Jump to content

kymco super 9 ... zemunska masina

185 replies to this topic

#41 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 February 2017 - 22:09

Možda pomogne i Stevi, recimo posle 2 meseca se seti da je nešto hteo da radi, a u temi ljudi savetovali kako i šta.. i eto samo prelista par postova unatrag i sve bude jasno...

#42 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 22:15

ajmo kolege samo konkretni odgovori ..sta se dobija a sta gubi , ako bi se svi oni delovi nakacili na s9 :1kokice:
a pritom sve da se pravilno podesi,nasteluje i centrira :0takoje:

#43 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 01 February 2017 - 22:16

View Poststeva85, on 01 February 2017 - 22:15, said:

ajmo kolege samo konkretni odgovori ..sta se dobija a sta gubi , ako bi se svi oni delovi nakacili na s9 :1kokice:
a pritom sve da se pravilno podesi,nasteluje i centrira :0takoje:
Jel ti zaista mislis da ti ja nisam dao konkretan odgovor i da te zezam?

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 February 2017 - 22:17

Imam ja par ideja...

Ona usisna prirubnica sa ušicama ne dozvoljava montažu bilo kakvog karburatora, već mora ili takav isti tip, ili sa redukcionom flanšnom, a tada airbox ne može da se jednostavno vrati natrag...

Na kymcu je fabrički keihin 17mm, i velika mana je što ima nepodesivu iglu.. koristi dizne m4 kao i gy6 pa za neko ozbiljno štelovanje treba kupiti pakovanje dizni i naloviti neke upotrebive igle...

#45 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 22:17

mogu da listam i citam jos 5godina al nema svrhe :rolleyes: ajte pomagajte sezona pocinje jos malo

#46 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 22:19

ok mario karburator otpada

sta sa liste bi moglo da se uglavi

#47 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 February 2017 - 22:26

Pa može veći, ali moraš menjati i tu metalnu prirubnicu, jer je i ona 17mm, tako da smisla nema za tvoju tačku gledišta to da radiš, bar ne prvih par godina...

Hoćeš li znati taj fabrički da podesiš prema novom auspuhu ?

#48 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 22:26

View PostLauda, on 01 February 2017 - 22:16, said:

Jel ti zaista mislis da ti ja nisam dao konkretan odgovor i da te zezam?

nemislim da me zezas ,ali dao si mi trik pitanje na koje nemogu da ti odgovorim :) isto kao kad bi ti ja postavio kako se pravilno sece talpa, i koja prva krece operacija na masinama za obradu drveta

meni trebaju konkretni odgovori , sa da ili ne

a moze neki put i neka prosto prosirena recica da mi se kaze ,tjst odgovor

aj razmisli malo da se razumem u mehaniku ,jel bi slao pitanja i pod pitanja :1kokice: jel ti znas boje na rj45

#49 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 01 February 2017 - 22:36

Nikakva trik pitanja ti nisam dao. Pitao sam te konkretne stvari i dao ti moguce ishode u zavisnosti od odgovora.
Evo ti konkretan odgovor na tvoje pitanja: DA. Kako, zasto...da li je bitno sada? Pitaj majstora.

Nisam te pitao nista sto nije u opsegu te materije o kojoj diskutujemo.

Heh, znam vrlo dobro boje i tipove RJ45 konektora. Radio sam kroz praksu konektore nekada davno na pocetku srednje. Eto bas kuci prosle sedmice razvodio UTP i pravio konektore krimpericom...
Takodje sam osvojio nekada davno prvo mesto na takmicernju iz informatike na drzavnom nivou upravo zahvaljujuci tacnom odgovoru gde se trazilo prepoznati sa slike pravilno napravljen RJ45 crossover iz grupe pitanja vezanih za mreze. Kad vec insistiras na RJ45...
A ti bas ubode los primer pitanja van domena nase problematike ovde, daj nesto sto ne znam pa da bude trik :)

#50 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 01 February 2017 - 22:37

vidi stevo,i mario i lauda se trude da te nateraju da prelistas forum.
Isto tako sam I ja kao i ti,bez ikakvog znanja o skuterima,a kamoli o nekoj rezonanci auspuha,uspeo nesto malo da naucim,uz njihovu pomoc.Tako da uzmi tel u ruke i citaju,citaj...Imas par projekata s9,pa ih pogledaj I par stotina puta procitaj....

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 February 2017 - 22:41

Hah nemoj ništa iz informatike, jbo trik, ovaj razbija :)

#52 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 22:43

View PostLauda, on 01 February 2017 - 22:36, said:

Nikakva trik pitanja ti nisam dao. Pitao sam te konkretne stvari i dao ti moguce ishode u zavisnosti od odgovora.
Evo ti konkretan odgovor na tvoje pitanja: DA. Kako, zasto...da li je bitno sada? Pitaj majstora.

Nisam te pitao nista sto nije u opsegu te materije o kojoj diskutujemo.

Heh, znam vrlo dobro boje i tipove RJ45 konektora. Radio sam kroz praksu konektore nekada davno na pocetku srednje. Eto bas kuci prosle sedmice razvodio UTP i pravio konektore krimpericom...
Takodje sam osvojio nekada davno prvo mesto na takmicernju iz informatike na drzavnom nivou upravo zahvaljujuci tacnom odgovoru gde se trazilo prepoznati sa slike pravilno napravljen RJ45 crossover iz grupe pitanja vezanih za mreze. Kad vec insistiras na RJ45...
A ti bas ubode los primer pitanja van domena nase problematike ovde, daj nesto sto ne znam pa da bude trik :)

sad si me bas zezno :D za kaznu placas coca colu :ziveli: kad bude skup u ns

#53 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 01 February 2017 - 22:45

View Postvlayco85, on 01 February 2017 - 22:37, said:

vidi stevo,i mario i lauda se trude da te nateraju da prelistas forum.
Isto tako sam I ja kao i ti,bez ikakvog znanja o skuterima,a kamoli o nekoj rezonanci auspuha,uspeo nesto malo da naucim,uz njihovu pomoc.Tako da uzmi tel u ruke i citaju,citaj...Imas par projekata s9,pa ih pogledaj I par stotina puta procitaj....

za pocetak moje majstorije namesticu sam navlake rucice koje sam kupio :0takoje: pa zar to nije dosta

ps: s9 bi nekako i rasklopio ,al znam kad bi kreno da ga sklapam.......garant bi ostalo nesto visak delova :mmhappy3:

#54 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 01 February 2017 - 23:50

pa dobro i to je nesto,ja sam kod sebe uzeo da promenim airbox,pa sam zavrsio sa total rasklopljenom masinom...

#55 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 03 February 2017 - 00:20

Kad bi mene pitao ako oces to da pravis na prvom mestu ne si ni trebao kupiti kymco , to ti je hard shit (moje licno mislenje).

#56 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 03 February 2017 - 20:17

View PostDamjan66, on 03 February 2017 - 00:20, said:

Kad bi mene pitao ako oces to da pravis na prvom mestu ne si ni trebao kupiti kymco , to ti je hard shit (moje licno mislenje).

ja nisam ni hteo kymca , ali da sam imo A dozvolu uzeo bi atlantic 500,nexus 500,beverly 500 imam ja spisak u glavi :wub: ali aj da nakupim iskustva na 2 tocka ,pa mozda krenem sa polaganjem iduce godine...

a kymco je dobra marka ,normalno nije ko italijanski ili japanski brendovi ..al za ove pare radi dobro posao

:biker_scooter:

#57 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 03 February 2017 - 21:20

kad sam kreno sa odabirom skutera prvo sam gledo apriliu sr 50 i gileru runner, da je bar 2007 .. ali ispod 1000e nema nista pristojno da se nadje ,a i ti od 1000e pitanje je u kakvom su stanju i koliko im je dusa izvadjena B)

i zato je pao izbor na mocnog kymca super 9 :0takoje: atestiranog medju skuteristima

#58 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 February 2017 - 21:37

Nije on mislio kad je rekao shit da je loš proizvod, već da je tuning malo zaheban, slaba je ponuda aftermarket komponenti i nisi u mogućnosti da baš manevrišeš između različitih ponuda brand-ova

#59 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 03 February 2017 - 22:02

Jeste to sam i mislio , ako uzmes kymco uzmes da ga vozis dosta,a za tuningu rekao je Mario :)

#60 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 03 February 2017 - 22:19

neka ga :) volem ga takvog kakav je ..ako i neodradim nikakav tuning zadovoljan sam sa njim..mada ima bas malo delova za tuning :blink:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users