, tu cemo pretpostaviti da znas da se snalazis.

S obzirom da tako kupujes, onda ne zuri. Prvo dobro razmisli koju bi radilicu kupio, jer i radilica zna uticati na odabir iglicastog lezaja posto vidim da spominjes da hoces 12mm bolncu i sl. Kao i sto kolege predlazu, postoje i drugi proizvodjaci, a nas forum ima dobru sekciju analiziranih cilindara razlicitih snaga i proizvodjaca. Zima jos traje pa ima se vremena...

Koju radilicu imas sada, tj. jel 10mm bolnca? Ako je 10mm onda ti ni variomat nece odgovarati na novoj radilici koja ima bolcnu 12mm i osovinu 16mm za variomat.

@Vlajko
Skuter mreza ne dostavlja dijelove van Srbije.

#26 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 21 January 2017 - 22:28

View PostLauda, on 21 January 2017 - 22:25, said:

Koju radilicu imas sada, tj. jel 10mm bolnca? Ako je 10mm onda ti ni variomat nece odgovarati na novoj radilici koja ima bolcnu 12mm i osovinu 16mm za variomat.

Jesi siguran za ovo? Mislim da sve minarelli radilice, bilo sa 10 ili 12mm bolcnom, imaju osovinu 13mm

#27 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 21 January 2017 - 22:29

Izvini onda, nisam tvoju namjeru kroz shvatio. Sada je 12mm bolcna na njemu. Nov sam sa minarelijem nisam to znao za precnik kronera. Znam mamo da je drugacije u chinarellija i pravog mina.

#28 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 21 January 2017 - 22:40

View Postsinisa93, on 21 January 2017 - 22:28, said:

Jesi siguran za ovo? Mislim da sve minarelli radilice, bilo sa 10 ili 12mm bolcnom, imaju osovinu 13mm
I ja nesto kontam da treba biti isto. Mislim da je taj kroner veci samo kod nekih high end radilica.

#29 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 21 January 2017 - 23:00

View Postsinisa93, on 21 January 2017 - 22:28, said:

Bice da je tako.To su te racing radilice za sirom bolcnom.

Izvinjavam se onda na pogresnoj informaciji.

#30 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 January 2017 - 11:49

Ima minareli radilica sa 13mm osovinom za variomat i sa 10 i sa 12mm projektovanom klipnjačom za bolcnu klipa..

Sa druge strane kinareli radilice sa 16mm se isto proizvode u obe varijante, takoreći CPI modeli kako ih mi popularno zovemo su za 12mm bolcnu, ali su one i za kineski magnet šire u konusu na osovini za paljenje..

I najnovije su ove Pollini HE koju i Bojan ima gde je ona ostvari minareli ali ima tu podebljanu osovinu za variomat pa možeš odmah i polini vario da kupuješ za nju... ali je sa strane magneta klasična minareli konusom, kod ovih ima opcija i za 14mm bolcnu klipa tako što idu iglice imesto ležaja sa kavezom u gornju pesnicu...

Za S6 ja nisam nešto oduševljen postojanosti nikasila, pričam o starim konceptima, s6 pro, s6 racing, jednostavno merenjima raznih termogrupa ustanovio sam da posle par hiljada km već nikasil podobro ode u minus, pa nije ni čudo što prodaju klipove do E ili veće plus tolerancije.. ali pošto su ove mašine uglavnom bile agresivno vožene, sa tananim filterima neka ova informacija bude prihvaćena sa rezervom...

Pro replika auspuh se produženo javlja tek u aplikacijama sa visokim stepenom kompresije i visokim uglom izuvnog kanala, to smo nedavno u nekim graf @razredni videli... ostalo je uglavnom promašena investicija, stoga zaključci replika na stock-u i replika na nekim gus sportima biva nerelevantna...

#31 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 January 2017 - 14:20

Aha, kontam sada sto se tice radilice.

@Mario Citao sam tvoju temu o lezajevima i mnoge preporuke da se uzme koyo i ntn, bas su na glasu. Ali kontam nije mi problem dali 10e za polini evolution lezaj ali se bojim da mozda nije najbolji izbor? Polini evolution lezaj ima poliamidni kavez, nisam nikako stavljao takve lezajeve pa dali mi neko moze reci valjali to?

Konkretno se radi o ovim lezajevima http://www.polini.co...?op=po&id=70197 nigdje nista ne mogu pronaci na internetu o njima. Najvise mi povjerenja daje to sto imaju polini oznaku, kao da su ih oni radili u svojoj kuci, a ne kao stage 6 i ostali sto pakuju skf.

#32 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 January 2017 - 14:22

Nisu radili sigurno, polini kao ni malossi ne proizvodi ležajeve, već za njih to radi neki renomirani brand i utiskuje njihovo ime

#33 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 January 2017 - 14:51

Aha, a koja bi onda najbolja opcija bila za ovaj setup? Ja bi najradije lezaj sa poliamidnim kavezom jer mi je na starom motoru obicni napravio havariju, i to na alu kitu..
Ja sam za polini evolution, sta vi kazete?

#34 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 22 January 2017 - 15:00

Ja kod sebe vozim SKF C4 poliamidne vec nekih 3000-3500 hiljade km i za sad nema problema. A njih mozes kupiti i u BL kod ovlastenog distributera za SKF. Jesu Bugarski al rade posao.

Послато са C6903 уз помоћ Тапатока

#35 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 January 2017 - 15:13

View Postsinisa93, on 22 January 2017 - 15:00, said:

Ja kod sebe vozim SKF C4 poliamidne vec nekih 3000-3500 hiljade km i za sad nema problema. A njih mozes kupiti i u BL kod ovlastenog distributera za SKF. Jesu Bugarski al rade posao.

Послато са C6903 уз помоћ Тапатока
Pazi, imao sam na pezou vec bugarske bas iz te radnje, famozni BB1-3055B koji je namjenski radjen i nema oznaku tolerancije. Brzo je prosvirao a cijena je bila 10e po komadu. Posto ide alu kit mislim ipak da cu se odluciti za polini lezaj sa poliamidnim kavezom ili NTN japan.

Nije mi zao malo vise platiti lezaj stim da ce duze trajati i da se blokovi nece brzo opet morati otvarati.

#36 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 January 2017 - 20:12

Nigdje ne mogu naci podatak za radilicu Malossi MHR RHQ, koliki je precnik kronera za variomat. Dali neko mozda ima taj podatak? Sifra radilice je M.538009

#37 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 23 January 2017 - 20:19

http://www.sip-scoot...hr+rhq+_m538009

#38 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 January 2017 - 20:55

Ako je radilica za minarelli onda je 13mm a ako je za kina klonove, onda je precnik nutova na kraku za variomat 16mm.

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 January 2017 - 21:53

13mm

#40 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 January 2017 - 23:06