Jump to content

kymco super 9 ... zemunska masina

185 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 January 2017 - 21:08

1. Može
2. Dobar je
3. To je mera

#22 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 26 January 2017 - 21:22

hvala :0takoje:

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 January 2017 - 21:30

Na prvom linku imaš temu o svećicama gde je uporedna tablica, pa možeš sve ekvivalente da naloviš ngk 8-ici

Na drugom linku je kymco service manual gde imaš na nekoj slici kaiš i pod tom numeracijom njegovu dimenziju

Na trecem linku imas racing planet link prodaje originalnih semeringa za vile i dimenzije u spisku odmah ispod slike

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 January 2017 - 21:31

Linkovi su zato da bi se snašao i sledeći put ako te neka vrednost ili dimenzija sa tvog skutera zanima

#25 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 26 January 2017 - 22:25

gledo i gledo al nista mi nejde u glavu...mehaniku nekapiram bas nista... :rolleyes: pokuso deklu sam da otvorim al mi nejde

tako da cu morati svaki put da pitam za neke banalne stvari :icon_scratch:

#26 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 January 2017 - 22:42

Hoce malo da zapekne dekla ukoliko nije skidana dugo. Za pocetak provjeri da ti nije promakao neki saraf. Ako si odvrnuo sve, pokusaj lagano gumenim cekicem po rubovima da cuknes i da lagano cimas obe strane dekle prema sebi.
Nemoj slucajno da uzmes nesto drugo osim gumenog cekica, ne treba joj puno da pukne...

#27 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 26 January 2017 - 22:46

Poluge? Mislis na rucice?

#28 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 26 January 2017 - 23:28

View PostLauda, on 26 January 2017 - 22:42, said:

Hoce malo da zapekne dekla ukoliko nije skidana dugo. Za pocetak provjeri da ti nije promakao neki saraf. Ako si odvrnuo sve, pokusaj lagano gumenim cekicem po rubovima da cuknes i da lagano cimas obe strane dekle prema sebi.
Nemoj slucajno da uzmes nesto drugo osim gumenog cekica, ne treba joj puno da pukne...
imas ih 15 kom

#29 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 January 2017 - 23:35

Lauda ih sigurno nema a nema ni Steva, a ni kymco s9 sigurno.

#30 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 27 January 2017 - 01:05

pardon

http://m.ebay.com/it...d-/121979542385

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#31 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 January 2017 - 07:24

Ja sam stariji covek, ne vidim lepo bez naocara, sta smo ustnovili, jel 15 srafova ili 11 ima na dekli?

#32 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 27 January 2017 - 09:40

Pa,dobro,rekao sam "pardon",nisi ti toliko mator 😁,samo dugo turpijas cvaje.
A kolega neka malo mrdne i polugu kurble,oce zupcanici malo da glave polumesec dekle pa tako da blokiraju skidanje,oce da se desi ako fali gumeni granicnik kod ruba gde je krajnja pozicija kurble.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#33 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 January 2017 - 11:53

Kymco je specifican po putanju dekle, zato sto ima posebne srafove koji na sebi imaju gumene caure-granicnike kao i gumeni dihtung izmedju dekle i bloka. Hoce ta guma malo da se zalepi, malo i da zaglavi a hoce i nos bendixa da ostane pod uglom u dosedu dekle pa glavi... Steva je negde u oktobru bio na pregledu i dekla je skidana, lako ide, bendix je ociscen, sve je Steva gledao ali je imao previse pitanja pa nije stigao da zampamti oko dekle, sad mora sam da utvrdi gradivo posto ga mrzi da cita i pregleda teme na forumu :)

A vi kolega Vlajco samo polako, svi su sa necim upoznati ali nisu dovoljno, nemojmo trcati za svakim odgovorom u svakoj temi. Znao je to i Lauda ali stvarno nije bitno koliko ima srafova, bitno je da Stevu nateramo da nesto procita na forumu i nauci i da to primeni u prakticnom radu :)

#34 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 27 January 2017 - 17:34

kolege citam,citam,citam...oslepeo sam od citanja....glup sam ja za ovu mehaniku :( mariovu temu za s9 procito sam vec 8 puta ..al u glavu mi nista nejde...

odusto sam od bilo kakvih pokusaja nesto da uradim na skuteru,jedno sta cu probati sam je to da zamenim rucice :D sve ostalo ce neki majstor da radi ..

iskreno gust bi mi bio sam bar nesto da uradim .al nejde :rolleyes:

ps: izvinjavam se al neznam kako na kompu ,da promenim slova da mi pise cirilica

#35 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 28 January 2017 - 07:29

da msm na rucice...

#36 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 28 January 2017 - 07:30

da msm na rucice :) jel imaju neke zamenske koje odgovaraju

#37 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 21:22

jedno teoretsko pitanje imam

kad bi na kymca s9 stavio

malossi multivar
malossi kvacilo
malossi zvono
leo vince tt auspuh
gljiva
dellroto karburator neki ise velicine ko ovaj fabricki
,
sta bi dobio od performansi ,a da pritom nemenjam velicinu cilindra i klipa B) a ako bi menjo cilindar kupio bi neki brendiran od 49cc npr naraku ili malossi ...
jel bi bolje povlacio, i jel bi mu bar malo bolja bila maksimalna brzina :biker_scooter: ili bi bile bacene pare

Edited by steva85, 01 February 2017 - 21:27.

#38 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 01 February 2017 - 21:51

Pitanja za tebe:

1. Da li bi znao podesiti karburator da radi sa gljivom? Ako je odgovor ne, onda bi verovatno dobio havariju termogrupe.
2. Da li bi znao pronaci optimalnu tezinu rolnica sa multivarom uz spregu sa centralnom oprugom? Ako je odgovor ne, onda bi verovatno dobio losiju razmenu prenosa i cak losije performanse.
3. Da li bi znao pronaci optimalnu tacku hvatanja kvacila, da omogucis dobar start sa TT auspuhom? Ako je odgovor ne, onda bi imao los start.
4. U cemu se razlikuje dellorto i tvoj karburator ako su iste velicine? Sta bi promena proizvodjaca tebi omoguca ili donela na performansama?
5. Da li ima smisla stavljati gljivu na serijski cilindra? Zaste ne? Zasto da?

Evo vidis da se odgovor za tvoje pitanje vecinom krije u tvojim sposobnostima, odnosno sta bi ti konkretno znao uraditi sa tim delovima.
Lako je nabacati gomilu proizvodjaca na listu, medjutim treba znati koji deo na sta konkretno utice i kako bi taj deo mogao poboljsati ili pogorsati performanse agregata.

Vidi, kada bi imao pozitivan odgovor na sva pitanja i kada bi znao ukomponovati te delove dobio bi na performansama i na potrosnji (zbog gljive), eventulno i buku kao bonus (opet zbog gljive).
Savetujem ti, kao sto su ti moje kolege i do sada savetovale, da prelistas forum i procitas projekte. Ima finih BASE projekata gde ces nakon citanja biti u mogucnosti da sam sebi das odgovor.

Svi mi volimo da dobijemo sve servirano na tacni, samo sto ovaj hobi nije (nazalost) takav. Ponekad se mora malo ugrijati stolica od ucenja i oznojiti od rada da bi dobio performanse.

Molim te da ubuduce pises u tvoju temu od Kymca sve sto je vezano za njega.

#39 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 21:59

sto se tice mojih sposobnosti za mehaniku su jedna velika 0 , a to bi sve namesto neki majstor sigurno nebi ja , ja se pripremam da nemestim sam navlake rucica

a samo da pitam jel se ova grupa ili podrupa slucajno nezove.....kratka pitanja i odgovori.... :ziveli:

#40 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 01 February 2017 - 22:05

View Poststeva85, on 01 February 2017 - 21:59, said:

sto se tice mojih sposobnosti za mehaniku su jedna velika 0 , a to bi sve namesto neki majstor sigurno nebi ja , ja se pripremam da nemestim sam navlake rucica

a samo da pitam jel se ova grupa ili podrupa slucajno nezove.....kratka pitanja i odgovori.... :ziveli:
Pa dobro, onda pitaj majstora da ti predlozi delove. Mi mozemo ovde svasta pisati, a dzaba sve ako taj majstor ne ume da odradi posao.
Sekcija se sigurno ne zove tako ali se tema zove "Kratka pitanja i odgovori" i sluzi svrsi da se ne kreiraju nove teme konstantno zbog raznih/kratkih pitanja. Pa ukoliko neko ima kratko, tehnicko pitanje koje je nevezano za njegov projekat/skuter, onda moze to pitati ovde.

Postove cemo prebaciti u tvoju temu, pa ubuduce pisi sve sto imas za tvoj skuter u tvojoj temi. Na taj nacin ces omoguciti da se kroz citanje tvoje teme mogu videti planovi, radovi, namere, itd. pa da nekome evenutalno pomogne nekada

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users